G.Saray'ın muhtemel 11'i

Süper Final'deki ikinci maçında sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in sahaya süreceği ilk 11 merakla bekleniyor...

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 2. hafta maçında Pazar günü ezeli rakibi Fenerbahçe'yi ağırlamaya hazırlanan Galatasaray, şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım atabilmenin eşiğinde.

Süper Final'e normal sezondaki performansıyla 5 puan farkla başlayan Galatasaray, kendisi gibi ilk maçı kazanan en yakın takipçisi Fenerbahçe'yi kendi seyircisi önünde Türk Telekom Arena'da yenerek, son 4 maç öncesi ezeli rakibiyle aradaki puan farkını 8'e yükseltmenin planlarını yapıyor.

Fenerbahçe'yi yenmesi halinde şampiyonluk yolunda çok önemli bir avantaj edecek sarı-kırmızılı ekip, berabere kalması halinde elindeki puan avantajını koruyacak, ancak yenilmesi halinde ise ciddi bir sıkıntıya girecek.

Puan eşitliğinde avantajlı taraf olan Fenerbahçe karşısında yenilgiyi aklından bile geçirmek istemeyen ''Cim Bom'', son maçında konuk olacağı sarı-lacivertlilere şampiyonluğu garantilemiş olarak gitmek istiyor.

Normal sezonda Türk Telekom Arena'daki maçta Fenerbahçe'yi 3-1'lik skorla geçen sarı-kırmızılı ekip, bu maçta devraldığı liderlik koltuğunu uzun süredir elinde tutuyor.

-Büyük maç kaybetmiyor-


Son maçında Beşiktaş'ı yenmeyi başaran Galatasaray, bu sezon Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a karşı maç kaybetmeme performansını devam ettirdi.

Şampiyonluk yarışındaki rakiplerine karşı 4 galibiyet ve 3 beraberlik alan sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe karşısında istatistiğini bozmak istemiyor.

Galatasaray'ın bu sezon yaptığı büyük maçlarda aldığı sonuçlar şöyle:

Lig Grubu
Beşiktaş-Galatasaray...: 0-0
Galatasaray-Fenerbahçe.: 3-1
Trabzonspor-Galatasaray: 0-3
Galatasaray-Beşiktaş...: 3-2
Fenerbahçe-Galatasaray.: 2-2
Galatasaray-Trabzonspor: 1-1

Süper Final
Beşiktaş-Gaalatasaray..: 0-2

-Ligde 12 maçtır yenilmiyor-


Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray, ligdeki son 12 maçında yenilgi yüzü görmedi.

Ligde en son 23. haftadaki Bursaspor maçını yitiren ''Cim Bom'', daha sonra oynadığı 12 maçtan 9 galibiyet ve 3 beraberlik çıkardı.
Sarı-kırmızılı ekip, Türk Telekom Arena'da ise oynadığı son 13 lig maçında yenilmedi. Kendi evinde son yenilgisini ligin 8. haftasında Gaziantepspor'a karşı 4-2'lik skorla alan Galatasaray, ardından oynadığı 13 maçta ise 10 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.

-Muslera'nın kalesi kapalı-

Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera, sarı-kırmızılı takımda bir sezonda en çok maçta kalesini gole kapatma rekorunu Beşiktaş karşısında geliştirirken, Fenerbahçe karşısına yeni bir rekor hedefiyle çıkacak.

Normal sezonda 90 dakika sahada kaldığı 16 lig maçında gol yemeyerek, Claudio Andre Taffarel ve Aly Faryd Mondrangon'u geride bırakıp rekor kıran Muslera, Beşiktaş maçında da gol yemeyerek rekorunu 17 maça yükseltti. Uruguaylı file bekçisi, Fenerbahçe karşısında da gol görmezse rekorunu 18 karşılaşmaya taşıyacak.

-Gözler Elmander, Selçuk ve Melo'da-

Sarı-kırmızılı ekibin şampiyonluk yolunda belki de en kritik karşılaşması olan Fenerbahçe derbisinde, taraftarların gözü Johan Elmander, Selçuk İnan ve Felipe Melo'da olacak.

Bu sezon kaydettiği 12 golle takımının en golcü oyuncusu durumundaki Elmander'in özellikle derbi maçlardaki başarılı performansı dikkati çekerken, attığı 11 golün yanı sıra verdiği gol paslarıyla da takımına önemli katkı sağlayan Selçuk İnan, taraftarların büyük beklenti içinde olduğu bir diğer isim durumunda.

Kadro dışı cezasının kaldırılmasının ardından çıktığı Beşiktaş maçında takımı için kritik bir gole imza atan Brezilyalı orta saha oyuncusu Melo da yine kaydettiği 11 golle takımına skor yönünden de ciddi destek vermeyi başardı.

-Olası 11-

Galatasaray'da kırmızı kart cezası nedeniyle Beşiktaş maçında oynayamayan Emre Çolak'ın da takıma dönmesiyle Fenerbahçe derbisi öncesi eksik futbolcu kalmadı.

Teknik direktör Fatih Terim'in Fenerbahçe karşısına çıkarması beklenen olası 11 şöyle:

Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Kadir Balta, Engin Baytar, Melo, Selçuk İnan, Riera (Emre Çolak), Necati Ateş ve Elmander.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları