Galibiyetle başlamak istiyoruz

Spor Toto Süper Lig'in ikinci devresinin açılış mücadelesinde Galatasaray, Kasımpaşa'ya konuk oluyor.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci devresinin açılış mücadelesinde Galatasaray, Kasımpaşa'ya konuk oluyor. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Selçuk Kaya ve Asım Yusuf Öz yapacak.

Saat 20:00'de başlayacak ve Lig TV ekranlarından naklen yayınlanacak.

ASLAN'DAN PAŞA'YA GEÇİT YOK

Spor Toto Süper Lig, ikinci devre açılış maçında Galatasaray, Kasımpaşaspor ile Recep Tayyip Erdoğan stadında karşılaşacak.

Kasımpaşa, Süper Lig'de Galatasaray ile oynadığı son 5 maçta rakibine mağlup olurken kalesinde 15 gol gördü. 2009-10 sezonunda sarı-kırmızılı rakibine evinde 3-1 ve deplasmanda 4-1 yenilen Kasımpaşa, 2010-11 sezonunda sahasında 3-0 deplasmanda 3-1 kaybetti. Galatasaray bu sezonda ilk hafta maçında Kasımpaşa’yı sahasında 2-1 yendi. Galatasaray ile Kasımpaşa takımları arasında lig tarihinde oynanan toplam 17 maçta ise 12 kez Galatasaray, 1 kez Kasımpaşa kazanırken 4 maç berabere bitti. Oynanan 17 maçta sarı-kırmızılılar 35 gol kaydetti, Kasımpaşa 8 gol attı. 2007-08 sezonunda 23.haftasında oynanan maçı 1-0 kazanan Kasımpaşa bu galibiyetle lig tarihi boyunca Galatasaray'a karşı ilk ve tek galibiyetini almıştı.

KARA CUMALAR...

Galatasaray bu sezon Süper Lig’de 5 kez cuma günü maç oynadı. Oynanan 5 maçta Galatasaray 1 kez kazanırken 2 beraberlik 2 yenilgi aldı. Galatasaray cuma günü oynadığı lig maçlarında 10 puan kaybederken lig’deki 2 yenilgisini de (Orduspor 0-2, Karabükspor 1-3) cuma günü oynadığı maçlarda yaşadı. Gençlerbirliği ile deplasmanda 3-3, Gaziantepspor ile sahasında 1-1 berabere kalan Galatasaray sadece İ.B.Belediyespor’u 3-1 mağlup etti.

TERİM İLK YARIDAN SONRA BIRAKMIYOR

Galatasaray Fatih Terim yönetiminde daha önce 3 kez (1996-1997, 1999-2000, 2011-2012) devre arasına ilk sırada girdi. Galatasaray bu üç sezonda da şampiyonluğa ulaştı. Galatasaray genel olarak lig tarihinde 21 kez ilk yarı lideri olurken bu sezon dışında ilk yarısını lider bitirdiği 20 sezonda 13 kez (%65) şampiyonluk yaşadı.

MUHTEMEL 11'LER

Kasımpaşa

Isaksson
Abdurrahman
Elyasa
Yalçın
Erhan
Sarmov
Ernst
Özer
Kerem
Viudez
Uche

Galatasaray

Muslera
Sabri
Semih
Dany
Riera
Hamit
Selçuk
Melo
Emre
Umut
Burak

SAAT: 20:00
STAT: Recep Tayyip Erdoğan
HAKEM: Bülent Yıldırım
YAYIN: Lig TV & Sporx Canlı Anlatım

KASIMPAŞA EVİNDE GÜLEMİYOR

Kasımpaşa sezonun 6.haftasında sahasında Fenerbahçe’yi 2-0 yenmişti. Bu maçın ardından Kasımpaşa takımı sahasında maç kazanamadı. Son 6 iç saha maçında 4 beraberlik 2 yenilgi alan Kasımpaşa takımı evinde oynadığı ilk 3 maçı ise kazanmıştı. Kasımpaşa yeni teknik direktörü Shota Arveladze döneminde sahasında maç kazanamadı.

G.SARAY GOLLERİNİN 3'Ü RAKİP TAKIMDAN

Bu sezon Süper Lig’in ilk yarısında oyuncular 8 kez kendi kalesine gol attı. Galatasaray bu alanda en şanslı takım oldu. Bursaspor maçında Musa Çağıran, İ.B.Belediyespor maçında Kamil Zayatte ve Fenerbahçe maçında Bekir İrtegün Galatasaray adına kendi kalesine gol attı.

KALU UCHE TARİHE GEÇECEK

Süper Lig’de bu sezon oynadığı 17 maçta 9 gol atan Kalu Uche 1 gol daha atması halinde Kasımpaşa takımının tarihine geçecek. Nijeryalı oyuncu Kalu Uche çift haneli sayılara ulaşması halinde Kasımpaşa tarihinde bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu olacak. Daha önce Kasımpaşa adına Süper Lig’de bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu 2009-10 sezonunda 9 golle Brezilyalı oyuncu Andre Moritz olmuştu.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları