Gökhan çeliğe döndü

Gökhan Zan birkaç sezon önce geçirdiği sakatlıklarla gündemdeydi ama Galatasaray’da kimlik değiştirdi.

Yeni sezon hazırlıklarını Slovenya’nın Bled kasabasında sürdüren Galatasaray’da bir futbolcu var ki son derece konsantre ve büyük bir azimle çalışıyor. Bu isim Gökhan Zan...

Sarı-kırmızılı takımla iki yıllık sözleşme yenileyen Gökhan’ın fiziksel olarak geçirdiği evrim hemen dikkat çekiyor. Çok değil bundan birkaç sezon önce sakatlıkları ile gündeme gelen ve bu nedenle zaman zaman hedef gösterilip, “Cam Adam” yakıştırması yapılan Gökhan Zan bugün takımın en dayanıklı isimleri arasında gösteriliyor. Yeri geliyor Kazım Kazım ile omuz omuza mücadeleye giriyor, yeri geliyor Didier Drogba ile hava topuna yükseliyor.

SALONDA GÜÇ DEPOLUYOR

Gökhan ile geçen sezon başında yapılan toplantı sonrasında futbolcunun bazı huylarını değiştirdiği belirlendi. Buna göre Gökhan ufak tefek sakatlıkları büyütmemesi gerektiğini anlıyor. Ayrıca oyuncunun fiziksel olarak iyi olduğu belirtiliyor. Geçirdiği omuz sakatlıklarının etkisiyle ortaya çıkan koruma mekanizmasının böylece geride kaldığı ifade ediliyor.

Gökhan’dan takım arkadaşlarının da iyileşme süreleri örnek gösterilerek bazı önyargılarını kaldırması isteniyor. 3 yıl önce Hollanda’da geçirdiği omuz ameliyatının ardından kronikleşen bu rahatsızlığını geride bırakan Gökhan, bugün için fiziksel olarak takımın en iyilerinden biri. Hatta Rambo benzetmesini yapıyor arkadaşları bazen.

Aldığı psikolojik desteğin yanı sıra ABD’li kondisyoner Scott Piri’nin uyguladığı başarılı çalışma programları da Gökhan’ın kimlik değiştirmesinde öne çıkan en önemli faktörlerden biri.

Gökhan’ın takımın en tecrübeli isimlerinden olmasına rağmen herkesten fazla salonda güç çalışması yapması da bugün geldiği noktada etkili oldu.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları