Gereken cevap 'Eskişehir'de verildi!

Galatasaray'ın Eskişehirspor ile oynadığı Süper Lig mücadelesinden sonra basın mensuplarına açıklama yapılmadı ve bir anlamda savaş açılmış oldu.

Spor Toto Süper Lig'de 24. hafta karşılaşmasında Galatasaray deplasmanda Eskişehirspor ile 0-0 berabere kaldı.

Teknik direktör Fatih Terim ve yardımcısı Hasan Şaş maçı cezalı olduğu için Eskişehir Atatürk Stadı'nda bir locada izlerken karşılaşma sırasında yedek kulübesinde bu ikilinin yerine yönetimi eline alan ve takımı yönlendirenler Ümit Davala ve kaleci antrenörü Claduio Taffarel'di.

Karşılaşmanın ardından satır arasında Galatasaray'daki protesto ise satır arasında kaldı. Galatasaray adına basın toplantısına futbolculardan Sabri Sarıoğlu ve Gökhan Zan katılırken protesto sebebiyle herhangi bir açıklamada bulunmadılar.

Yardımcı antrenör Ümit Davala da yayıncı kuruluşa çok kısa bir açıklamada bulundu. Davala basın toplantısında da net bir açıklama yaparak "Arkadaşlar, prosedürü yerine getirmek için buradayız. O yüzden soru almıyoruz. Herkese teşekkür ederim. Herkese başarılar" dedi.



Teknik direktör Fatih Terim ve Hasan Şaş'a verilen ceza ile bu cezanın medyada ve yayıncı kuruluştaki yankılarını protesto eden sarı-kırmızılı camia bu tavır ile medyayı ve verilen cezaları yine protesto etti.

Bu Galatasaray için de bir ilk değil. Orduspor ile geçtiğimiz hafta Türk Telekom Arena'da oynanan 4-2 kazanılan maç sonrasında da sarı-kırmızılı camia basın toplantısına katılmayarak protestoda ilk adımı atarken bu hareket PFDK tarafından "Futbol Disiplin Talimatı'nın 48. maddesinin 5/d bendine göre; Galatasaray teknik heyeti ve futbolcuları flaş röportaja ve basın toplantısına katılmadığı gerekçesiyle PFDK tarafaından 10 bin TL para cezasına çarptırılmıştı. Talimat 5 ile 25 bin TL arası ceza ön görüyor.
Sarı-kırmızılı kulüp bu sefer ceza almamak için toplantıya katılım sağlarken sorulara cevap vermeyerek protestoda bulundu.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları