Galatasaray'ın yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Uğurcan Çakır, 26. şampiyonluğun en büyük mimarlarından biri oldu.
Sezon başında Fernando Muslera ile yollarını ayıran Galatasaray, kaleyi Uğurcan Çakır'a emanet etti. Özellikle ödenen bonservis bedeli eleştiri konusu olurken, milli file bekçisi için soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Fakat tecrübeli kaleci sezon boyunca hem ligde hem de Avrupa'da gösterdiği performansla eleştirilere noktayı koydu ve Galatasaray'ın 26. şampiyonluğunun en büyük mimarlarından biri oldu.
Galatasaray'da 14 yılın ardından Fernando Muslera ile yollar ayrılmıştı. Lucas Perri, Yassine Bounou, Marc-André ter Stegen, Filip Jörgensen, Aaron Ramsdale, Marcin Bułka gibi birçok isim gündeme geliyor, ancak bir türlü anlaşma sağlanamıyordu.
Galatasaray tarafında ise bambaşka bir hikaye vardı. 14 sezon sonra ilk kez yeni 1 numara kalede idi. Muslera gibi bir figürün ardından eldivenleri giyen Uğurcan Çakır'ın macerası aslında pek de istediği gibi başlamadı.
UĞURCAN'DAN AÇIKLAMA
Uğurcan Çakır, şampiyonluk sonrası şu açıklamaları yaptı:
"Trabzonspor'da uzun yıllar oynadım, kaptanlık yaptım, hiç kimsenin orada kalbini kırmadım. Kimseyle sorun yaşamadım. Her zaman en çok sevilen oyuncu ben olmuştum. Trabzonspor'da büyük başarılar yaşadık. Ben işimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım her zaman. Şu anda Galatasaray forması giyiyorum. Çok çalıştım. İyi performansla şampiyonlukla taçlandırdım. Seneye inşallah, bu sene alışma senemdi, daha büyük başarılar yaşarım inşallah. Ben buna inanıyorum. Bir teşekkür de eşime etmek istiyorum."
"Dursun başkanıma teşekkür etmek istiyorum. Beni burada görmek istiyordu. Çok büyük bir bonservisle beni buraya transfer etti. Onun yüzünü kara çıkarmadığım için de mutluyum."
"Hak edilmiş bir şampiyonluk yaşadım. Galatasaray camiasına armağan olsun. İnşallah seneye kaldığımız yerden devam edeceğiz."