Gelen çok giden yok

Galatasaray'dan gönderilemeyen oyuncular sebebiyle sarı-kırmızılıların yabancı transferinde eli kolu bağlı. Gönderilmesi düşünülen oyuncular gitmezse transfer sezonu Aslan için erken kapanabilir.

Galatasaray yeni sezon öncesinde transferde ayakları yere basarak gitmek istiyor. Şimdiye kadar takıma kazandırılan Aurelien Chedjou, Felipe Melo ve Umut Bulut üçlüsü için astronomik bonservisler verilmezken düşünülen diğer alternatifler için transfer bütçesi ekonomik kullanılıyor. Sarı-kırmızılıların en büyük sorunu ise satılamayan oyuncular.

GELEN ÇOK, GİDEN YOK

Galatasaray şimdiye kadarki bölümde 4 oyuncu transfer etti. Erman Kılıç Sivasspor'dan bonservis bedeli ödenmeden alındı. Felipe Melo, Chedjou ve Umut Bulut'a ise topamda 12.75 milyon Euro ödendi. Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon kiralık gönderdiği oyuncuların takıma geri dönmesi ise kadroda umulmadık bir şişkinlik yarattı.

Mehmet Batdal, Serdar Eylik, Sercan Yıldırım, Emmanuel Culio, Kazım Kazım ve Ceyhun Gülselam kiralık gittikleri kulüplerden geri döndüler. Bunun yanında Furkan Özçal, Tomas Ujfalusi, Aydın Yılmaz, Çağlar Birinci, Mehmet Batdal, Serdar Eylik ve Anıl Dilaver ile yollar ayrıldı. Bu oyunculardan sadece Furkan için 100 bin Euro kiralama bedeli alındı. Diğer oyuncuların gidişi kulübe bir şey kazandırmadı.

YABANCI TRANSFERİ DONDU

Takımdan gönderilemeyen yabancı oyuncular, düşünülen transferleri de rafa kaldırdı. Galatasaray Bruma ve Ali Adnan için ciddi girişimlerde bulunurken gerek TFF'nin 10 yabancıya imza hakkı tanıması, gerekse eldeki Emmanuel Culio, Johan Elmander ve Albert Riera'nın gönderilememesi sebebiyle yabancı transferinde zorunlu olarak frene bastı. Johan Elmander ve Albert Riera, kulüpte kalma yolundaki iradelerini dile getirdiler. Culio içinse kulüp aranmaya devam ediliyor. Başkan Aysal geçtiğimiz sezon sonrasında Elmander ve Ujfalusi ile yolların ayrılacağını net bir şekilde dile getirdi. Aysal Riera'nın da yüksek ücreti sebebiyle İspanyol oyuncunun gitmesini istiyor. Fakat Riera kalmakta oldukça kararlı.

TRANSFER BİTEBİLİR

Galatasaray Elmander veya Riera'yı göndermedikçe kesinlikle yabancı transferi yapmayacak. Sarı-kırmızılılarda gitmesi kesin olan tek yabancu oyuncu Emmanuel Culio. Yerli transferinde ise Kerim Friei için Fulham'la istenilen rakamda anlaşılamazken, genç oyuncunun U-20 Dünya Kupası'nda etkili olamaması sebebiyle Fatih Terim'in yönetime sınırların zorlanmaması yönünde bir isteği olduğu biliniyor. Son hedefi olan Felipe Melo'da da mutlu sona ulaşan Galatasaray'da transfer sezonu bu şartlarda erken kapanabilir.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları