G.Saray'a Premier Lig modeli!

Galatasaray, yeni yönetimi ile yükselen çıtası sonrasında birçok Premier League ekibi gibi bir hedef belirledi.

WEBASLAN - Özellikle Premier League ekiplerinin kamp yeri için tercih ettikleri Uzak Doğu Galatasaray'ın da gelecek planları içerisinde önemli bir rol oynamaya başladı.

Galatasaray'ın Hindistan merkezli merkezli teknoloji firması HCL ile sponsorluk anlaşması imzalaması da bu anlamda atılmış bir adım olarak görülüyor. Asya pazarını hedef olan Galatasaray'da daha önce de Japon devleri Daikin ve Nikon ile de sponsorluk anlaşmaları imzalamıştı. Böylece Galatasaray Asya pazarında adı geçen 3. bir şirketle sponsorluk anlaşması imzalamış oldu.

TERİM DE ''ASYA'' DEMİŞTİ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de Slovenya kampı sırasında yaptığı açıklamalarda artık Asya pazarına açılmaları gerektiğinin sinyallerini vererek, Görünen o ki istikbal Doğu'da. Artık uzak doğu ülkelerine, Müslümanların olduğu yerlere açılmalıyız. Bu tip turnuvalar ve kamplar kulübe de maddi anlamda büyük getiri sağlar. Bunun için ciddi ve yoğun talep geliyor. Hedefimiz bundan sonra Uzakdoğu ülkeleri olmalı. "Endonezya, Malezya, Singapur, Tayvan ve Çin gibi ülkelerde turnuvalara katılabiliriz. '' ifadelerini kullanmıştı.

İNGİLİZLER ÇOKTAN KEŞFETTİ

Özellikle Doğu Asya'daki büyük pazarı ilk olarak Premier League ekipleri keşfetmişti. Başta Manchester United olmak üzere birçok önemli İngiliz devi bu sezonda da Asya'da hazırlık kampları düzenledi. Böylece hem yüksek miktarda gelir elde eden takımlar, hem de bu bölgelerdeki taraftar sayılarını da arttırıyor.

Bu sezon Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Sunderland ve Tottenham hazırlık çalışmalarının bir bölümünü Hong Kong, Osaka, Vietnam, Bangkok gibi bölgelerde geçiriyor. Aysa pazarına hakim olabilmek ve buradaki popülaritelerini arttırabilmek için takımlar sponsorluk anlaşmalarına da önem veriyor.  İşte bazı Avrupa takımlarının Asyalı sponsorları...

Manchester United - TOSHIBA, STC, TM, KANSAI PAINT, EPSON
Arsenal - Emirates, India on Track,
Manchester City - Etihad Airways
Real Madrid - Emirates
Chelsea - SAMSUNG, SINGHA

SPONSORLARIN DESTEĞİ PAZARI AÇIYOR

Hindistan'ın önemli teknoloji devlerinden olan HCL firmasının da Çin, Hong Kong ve Japonya'da uluslararası merkezlerinin olması, sarı-kırmızılı takımın gelecek yıllarda sponsorlarının da desteğiyle bu bölgelerde kamp yapabileceği yorumlarına da neden oluyor.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları