"Güzel bir Kadıköy hatırası..."

Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahim Albyarak ve Aydın Yılmaz, katıldıkları televizyon programında taraftarın sorularını yanıtladılar.

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak ve sarı kırmızılı takımın başarılı futbolcusu Aydın Yılmaz GSTV’de yayınlanan “Taraflar” programının konuğu oldu.

Program öncesinde Galatasaraylı taraftarlar Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak ve futbolcu Aydın Yılmaz’a bir sürpriz yaptı. Taraftarlar Albayrak’a adının yazılı olduğu 53 numaralı Galatasaray forması hediye ederken, Aydın Yılmaz’a da şampiyonluk sonrası Şükrü Saracoğlu Stadı soyunma odası duvarına atılan imzaların resmedildiği tişörtü hediye etti.

Futbolda şuan ki gidişatın hiç iyi olmadığını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Albayrak, eski yılları özlediğini söyleyerek şunları kaydetti:

1972 yılında İstanbul’a ilk gelişim. İlk İnönü Stadı’na gidişim ve Galatasaraylı futbolcuları görüşüm o an kendimi cennette gibi hissettim. Havalarda uçuyordum sevinmekten. O yıllarda ne güzeldi. Hep o yılları özlüyoruz. El ele kol kola maçlara giderdik ve şarkılar söylerdik. İnsanlar çocuklarını maçlara gönderdiği zaman sıkıntı çekmezdi ve bir endişeye kapılmazdı. İşte ben o günleri özlüyorum. Yetiştiğim o günlere dönmek için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Ama taraftarlarla birlikte yapmalıyız. Çünkü ileride bu genç arkadaşlarımızın hepsinin çocuğu olacak ve maçlara gittikleri zaman evlerinde çocuklarını beklememeleri lazım. Onun için yöneticiler, taraftarlar, basın mensupları üzerine düşeni yaparsa ben inanıyorum ki o şarkılar söylediğimiz özlediğimiz 70’li yıllara 80’li yıllara tekrar döneceğiz. Dönmemiz de lazım çünkü gidişat hiç iyi değil, hiç hoş değil. Hiç birimiz bundan mutlu olduğumuzu söyleyemeyiz.

Galatasaraylı taraftarlara bu sezon verdikleri destek için teşekkür eden Albayrak sözlerine şöyle devam etti:“Ben buradan tüm Galatasaray taraftarına özellikle Ultraslan taraftar grubuna teşekkür ediyorum. Türk Telekom Arena’da ortalama 37 bin kişiye oynayan Galatasaray hiç bir olay çıkarmadan hiç bir ceza almadan ve bunların içerisinde 3 tane çok önemli play off maçı oynanmasına rağmen hiç bir problem olmadan sezonu kapattık. Onun için tüm Galatasaraylı taraftarlara teşekkür ediyorum.

Programın bir diğer konuğu Aydın Yılmaz’da taraftar için: “Aslında bizimde teşekkür etmemiz lazım gerçekten Abdurrahim Ağabeyde çok güzel belirtti. Şampiyonluk yolunda yenildiğimiz zamanda, yendiğimiz zamanda taraftarlarımız gerçekten çok destek gösterdi. Hep bize inandılar, biz de inandık. Güzel bir Kadıköy hatırası bıraktığımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Başarılı futbolcu Aydın Yılmaz Şampiyon olduktan sonra soyunma odasının duvarına atılan imzanın hikayesini ise şöyle anlattı: “Şampiyon olup sahada sevindikten sonra soyunma odasına girdik. Orada da büyük bir sevinç devam etti. Ama belli bir süre soyunma odasında kaldık. O sırada da hep birlikte aklımıza şampiyonluğumuzu duvara yazma fikri geldi. İlk başta Şampiyon Galatasaray diye yazdık. Sonra altına herkes tek tek imza attı. Abdurrahim Ağabeyde ‘I love you hocam’ diye imza attı ve orada güzel bir kare oldu”

İmza ile ilgili Abdurrahim Albayrak’ta : “Herkes tahtaya bir şeyler yazıyordu bende ‘I love you hocam’ yazdım ve imzaladım. Biz ölür gideriz bu imza burada kalır ‘I love you hocam’ diye.” şeklinde konuştu.

Abdurrahim Albayrak, Bingöl ziyaretine de değinerek şu ifadeleri kullandı: “Bütün Bingöl halkına çok teşekkür ediyorum. Bingöl Valimize, Belediye Başkanımıza, Emniyet Müdürümüze, Jandarma Komutanımıza çok teşekkür ediyorum. 33 askerimizin şehit edildiği yerde anma töreni vardı. Türkiye’nin her yerinden gazi olanlar da vardı. Onun için Bingöl’deydim. Bingöl’ün bütün sokaklarını gezdim gerçekten Bingöl’de çok Galatasaraylı taraftar var. Orada Galatasaray’ın okulu var orayı daz ziyaret ettim. Şehrin yüzde 60’ı yüzde 70’ Galatasaraylı. Ama her şeyden önce çok önemli bir projeye imza atmışlar. Bütün şehit ailelerini oraya toplamışlar şehitlik yapmışlar. Şehit ailelerini unutmamışlar Bingöl’deki şehit aileleri başkanına teşekkür ediyorum. Olay 1993 yılında olmuştu ve o şehitler unutulmamış oraya bir anıt yapmışlar. Bende bir Galatasaraylı olarak oraya katılmaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum”

Fatih Terim gibi bir teknik direktöre sahip oldukları için gurur duymaları gerektiğini söyleyen Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kere Fatih Terim gibi hocamız olduğu için hepimiz gurur duymalıyız. İçimizden birisi ve Türkiye’de bir takımı 5 sene şampiyon yapan başka bir hoca yok. Hem kongre üyemiz, hem divan üyemiz hem Galatasaray’da top oynamış hem Galatasaray’ı 5 sene şampiyon yapmış hem de İtalya’da 2 tane büyük takımı çalıştırmış hocamızla ne kadar övünsek, ne kadar gurur duysak azdır. Hocamızın Fenerbahçe maçı öncesi otelde de, giderken otobüste de, soyunma odasında ve maçın devre arasında konuşması hepimizin tüylerini diken diken etti. Fatih Terim “Zaten siz şampiyonsunuz, bu puanları siz topladınız, biz size inanıyoruz, 20 milyon Galatasaray taraftarı size inanıyor burada kupayı alıp gitmek size yakışır” dedi. Takım bu coşkuyla ikinci yarıya çıktı. Şampiyonluğa zaten önceden inanmıştık. Ama arkadaşlar burada Fenerbahçe taraftarına teşekkür etmek lazım. Maç güzel bir ortamda başladı, keşke olaylar olmasaydı çünkü unutmayalım ki birkaç ay sonra yine derbiler başlayacak. Kadıköy’e de gideceğiz, burada da maçlar oynanacak. Futbolcular kardeş gibiler, milli takım’da beraberler. Tansiyonu düşürmemiz lazım. Fatih isminde aslan gibi bir arkadaşımız rahmetli oldu, bunların tekrar yaşanmaması için hepimiz daha sakin davranırsak çok daha iyi olur diye düşünüyorum”

Bu sezon oynadığı futbolla dikkat çeken Aydın Yılmaz Programda, kariyerinde attığı en güzel ve en anlamlı gollere değinerek: “ Hayatımda attığım en anlamlı gol, şampiyonluğu getiren Konya’daki goldü. En güzel gol olarak ise Beşiktaş’a İnönü’de attığım golü gösterebilirim. Gerçekten güzel bir goldü, şampiyonluk adına da güzel bir gol olduğunu düşünüyorum. Benim adıma da en iyi gollerimden bir tanesiydi” şeklinde konuştu.

Abdurrahim Albayrak, taraftarın Galatasaray’ın lisanslı ürünlerini alarak destek olmaları gerektiğini söyleyerek: “Siz doğacak çocuğunuza bile Galatasaray kartı alıyorsanız, GSBonus kartı da alıyorsanız, işte o zaman yıldızlar gelecek. Telefonumuzu da GSMobile olarak alırsak, tüm formalarımızı GSStore’lardan alırsak, parayı gerçek adresine teslim edersek, o zaman altın toplar da gelecek, gümüş toplar da gelecek, pırlanta toplar da gelecek. Galatasaraylılık budur. Onun için hepimiz Galatasaray için bir taş koyuyorsak ne mutlu bize. Ben Galatasaray için her zaman meyve veren bir ağaç olmak istiyorum. Herkesin öyle olmasını istiyorum. O zaman hiç kimse bileğimizi bükemez. Dünya’nın her tarafında hangi takım olursa olsun biz onlarla dişe diş mücadele edeceğimize inanıyoruz. Biliyorsunuz, Barcelona’yla deplasmanda 2-0 öndeydik, hakem zoruyla 2-2 berabere ayrıldık. Hepimizin gönlü sarı kırmızı renklerdedir, hepimizin çabası bu renkler içindir. Onun için doğmamış çocuğuna kart almak isteyen taraftarlarımızın duyarlılığına teşekkür ediyorum. Bu tarz düşünen arkadaşlarımızın çoğalmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Programın ikinci bölümünde Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak ve Aydın Yılmaz taraftardan gelen sorulara yanıt verdi.

Sayın Albayrak, Aydın ile ilgili bir anınızdan bahseder misiniz?

En son Necati’yi transfer ettiğimiz için, Antalyaspor ısrarla Aydın’ı istiyordu. Aydın da çok iyi bir Galatasaraylı, gitmek istemiyor. Hoca da gitmesini istemiyor, ben de istemiyorum. Son ana, saat 5’e kadar oyaladım. Menajer beni arıyor sürekli. Aydın’a, her işte bir hayır vardır, sen bir yere gitme, Galatasaray’da harikalar yaratacaksın. Abdurrahim Ağabey haklısın dedi gitti, baktım rengi de düzeldi. Ertesi hafta da maça koyduk gol attı.

Aydın bu süreci birde senden dinleyebilir miyiz?

O zamanlar benim gitmek isteme sebebim az forma şansı bulmamdı. Daha fazla futbol oynayıp, kendimi geliştirmek ve Galatasaray’a iyi bir şekilde dönmek istiyordum. Yoksa kimse Galatasaray’dan ayrılmak istemez. Ama Abdurrahim ağabey o şekilde söyledi, belki de hayırlısı oldu, burada forma şansı yakaladım.

Taraftarın merak ettiği bir konu. Otobüsün gidişinde bütün takımı rahatlatan bir hadise varmış. Yaşananlar nedir?

Kadıköy’e gidiyoruz. Emniyet güçlerinin hepsine çok teşekkür ediyorum. Giderken ön tarafta Fatih hoca oturuyor ben oturuyorum. Solda da Ümit hocayla Ali Dürüst başkanım oturuyor. Hasan Şaş da yanımızda. Bütün taraftarlar yolun sağında solunda. Bizi selamlıyorlar. Karşı taraftan da bir araba geliyor. O arada da bizim masör Uğur çıkmayın düşeceksiniz selamlar diyor. Karşıdan da bir araba geliyor. Arabanın üstüne birisi çıkmış almış forma sallıyor. Uğur ‘’Abla yapma düşeceksin’’ dedi. Ben de ‘’Ne yapıyorsunuz’’ derken Ali Dürüst başkan ‘’ Yahu bu senin eşin’’ dedi bana. Karşı istikametten geliyormuş. Bu kez otobüsün içersinde gülüşmeler başladı.

Gerginliğin biraz aslında azalma sebebi olmuş değil mi?

Zaten biz çok rahat gidiyorduk oraya. Sağolsun taraftarlarımız zaten otelin önünde çok güzel bir uğurlama yaptılar bize Kadıköy’e giderken. Oradan zaten moralli çıkmıştık. İkinci morali de yolda aldık. Gittik kupayı aldık geldik.

Abdurrahim Bey şunu sormak istiyorum. Bütün taraftar sizi coşkunuz sevincinizden gerçekten çok mutlu oluyor. En benim için çok özel dediğiniz. Hatta benim bildiğim kadarıyla internet sitelerinde sürekli sevinç görüntüleriniz. En coşkusu bambaşka olan sevinciniz hangisiydi?

Sabri’nin attığı gol. Televizyonu öpe öpe bitiremedim. O maçta doktorlarım beni ev hapsinde tuttular. Bari şirkette maçı seyredelim. Sağ olsun yanımda Mesut Yılmaz Bey kardeşi Turgut Yılmaz Bey, Sinan Uyanık arkadaşım. Bütün arkadaşlar yanımda. Benim ofisim çok büyüktür. Son dakikalarda gol atmamız lazım çok da büyük ekran televizyonum var. Son dakikada Sabri gol attı. Ben nasıl dönüyorum kimse tutamıyor. Ben bilmiyorum Mesut Bey de beni telefonla çekiyormuş. Gol diye dönüyorum odada televizyonu öpüyorum. Bunu benim telefonuma da yüklediler. İki gün sonra ben de bir tv programına çıkacağım maçtan konuşuyoruz. Biz orada konuşurken dur başkanım seyredeyim şunu dedi. Oradan bir fiş takmış almış benim görüntüleri. Ben yayındayken ekrana verdiler. Başkanım bunu kaçıramazdık dedi. Başkanım Türkiye’de bu bize büyük rating kazandırdı dedi ne olur bize dokunma dedi. Sonra bütün ana haber bültenlerine Türkiye’ye yayıldı.

Taraftar seni seviyor, uzun yıllardır forma giyen futbolculara olan sevgi zaten büyük. Taraftardan gelen sorulara bakıyorum. Takımda en iyi anlaştığın futbolcu kim?

Takımda bütün arkadaşlarımızla aramız çok iyi. Dışarıda görüştüğümüz arkadaşlarımız da var. En iyi anlaştıklarımdan bazıları Serkan Kurtuluş, Mehmet Batdal, Ufuk Ceylan… Milli takımdan da beraber vakit geçirdiğim arkadaşlarım. U17 ve U21 milli takımında beraber oynadığımız için küçük yaşlardan beri tanıdığımız arkadaşlarım. 10 senelik arkadaşlıklarımız var. Takım halinde arkadaşlığımız da genel olarak üst seviyede. Ağabeylerimizle de diyaloglarımız çok iyi. Ayhan Ağabey olsun, Sabri Ağabey olsun, onlar da bizi kardeşleri gibi görüp koruyup, sayıyorlar. Gerçekten takım içinde de çok büyük dostluk var.

Arda Turan’ın senle ilgili olarak ‘’Benden daha yetenekli’’ şeklinde bir açıklaması var. Arda’nın bu sözleri sana ekstra motivasyon sağlamıştır. Ancak şunu sormak istiyorum. Milli takımda olmak istiyor musun, bunun ne zaman olacağını düşünüyorsun?

Açıkçası milli takımda olmayı çok istiyorum. Galatasaray’da hedeflerimi tamamlayıp milli formaya ulaşmak istiyorum. Galatasaray’a uzun seneler hizmet etmek istiyorum. Bu formayı ilk 11’de giymek istiyorum uzun seneler. Milli takımda olmayı önümüzdeki sene düşünüyorum. Galatasaray’da hedeflerim yüksek. Gerçekten bunu için çok çalışıyorum. Umarım emeklerimin karşılığını alırım. Umarım önümüzdeki sene Galatasaray’a daha çok katkı sağlarım.

Fatih Hoca’nın emeğinin büyük olduğu kesin. Türkiye’nin bugüne kadar yetiştirdiği en önemli kanat oyuncularından iki tanesi senin hocan. Hem Ümit, hem Hasan Hoca Türkiye’nin yetiştirdiği önemli oyunculardan. Onların da mutlaka sana öğrettikleri şeyler var, değil mi?

Fatih Hoca’nın üzerimizde gerçekten çok büyük emeği var. O bize bu kadar güvenmese, forma vermese burada oturuyor olmayabilirdim. Bu sezon gerçekten çok büyük katkı sağladı. Kendime güvenmem ve özel olarak çalışmam açısından bana çok destek oldu. Ümit ve Hasan Hoca’larım altyapıdaki dönemlerimde örnek aldığım oyunculardan ikisiydi. Onları izleyerek, posterlerine bakarak büyüdük. Onlar da bizlere çok yardımcı oluyorlar, destek veriyorlar. Bu bizim gibi genç oyuncular için çok önemli.

Abdurrahim Bey taraftarın basında çıkan haberlerden ötürü sıkça sorduğu bir soru var. ‘’Hamit Altıntop Galatasaray’da’’ gibi yazılar var bütün yazıda. Bu konuda da sizden daha net açıklama yapacak kimse olamaz sanıyorum ki.

Bunu biraz önce açıkladım. Bütün taraftarlarımız, GSMobile kullanırsa, GSNet kullanırlarsa daha ne Altıntop’lar, pırlanta toplar alacağız göreceksiniz. Çok büyük yıldızlar alacağız. Ama bir kere Galatasaray’ın ürünlerini kullanmamız gerekiyor. GSNet internet paketini, GSMobile’ı kullanmamız gerekiyor. Damlaya damlaya göl olur. O zaman göreceksiniz, çok büyük bir göl olacak ve o kazanımlarla dünya yıldızlarını alacağız. O zaman daha da güzel isimler getireceğiz, stadımızı daha iyi süsleyeceğiz, daha çok şey yapacağız. Benim söylediğim markaları kullanan arkadaşlarımız aramızda var. Herkes kullanıyor. Bizi seyreden arkadaşlarımız da markalarımızı kullanırsa çok daha büyük transferler yapacağız. Futbolculara fazla prim vereceğiz, futbolcular uçacak o zaman. Göreceksiniz.

Sayın Albayrak sizdeki bu büyük Galatasaray aşkının kaynağı nedir? Bu sevgi nasıl başladı, bunu çok merak ediyoruz.

Sizlerin de çok iyi Galatasaraylı olduğunuzu, tribünde çok iyi bağırdığınızı gördüm. Sizi tebrik ediyorum. Bu doğuştan gelen bir özellik bence, insanın içinde böyle bir sevgi olmalı. Ben işi gücü bıraktım, Florya’da yatıyorum. Buradan Kadıköy’e giderken bile iki gece uyumadan gittim. Bir sefer de Aydın’la beraberdik hatta. İçinde o aşk olursa bunu hissedebilirsiniz. Ben 60’lı yıllarda ilkokula giderken sakızların içerisinden Galatasaray resimleri çıkardı. İlk almaya giden de Rize’de babamdı. Gidiyordum, sakız alıyordum. İçinden Galatasaray resmi çıkanları alıyordum, çıkmayanları kapatıyordum. Gelen birine üç sakız veriyordum, bana bunun karşılığında bir tane geri vermesini istiyordum. Neden böyle bir şey yaptığımı sorunca da ‘’İçinden belki Galatasaray resmi çıkar’’ diyordum. Üç tane açılmış sakızı, kullanmadan karşımdakine veriyordum. Galatasaraylı futbolcuların resimlerini odama yapıştırıyordum. O zaman da bizim köyde arkadaşlarımız vardı. Emre diye bir arkadaşım vardı. Onların evinde, radyodan maçları dinliyorduk. Zaman zaman top oynarken, misket oynarken kavgalar ediyorduk. Ama onunla etmezdim, çünkü radyo sorunu vardı. Herkeste yoktu. Hafta sonu da maç dinlemek istediğim için onunla tartışmazdım. Onlara da katlanıyorduk. Çocukluğumdan, 60’lı yıllardan gelen bir sevgi bu.

Kupayı alırken gecikme oldu Başbakanımıza kadar ulaştınız o sırada neler yaşandı?

Millet şaka sandı ama başbakanı aradım. Allah razı olsun önce tebrik etti, sonra da tabi ki kupayı Kadıköy’de alacaksınız, ben şimdi vali bey ile konuşacağım dedi. Başbakanımız Fatih hocayı da çok sever; yanınızda mı, onu da tebrik edeyim dedi. Fatih hocamı da tebrik etti ve başbakanımız sayesinde kupayı o gün aldık. Almasaydık endişem vardı çünkü Florya’da binlerce insan bekliyordu. Ben başbakanımıza, o gün Florya’da çıkabilecek bütün olayların önüne geçtiği için, Galatasaray camiası adına teşekkür ediyorum.

Derbilerde atılan goller çok özeldir, Aydın attığı golden sonra neler hissetti?

Açıkçası ben o şutu gol amaçlı vurmuştum. Sağdan Eboue geliyordu, şutu çekene kadar bana bayağı bir kızmıştı pas atmadım diye. Ama ben inanmıştım orda çünkü kaleyi de karşıma almıştım. Benim için de çok anlamlı ve güzel bir gol oldu. O an çok ayrı bir duyguydu, sevinci nasıl yaşayacağınızı bilemiyorsunuz zaten. Etrafa koşarak yaşamıştık. Sonrasında sevincimi hem ailemle hem de Galatasaray camiasıyla doya doya yaşadık.

Kulüp maçta hangi formanın giyileceğini 1 hafta önceden açıklasa ve bütün stat, takımla aynı formayı giyse güzel olmaz mıydı? Beşiktaş’tan ve hükümetten stadın paylaşılması konusunda bir baskı geliyor mu?

Teşekkür ediyorum böyle bir soru sorduğunuz için. Bugüne kadar ne Beşiktaş kulübünden ne de bakanlıktan, devletimizden bize böyle bir şey gelmedi. Forma konusuna gelince, görüyorsunuz Barcelona bile değişik formalarla çıkıyor. Giyeceğiniz forma ise maçtan önce, konuk takımın tercihine göre belli oluyor. Bu nedenle önümüzde kanuni bir engel var.

Rahmetli Sakıp Sabancı ile çok iyi bir ilişkiniz vardı. Basında çok konuşulan anınızı bizimle paylaşabilir misiniz?

Monaco’da Süper Kupa finalini oynuyoruz. O zaman başkanımız da Faruk Süren başkan. Bilet veriyor bize. Rahmetli de, sayın başkanım, ben Abdurrahim’in yanında oturmak istiyorum dedi. Ben de, “Aman ağam, benim yanımda oturma, kurban olayım” dedim. Ama Sakıp Bey ısrarla benim yanımda oturmak istiyor. Dedim gidelim stada, aramıza bir kişi daha otursun, rahmetliye zarar vermeyeyim. Aclan Acar dostumdan rica ettim, sen bizim aramıza otur, ağamıza bir şey olmasın dedim. Biz 1-0 öndeyiz, o zaman da altın gol uygulaması var. Suat olmayacak bir penaltı yaptırdı ve maç 1-1’e geldi. Maç uzatmaya, altın gole gitti. Ama heyecandan yerimizde duramıyoruz. Sağdan Fatih Akyel indiğinde, bir ortaladı, Jardel gelişine bir koyduğu, gol olduğu zaman ben bir vurmuşum, bir baktım biri aşağı uçuyor. Şapkası bir tarafa, kendisi bir tarafa. Rahmetli uçtu 5-6 koltuk aşağıya. İnsanlar rahmetlinin yanına gittiler onu almaya, ben sevinemiyorum; kupayı kazanmışız sevinemiyorum. Allah yattığı yerleri nur etsin, ne diyecektim rahmetliye? Rahmetliyi götürüyorlar, dedim ağam demiştim ben yanıma oturma diye, şimdi ben ne yapacağım, kupaya mı sevineyim, ne yapayım? Rahmetli dedi ki, olsun Abdurrahim olsun, Jardel topa nasıl vurduysa sen de bana öyle vurdun. Mekanı cennet olsun.

Florya’ya geldiğindeki coşkudan bahsetmek istiyorum. Abdurrahim Bey az önce bahsetti ama Aydın öyle bir kalabalık bekliyor muydun?

Açıkçası beklediğimizin de üstünde bir kalabalık vardı. Galatasaray taraftarı Florya’ya yığılmıştı yani öyle de diyebilirim. Baya bir akın etmişlerdi. Bu bizi çok mutlu etti. Biz oradan çıktığımızda saat 12 idi. Tesise gelişimiz 4 oldu. Yaklaşık 4 saat yolda geçti. Gerçekten bu çok mutluluk verici. Aynı çoşku aynı kutlama içerde de devam etti. Bizde taraftarlarımızla buluştuk. Bu bizi çok mutlu etti. Gerçekten çok heyecan verici bir durum

Ta öncelikle bize şampiyonluk yaşattığınız için teşekkür ediyorum. Aydın sana bir sorum vardı. Hedeflerini öğrenebilir miyim?

Öncelikle hedeflerim arasında burası var. Tabi ki de Galatasaray’da kendimi kanıtlamam var. Yani hedeflerim olarak ilk burayı görüyorum. Ondan sonraki hedeflerim Avrupa’da oynamak tabi ki her futbolcunun hedefidir. Avrupa’da da oynamak istiyorum. Öncelikle burada başarılar kazanmak Avrupa’da kupa kazanmak istiyorum. İnşallah önümüzdeki sezonda gerçekleştirmek için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. İnşallah önümüzdeki sene burada şampiyonla ligi kupasıyla program yaparız. Odan sonra da Avrupa tabii ki hedeflerim arasında.

Bu arada Abdurrahim Bey “I love you hocam”ın hikayesi nasıl çıktı?

Onu söylemem. O bende. O hocamla benim aramda.

Aydın’a şunu soruyorlar. 7 numaranın özel bir anlamı var mı diye?

7 numaranın özel bir anlamı benim için var. Benim için önemli bir sayı 7 numara. Ama alt yapıdan beri, bizim alt yapıda özellikle oynadığımız mevkiye göre formalar veriliyordu. Ben alt yapıdan A takıma çıkana kadar hep 7 numaralı formayı giydim. O zamanlar benim idolümde diyebilirim, Okan Buruk 7 numarayı giyiyordu Galatasaray’da. Ben a takıma çıktığımda Okan Ağabeyle oynama fırsatı da buldum. Ondan 7 numarayı aldım. Yani benim için önemi çok ayrı 7 numaranın.

Futbol takımı gerçekten çok güzel bir stada kavuştu. Avrupa standartlarının üstünde. Voleybol takımımız ne zaman ulaşacak bu standarda?

Şimdi arkadaşlar aslında biz yönetim olarak Ünal Aysal Başkanımızın direktifi doğrultusunda yakın zamanda Hocamızla beraber de bu yakın çevrelerde bütün tesisleri spor kompleksi olarak buraya yakın olması için, biliyorsunuz trafik olduğu zaman takımımızın Florya’dan Kadıköy’e gitmesi ve ya buraya gelmesi normal şartlar altında 1-1.5 saat sürüyor.

Abdurrahim Bey buradan bir twitter yorumu okumak istiyorum Selcukgani1878 nickiyle yazan bir Galatasaraylı aşırı duygusallık profesyonelliğe engeldir ancak kendisi yüreğiyle bunu asabilen bir yüreğe sahiptir…

Gerçekten aşırı duygusalım Bingöl’de saatlerce ağladım dedim ya şehit evladı annesini kaybetmiş çıktı ve şiir okudu. Hem de kardeşini kaybetmiş herkes gibi garnizon komutanı gibi bende ağladım. Ama duygusallıkla bu işi birbirine karıştırmamak lazım.

Yapılan koreografiler hakkında ne düşünüyorsunuz bu sene Galatasaray taraftarı çok güzel işler yaptı koreografilerde çok etkileyiciydi.

Evet Ultraslan’a tekrar çok teşekkür ediyorum Ultraslan zaten bu şampiyonluk kupasının bu Kadıköy’den çıkacağını maçtan öncede burada gösterdi bize. Onun için ne kadar ileri görüşlü olduklarını Ultraslan’a tekrar teşekkür ediyorum.

Aydın sen ne diyeceksin koreografiler için?

Biz açıkçası maçlardan önce bekliyoruz acaba bu sefer ne yapacaklar diye gerçekten öyle heyecan veriyor

Aranızda bir tahmin oluyor mu?

Yani tahmin olmuyor çünkü çok yaratıcı şeyler kullanıyorlar. Yani bu da bize her yerde övgüyle bahsetmemize sebep oluyor. Gerçekten burada Fenerbahçe ile oynadığımız maçta yaptıkları koreografi şahaneydi.

En etkilendiğiniz hangisiydi Aydın?

Benim Kadıköy’de kupayı kaldırdığımızı gösteren koreografiydi.

Abdurrahim Bey sizinde mi oydu?

Evet oydu.

Fatih Terim’in çok duygulandığı bir koreografi var oda çok etkiliydi değil mi?

Evet o çok ilk sefer Türkiye’de böyle bir şey gördük biz 3 boyutlu bir koreografi gördük ama ondan sonra bunun yapılacağını bunların hepsinden haberdardım sağolsunlar ama zaten kura çekmeye giderken Fatih hocam sen uğurlusun dedi play off kurasını sen çekmen lazım dedi ve ilk maçı şöyle istiyorum dedi ve ilk maçı öyle çektim sonra Kadıköy’de son maç oldu dedim ki inşallah dedim hayırlısıyla Allahın izniyle Kadıköy’de kupayı kaldırırız dedim. Onu da kupayı da orada aldık Allah’ıma şükürler olsun demek ki bütün dileklerimiz yerine gelmiş oldu.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları