Hay aksi şeytan!

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında Manchester United'a boyun eğen Galatasaray'da 6 isim ilk kez Devler Ligi'nde boy gösterdi.

Muslera, Semih, Dany, Hakan Balta, Selçuk, Umut... Galatasaray'ın 6 yıllık Şampiyonlar Ligi özlemi dün gece Old Trafford'ta sona ererken, yukarıda ismi yazılı oyuncular için de bu arenada kariyerlerindeki ilk maçları oluyordu.. Sonradan bu listeye Emre Çolak ve Aydın da ekleniyordu.. Kolay değildi elbette Manchester United'a karşı oynamak, heyacanlanmamak. Ama yine de ilk bölümdeki görüntü Fatih Terim'in ekibine yakışmadı. Acemilik, bireysel hatalar, özgüven sorunu ve ürkeklik ne kadar olumsuzluk varsa sahadaydı. Bir de Alman hakem Wolfgang Stark'ın çifte standart kokan yönetimi tabii!

Manchester beklendiği gibi sağ kanadını etkili şekilde kullandı. Valencia yıldızlaştı. Hakan Balta ve önünde oynayan Amrabat'ın bulunduğu sol taraf felç oldu. İlk tehlikede Nani imzası varken, 7'de Cim-Bom kalesinde golü gördü. Savunmanın arkasına sarkan Carrick, Muslera'yı geçip topu ağlara gönderdi. Yarım saat sürdü bu çile. Tabii bu sahneye karşın yine gol bulabilirdi sarı-kırmızılılar. İlk dakikada Umut'un verilmeyen penaltısı ve 11'de Amrabat'ın direğe takılan şutları ile bir de Hamit'in serbest vuruş organizasyonunda direkten seken denemesi vardı.

52'de Burak ile Rafael arasındaki mücadelede hakem ilk yarıda gösteremediği cesaretle beyaz noktaya yöneldi. Ne var ki, Muslera, Nani'ye izin vermedi. 56'da şans yine bizden yana değildi. Hamit'in ortasında Selçuk'un kafa vuruşu direk engeline takılıyordu. 72'de ise Galatasaray iki kere fırsat harcadı. Hızlı gelişen atakta Burak, De Gea'ya takılırken, dönen topta Emre de yine İspanyol kaleciyi geçemiyordu.

Kalan dakikalarda Manchester, Hernandez ile iki kere gole yaklaştı. Uzatmada ise Aydın'a, Evans'ın yine penaltı kokan hareketi vardı. Ama hakem oralı olmadı. Sonuçta da Galatasaray ilk maçını kaybetti, ama çok işler yapacağının sinyalini verdi.

MAÇIN ADAMI

Beklenen şeytan

Galatasaray teknik kadrosu özellikle Valencia'dan çekiniyordu. Haksız da değillermiş. Ekvadorlu performansıyla sarı-kırmızılı savunmayı ve de özellikle sol tarafı bir hayli yordu.

KIRILMA NOKTASI

Verilmeyen ilk penaltı

Henüz 2. dakikada Umut'un ceza sahası içinde düşürülmesine Alman hakem kayıtsız kaldı. Bir de üstüne Umut aynı pozisyonda sakatlanınca kayıp Galatasaray için çok büyük oldu.

Siyah bant

İki takım da siyah bant takarak sahaya çıktı. Galatasaraylı futbolcular, şehitler için siyah bant takarken, İngiliz ekibi oyuncuları da salı günü Manchester'da öldürülen iki polis için siyah bantla mücadele etti.

Umut Bulut nazara geldi!

Manchester United Menajeri Alex Ferguson'un basın toplantısında, "Kurşun gibi bir forvet" diyerek övdüğü Umut Bulut, Old Trafford'da sadece 16 dakika sahada kalabildi. Teknik Direktör Fatih Terim, adalesinden sakatlanan sarı-kırmızılı golcüyü, ilk çeyrek saat dolarken Johan Elmander'le değiştirdi. Umut'un durumu bugün yapılacak kontrolden sonra netlik kazanacak.

Dany'yi seçtiler

Fatih Terim, Manchester United karşısında iki büyük sürpriz yaptı. Cris ve Elmander'i yedeğe çeken sarı-kırmızılı hoca, Dany ile Burak'a ilk 11'de forma verdi. Defansın ortasında Semih-Dany ikilisini oynatan Terim, ileri uçta Umut ile Burak'a şans tanıdı. Savunmada iyi bir performans ortaya koyan Dany, karşılaşmayı naklen yayınlayan İngiliz Skysports televizyonu tarafından "maçın adamı" olarak seçildi.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları