"G.Saray'a gelmek için dua etmiştim"

Fatih Terim'in sezon başında göreve gelmesiyle, Galatasaray'dan satın alma opsiyonuyla birlikte Orduspor'a kiralanan Emmanuel Culio çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'in sezon başında göreve gelmesiyle, Galatasaray'dan satın alma opsiyonuyla birlikte Orduspor'a kiralanan Emmanuel Culio çarpıcı açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında patlak veren ve o günden beri Türk futbolunun gündeminden düşmeyen şike skandalıyla ilgili yorumlarda bulunan Arjantinli futbolcu, suç işleyenlerin cezalarını göreceklerine inandığını söyledi.

Ben sadece işime bakarım

Kendisinin görevinin sadece futbol oynamak olduğunu dile getiren Culio, "Aslında benim aklım bu olaylara hiç ermez. Ben formamı giyerimsahaya çıkarım, görevimi en iyi şekilde, layıkıyla yapmaya çalışırım. Bu olan bitenlerle ilgili çok da bir bilgim yok. Yapanlar zaten gereken cezaları görecektir” diye konuştu. Kamuoyundaki genel kanının aksine şike olaylarından Türkiye liginin çok fazla etkileneceğini düşünmediğini dile getiren Culio, "Çünkü bunun yaşanmış örnekleri var. İtalyan ligi Serie A'ya bir bakın. Ülkenin asırlık çınarı Juventus'u küme düşürdüler. Ama Serie A tadından hiçbir şey kaybetmedi. Yine dünyanın en iyi liglerinden biri olarak kaldı. Juventus'un düşürülmesinin bir etkisi olmuyorsa Türkiye'nin de çok etkileneceğini düşünmüyorum. Türkiye ligi kalitesinden hiçbir şey yitirmez. Eğer ceza alacaklar varsa bu da bir tecrübe olur. Bundan sonra hiçbir takım böyle işlere kalkışmaz” diye konuştu.

Süper Lig 10 kat daha iyi

Culio, Süper Lig'in çok çekişmeli olduğunu ve daha önce oynadığı Romanya liginden 10 kat daha kaliteli olduğunu belirtti. "Küçük takımların büyükleri rahatlıkla yenebilmesi bunun en önemli göstergesi” dedi.

AİLESİ OLANLAR İÇİN ORDU YAŞANACAK YER


Culio ailesiyle birlikte Ordu'da çok mutlu bir hayat sürdüğünü ifade etti. Ordu halkının sevgisinin kendisine güç verdiğini belirten tecrübeli futbolcu, "Ben de onlar için sahada canımı bile veririm. Bu sevgiye layık olmak için her şeyi yapıyorum” dedi. Kente alışmasında Ordu'nun en önemli ailelerinden Poyraz ailesinin büyük payı olduğunu belirten Culio, "Bir bakıyorum, ellerinde yemeklerle geliyorlar. Beni yemeğe çağırıyorlar. Dürüstçe söyleyebilirim ailesi olan bir futbolcu için Ordu yaşanacak şehir” diye konuştu.

Mangaldan anlamıyorsunuz


"Siz 10-15 dakikada mangalı yapıp yiyip bitiriyorsunuz. Arjantin'de biz, 1-1,5 saat mangalın başında dururuz. Ayrıca siz kömürle yapıyorsunuz biz ise odun üzerinde.

Culio, Türkiye ile ülkesi Arjantin'in yemek kültürlerini de karşışılaştırdı. Özelliklemangal konusunda Türkler'in pek bir şey bilmediğini iddia etti. Mangal konusunda tüyoları sıralayan başarılı futbolcu, "Siz genellikle 10-15 dakikada mangalı yapıp yiyip bitiriyorsunuz. Arjantin'de 1 saat 1.15 dakikamangalın başında oluruz. Böylece daha iyi tat alınır. İkincisi; siz kömür ile yapıyorsunuz, biz ise odun üzerinde yapıyoruz. Ayrca her yerde söylerim, Arjantin eti dünyanın en iyi etidir. Zaten o etle buradaki et arasında da fark var. Lezzetli bir mangalın nedeni de bu” diye konuştu. Türkiye'de en çok baklava ve tavuğu sevdiğini dile getiren Culio, "Buradaki tavuklar Arjantin'dekilere göre daha lezzetli. Berabereyiz yani. Bizim etimiz, sizin tavuğunuz lezzetli” diye konuştu.

Hagi'ye çok şey borçluyum

Culio, Romanya'nın Cluj takımında forma giyerken kendisini Türkiye'ye getiren Galatasaray'daki eski teknik direktörü Gheorghe Hagi'ye çok şey borçlu olduğunu söyledi. Ancak kendisinin gösterdiği performansla Hagi'nin yüzünü kara çıkarmadığını belirten Culio, "Hagi bence dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri. Ben hoca olarak da kendisini başarısız görmüyorum. Ama futbolculuk döneminde elde ettiği isimle hocalık karireyerinde elde ettiği isim arasında fark var” ifadelerinde bulundu.

TERİM'E MESAJ GÖNDERDİ

Sezon başında Culio'nun Galatasaray'dan Orduspor'a gelişinin hemen ardından Arda Turan da sürpriz bir şekilde Atletico Madrid'e transfer olmuştu. Galatasaray'ın hocası Fatih Terim son Orduspor-Galatasaray maçı sonrası bu olayı hatırlatarak "Arda iki gün önce gitseydi. Culio'yu göndermezdim” ifadelerini kullanmıştı. Culio, Fatih Terim gibi büyük bir ismin bu sözlerinin kendisine onur verdiğini vurguladı. "Fatih Terim ile çalışmayı çok isterdim” diyen Arjantinli futbolcu, "Kim bilir belki ileri zamanlarda Fatih Terim ile çalışmak nasip olur” şeklinde konuştu.

Galatasaray'a gelmek için dua etmiştim

Galatasaray'a geliş öyküsüne değinen Culio, "İlk teklif aldığımda bir kez bile düşünmedim. Sadece transfer hemen gerçekleşsin diye dua ettim. Çünkü Galatasaray Avrupa'da bir markaydı. Bu yüzden gelirken bir an bile tereddüt etmedim. Ama ne yazık ki işler iyi gitmedi. Bu sezon yapılan en doğru işlerden biri Terim'in getirilmesi. Böyle sıkıntılı dönemler geçici dönemlerdir” dedi.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları