Hakan Ünsal: "Hamza Hoca'nın sorunu Bruma"

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Hakan Ünsal, "Arena'ya taşıyacak" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray, deplasmanda Akhisar Belediyespor’u ilk yarıda golcü oyuncusu Burak’ın ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek, şampiyonluk yarışında Beşiktaş ile puanlarını eşitledi.

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Hakan Ünsal, "Arena'ya taşıyacak" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Ünsal, "Hamza Hoca'nın tek sorunu, Bruma'nın bir türlü yükselmeyen ve değişmeyen form durumu. Fazlaca şans bulan ve hocanın çok uğraştığı Bruma, artık bu desteğe karşılık vermeli." dedi.

İŞTE O SÖZLER...

Zordur bu dönemlerde sonradan oynamak.

Rakiplerin kazanmışsa ve bu rakiplerinden biri en zor deplasmanından lider dönmüşse, oynayacağın maç tecrübe, sakinlik ve akıl gerektiren bir hâle dönüşür. Sahada bu tecrübeye sahip oyuncuları bulunan Galatasaray, başlangıçta kısa bir süre oyun kontrolü konusunda sorun yaşar gibi olsa da, devreye önce akıl girdi.

Hamza Hoca yaptığı küçük Yasin-Bruma değişimi ile kendi takımı adına oyunu değiştiren adam oldu.

Bu değişim sonrası etkili bir Yasin ve Sneijder gördük. Geriye sadece sonucu alacak kaliteli ayakların devreye girmesi kalmıştı. Orada da önce Sneijder, sonra da Emre ortaya çıktı ve Burak'ın attığı gollerin hazırlayıcısı oldular.

AKIL VE SNEIJDER...

Sneijder, maçın başından itibaren adam markajı ile oynayan Zokora'ya rağmen iyi işler yaptı.

Hem yetenekli hem de zeki olunca kontrol edilmesi zor oyuncu haline geliyor Hollandalı.

Sneijder'in iyi oynaması kadar önemli nokta ise, en zor ve sorumluluk gerektiren haftalarda gösterdiği liderlik ve istek.

Takımın ihtiyaç duyduğu özgüven ve sakinliği, kalitesinin sonucu olan gol ve asistlerle sağlayan Sneijder, kalan haftaların en kilit oyuncusu.

Sneijder büyük bir oyuncu ve doğal olarak egosu da o kadar büyük.

Böyle bir oyuncuyu iyi yönettiği ve ekstra performans aldığı için Hamza Hoca'yı tebrik ederim.

Selçuk İnan, takımın neye ihtiyacı varsa ona göre şekillenen bir oyuncu.

Akhisar karşısında, takımının ihtiyacı olan savunma ihtiyaçlarını gideren kaptan, bu sene sonuca yönelik direkt olmasa da sorumlu oyuncu anlayışı ile görevini iyi yaptı.

BRUMA PROBLEMİ

Takımda her zaman en çok koşan ve açık kapatan Selçuk'tan beklenti goller atması ve asistler yapması tabii ki.

Fakat, takımın ihtiyacıyla kendi oyunu arasındaki tercihi, hep takımının yararına kullandı.

Yasin, yine iyi ve istekli oyunlarından birini oynadı.

Emre, verilen görevi yerine getirdi ve iyi işler yaptı. Hamza Hoca'nın tek sorunu, Bruma'nın bir türlü yükselmeyen ve değişmeyen form durumu. Fazlaca şans bulan ve hocanın çok uğraştığı Bruma, artık bu desteğe karşılık vermeli.

Galatasaray, zor olacak bir deplasmanı kolaya çevirdi. Bunu yaparken, ciddiyet, konsantrasyon ve kalite iş başındaydı. Sonradan oynamak zordu.

Ama kazanırsan moral bozarsın. G.Saray, ligi Arena'ya taşımakta ve orada bitirmekte kararlı.

ANKET | Maxi Pereira, transferi gerçekleşirse takımımıza faydalı olur mu? Evet (RT), Hayır (FAV) pic.twitter.com/UCCOYzIUQI

— Webaslan.com (@webaslan) 5 Mayıs 2015

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları