İlkleri Terim ile yaşadı ama...

Milli takım formasını ilk kez Fatih Terim sayesinde giyen tecrübeli oyuncu, geçen sezondan itibaren büyük bir düşüş içerisinde...

WEBASLAN - Galatasaray'da Fatih Terim'in en çok transfer istediği bölgelerin başında gelen sol bek mevkinde oynayan Hakan Balta iyice gözden düştü.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı yabancı sınırlaması kararından sonra Riera'nın oynaması zor görünürken, Hakan Balta hazırlık dönemindeki performansıyla, bu mecburiyete rağmen Fatih Terim'in kafasındaki soru işaretlerini gidermeye yetmiyor.

RIERA YABANCIYA TAKILACAK İLK İSİM!

TFF'nin aldığı yabancı sınırlaması kararı nedeniyle dışarıda kalması en muhtemel isimlerin başında Albert Riera geliyor. Fatih Terim'in ideal kadrosunda Drogba, Sneijder, Melo, Chedjou, Muslera ve Eboue yer alırken, 7. yabancıyı sahaya süremeyeceği için sol bekte bir Türk oyuncuyu tercih etmesi bekleniyor. Bu nedenle ilk kesik yiyecek yabancı isim de Riera olacak.

İLKLERİ TERİM İLE YAŞADI...

Galatasaray'a 2007-2008 sezonunun başında transfer olan Hakan Balta, o dönem A Milli Takım teknik direktörlüğü yapan Fatih Terim'in de en gözde isimlerindendi.

Hakan ilk kez 2007 yılında milli takım formasını da Fatih Terim döneminde giymişti. Terim, Hakan Balta'yı 17 Kasım 2007 günü Avrupa Şampiyonası Eleme maçında Norveç'e karşı oynatmıştı.

2008 yılında Avusturya ve İsviçre'nin ortaklığında düzenlenen EURO 2008'e katılan A Milli Futbol Takımı'nın da kadrosuna Terim tarafından alınan Hakan Balta, şampiyona da takımın en önemli isimleri arasındaydı. Hakan, milli takımın oynadığı 5 karşılaşmada da forma giyerken, sergilediği istikrarla beğeni de topladı.

GEÇEN SEZON GÖZDEN DÜŞTÜ

Fatih Terim'in Galatasaray'daki üçüncü döneminin ilk sezonunda yine takımın düzenli oyuncularından olan Hakan, geçen sezon ise tamamen gözden düştü.

2012/2012 sezonunda 37 lig maçında görev alan Hakan, geçen sezon ise 14 lig maçında forma şansı bulurken, sadece 12 maçta oyuna ilk 11'de başladı.

BALTA YERİNE ERMAN'I BİLE DENİYOR

Hakan Balta, Galatasaray'ın yeni sezon öncesi oynadığı 3 hazırlık maçında sadece 90 dakika şans bulabilirken, Terim'in gözüne giremedi. Galatasaray'ın Olimpia Ljubljana takımı ile yaptığı antrenman maçında da tecrübeli çalıştırıcı sol bek için arayışlarını sürdürdü. Sivasspor'dan alınan Erman'ı bu bölgede deneyen Terim'in bu hareketi, Hakan Balta'nın performansından memnun olmadığı yorumlarına yol açtı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları