Galatasaray, 21. şampiyonluğa ve 15. Devler Ligi macerasına 1 puan uzakta

Galatasaray, şampiyon olması durumunda 2 sezon aradan sonra yeniden mutlu sona ulaşacak ve tarihinde 21. kez bu başarıyı tekrarlayacak. Sarı-kırmızılı ekip, lig şampiyonluğuna ulaşması durumunda tarihinde 15. kez UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına dahil olacak.

Spor Toto Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun son haftasına en yakın rakibinin 3 puan önünde 72 puanla lider giren Galatasaray, şampiyonluğun 1 puan uzağında.

Ligde sezonun son maçını deplasmanda Göztepe'ye karşı oynayacak sarı-kırmızılı ekibin alacağı 1 puan, rakiplerinin elde edeceği sonuçlardan bağımsız olarak şampiyonluk için yeterli olacak.

Göztepe deplasmanında zorlu bir karşılaşmaya çıkacak Galatasaray, İzmir'den şampiyon olarak dönmek için mücadele verecek.

 - İki sezon aradan sonra şampiyonluk gelebilir

Galatasaray, ligi şampiyon tamamlaması halinde 2 sezon aradan sonra yeniden adını zirveye yazdıracak.

Son olarak teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde 2014-2015 sezonunda şampiyonluk yaşayan sarı-kırmızılı takım, Beşiktaş'ın ligi ilk sırada tamamladığı son 2 sezonda beklentilerin altında kalmıştı.



 - Sezonu 2 kupayla kapatabilir

 Şampiyonluk kupasını kaldırabilmek için Göztepe maçına odaklanan Galatasaray, sezonu 2 kupayla tamamlayabilir.

Galatasaray, Süper Lig'de 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamlaması durumunda, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Teleset Mobilya Akhisarspor'la TFF Süper Kupa maçına çıkma hakkını da elde edecek.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları