'Hamit gibisini zor bulursunuz'

1992-94 yılları arasında Galatasaray forması giyen Falko Götz, sarı-kırmızılı takım hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

1992-94 yılları arasında Galatasaray forması giyen Falko Götz, oynadığı dönemde taraftarların gönlünde taht kurmuştu. İki sezonda Stumpf ile savunmada yaptıklarıyla takımının kazandığı başarılarda büyük pay sahibiydi.

Deneyimini çok iyi kullanan Götz, ileri çıktığında ise bir forvetten farksızdı. Gol atmadan geri dönmezdi. İlk Fenerbahçe derbisinde iki gol birden atarak, golcü kimliğini de gösterdi herkese...

Ancak 1994 yılında her şey çok iyi giderken, bir anda Türkiye'den ayrıldı... Sürpriz ayrılışı ise başta sarı kırmızılı taraftarlar olmak üzere birçok futbolseveri üzdü.

Karl Heinz Feldkamp döneminde Galatasaray'ın elde ettiği başarıların mimarlarından Falko Götz şu sıralar Vietnam Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapıyor. Alman futbol adamının Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportaj...

TT Arena'daki derbiyi nasıl değerlendiriyorsun?
- Derbilerde fazla bir kalite beklememeniz gerekiyor. Çünkü bu maçlar stratejiktir ve 3 puan için oynanır. Güzel futbol ortaya çıksın diye oynanmaz. Bu yüzden tipik bir derbi maçı oldu. Çok üstün bir futbol kalitesi görmedim. Galatasaray, hak ettiği şekilde bir galibiyet almayı başardı.
'Fenerbahçe'ye gol atmayan gerçek Galatasaraylı olmaz' diye bir tabir senin zamanında da var mıydı?
- Evet, bu her zaman söylenirdi. İlk çıktığım derbide Fenerbahçe'ye karşı oynadım ve o maçta 2 gol attım. Hemen tam bir G.Saraylı oldum.

Hamit Altıntop, Almanya'da yetişmiş, Bayern Münih ve Real Madrid'de oynamış bir futbolcu. Ancak Türkiye'de çok eleştiriliyor. Sence eleştiriler haklı mı?
- Hamit'i ilk kez Türkiye'de izledim. Bu konu hakkında fazla yorum yapamam ama şunu söyleyebilirim; Bayern Münih ve Real Madrid'e her futbolcuyu almazlar. Orası dünya kulübü. Ve o takımların formalarını giyebilmek için önce üst düzey futbolcu olmanız gerekli. Bence Hamit'e herkes saygı duymalı. Kalitesi ortada. Kendisi çok önemli bir futbolcudur. Ve sadece 3-4 aylık performansı ile Hamit'i eleştirmek bana göre çok yanlış.

G.Saray'ın teknik direktörü Fatih Terim'i nasıl buluyorsun? Onu nasıl tarif edebilirsin?
- Fatih Terim, inanılmaz bir 'teknik direktör tilkisi' diyebilirim. Ona çok saygı duyuyorum. Başarıları da zaten bunu kanıtlıyor. G.Saray'a bu son döneminde gelip takımı bir anda çıkarttığı nokta da bunu açıkça gözler önüne seriyor. Her gördüğümde ve maçlarını izlediğimde taktiksel açıdan

Türk futbolunu Avrupa'nın neresinde görüyorsun?

- Türk futbolu eskiye nazaran uluslararası başarı anlamında biraz daha geriledi. Ancak yine de Türk futbolunu fazla arkaya koymamak gerekir. Son zamanlarda inanılmaz bir gelişim yaşadı Türk futbolu.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları