"Galatasaray bir his takımıdır"

Galatasaray'ın Real Madrid ile oynayacağı dev maçlar öncesi Evren Göz, 'ilklerin takımı' olan G.Saray'ın tarihinde bu tarz maçların zaferlerle sonuçlandığına vurgu yaptı.

"Bilirsiniz ki her insanın ayrı bir huyu, ayrı bir karakteri olduğu gibi, her futbol takımının da kendine has bir karakteri vardır. Biz sizlere burada Galatasarayımız'ın huyunu suyunu açıkça ve iyice anlatabilirsek, onu adamakıllı tanıyıp, inşallah senelerce dost geçinirsiniz. Galatasaray bir his takımıdır. Renklerine aşık birbirlerine seven futbolcuların takımıdır. Galatasaray feragat ve fedakârlıklarla çalışacak futbolcuların takımıdır. Galatasaray şımarıkları, kendini beğenmişleri, yalnız kendini düşünenleri sevmez. Kısacası Galatasaray, bir halatı hep birlikte çekenlerin, hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımıdır."

Baba Gündüz

Galatasaray için inanç, tüm istatistiklerden önemlidir. Kulübün kuruluş amacına yönelik hareket eden inançlı bir topluluk, Avrupa'da karşısındaki takımın gücünü fazla da umursamaz.

Cevad Prekazi'nin Monaco'ya yaklaşık 40 metreden attığı golü tüm Galatasaraylılar bilir. Mustafa Denizli, kulübede yanındakilere "Şimdi vurursa gol olur" demiş ve futbol topuna ıslık çaldıran Cevad, inanılmazı başarmıştı. Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Galatasaray son dört takım arasına kalıp bir mucizeyi gerçekleştirmişti. Aynı takım daha önce de 3-0 yenildiği Xamax'ı 5-0 ile geçerek o yıl inancını ortaya koymuştu. Yapılmaz denilenleri yapmak, Türkiye'yi  sokaklara dökmek Galatasaray'ın işidir.

Tarihe baktığımızda bunun örneklerini görebiliriz. Arif Erdem, Old Trafford'u susturmuştur mesela. Kibirli İngilizler, Şampiyonlar Ligi'ni o yıl publarında izlemişlerdi. Kaleci Hayrettin'in kariyer maçıdır, bir daha da asla o seviyede perfomans göstermedi. Örneğin İtalya ile siyasi sıkıntıların yaşandığı dönemde Juventus, Ali Sami Yen'de Galatasaray'ın karşısına çıkmış; Suat Kaya'nın son dakikalarda bulduğu kafa golü milyonların başını dik tutmasını sağlamıştır.



UEFA Kupası sürecinde Leeds United deplasmanına 2 Leeds taraftarının ölümünden kısa bir süre sonra giden yürekliler sahada titrememiş, öylesine gergin bir atmosferde İngiltere'den yine mağrur ayrılmıştır. Arsenal maçında Henry'nin kafa vuruşunu inanılmaz bir refleks ile çıkaran Taffarel de Galatasaray ruhunun yalnızca milli duygularla alakalı olmadığını ispatlamıştır.

Galatasaray yalnızca Anadolu'da değil, dünyanın birçok noktasında yaşayan Türkler için de gurur kaynağıdır. Türkiye Ligi'nde yaşanacak şampiyonluğu amaç edinmeyen, her daim yüzünü Avrupa'ya dönen ve hedefi zirve olarak belirleyen bir camiadır Galatasaray. 

Bu yüzden Schalke maçı öncesi elini kalbine götüren o topluluğa Bernabeu'da da dualarınızı eksik etmeyin. Çünkü inanç, tarih boyunca Galatasaray için hep önemli olmuştur. Çünkü bazen, sahada yalnızca 11 kişi yoktur.

Şüphesiz, Galatasaray bir his takımıdır. Stadyumlar, turnuvalar, takvim yaprakları ve kahramanların adları değişse de; kalplerdeki "arma" tektir.

https://twitter.com/evrengooz


İŞTE DEV MAÇ ÖNCESİ TERİM VE MOURİNHO'NUN AÇIKLAMALARI...

FATİH TERİM'DEN MADRID'E UYARI : ''KENDİ OYUNUMUZU OYNAYACAĞIZ''

MOURINHO : ''GALATASARAY'A SAYGI DUYUYORUZ''

2001'DE MADRID'İ YIKAN ADAM MARIO JARDEL DEV MAÇI DEĞERLENDİRDİ...

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları