"Hala Galatasaray..."

Otoriteler ilk kez uygulanan ve nefes kesen Süper Final'i ve devlerin şampiyonluk yarışını değerlendirdi. İşte futbol camiasına göre favori olan takım...

Süper Final'in 2. haftasında Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı deplasmanda mağlup etmesinin ardından şampiyonluk yarışı iyice kızıştı. Peki spor camiasının önde gelen isimleri son durumu nasıl yorumladı?

Tarihte görülmedi!
'Öyle görünüyor ki gelmiş geçmiş en önemli şampiyonluk mücadelesi yaşanıyor. G.Saray ve F.Bahçe puan kaybetmeden son haftaya gelirse Kadıköy'de olağanüstü bir derbi olur. G.Saray'ın Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karnesine bakarsak pek kolay olmayacak ancak sonuçta derbilerin havası bambaşkadır. Her şey mümkün!'
Arda Turan (Atletico Madrid - Futbolcu)

Hala G.Saray favori
'Yenildi ama hala G.Saray favori. Oynadığı futbol ve takım kalitesi ile G.Saray çok daha avantajlı. F.Bahçe maçı kaybetse normal olacaktı. Ancak F.Bahçe büyük risk aldı, Kadıköy'de son maçta kaybederse büyük dert olur. Aslında Mehmet Ali Aydınlar kazandı. Hepimiz gerçekten çok itiraz ettik, hala da itiraz ediyoruz. Ben yerinde olsam şöyle sırt üstü uzanır 'Hani konuşuyordunuz, şimdi ne oldu?' diye sorarım.'
Mehmet Demirkol (NTV Spor- Spor Servisi)

Son maça kalabilir
Şu anda G.Saray 2 puan önde. 2 puan deyip geçmeyin. Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun son maçı F.Bahçe Stadı'nda. O güne kadar G.Saray da F.Bahçe de puan kaybederler mi? Pek ihtimal vermiyorum. İkisi de işi sıkı tutacak. Eğer son F.Bahçe-G.Saray maçına kadar her iki takım futbolun azizliğine uğrayıp puan kaybetmezlerse o karşılaşmanın galibi şampiyonu ilan edecekse, F.Bahçe arkasına taraftarını alarak şampiyonluğu kutlayabilir.
Turgay Şeren (AKŞAM Yazarı)

G.SARAY: 8 F.BAHCE: 5
Türk futbol tarihinde daha önce G.Saray ile F.Bahçe, 13 kez şampiyonluk yarışı yaptı. İki takım kafa kafaya son haftalara dek kupa için kapışırken, bunların 8'inde Sarı-Kırmızılılar, 5'inde Sarı-Lacivertliler güldü. 54 sezondur oynanan ligde F.Bahçe'nin 18, G.Saray'ın ise 17 şampiyonluğu bulunuyor.

Bu sezonların 13'ünde iki takım zirve yarışına katılırken, F.Bahçe, G.Saray'ı çift maçlı finalin oynandığı 1959'da 4-0, 1-0'la devirip şampiyon oldu. 1961, 1975, 2001 ve 2005 yıllarındaki nefes nefese rekabetten Kanarya şampiyon çıktı.

G.Saray ise 1962, 1971, 1973, 1994, 1998, 2002, 2006 ve 2008 yıllarında Sarı-Lacivertli rakibini geride bıraktı. Buna göre Süper Final'de 2 puan önde olan Sarı-Kırmızılılar, ipi gögüsleyebilir.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları