G.Saray, Selçuk, Amrabat! Çıldırıyor...

Almanlar onun için "yeni Mesut Özil" diyor ancak onun yorumu farklı. Genç yıldız Futbol Extra'nın Aralık sayısına konuk oldu.

Sezon başında hem Beşiktaş hem de Trabzonspor onu kadrosuna katmak için uğraştı ancak ikisi de eli boş döndü. Almanların 'yeni Mesut Özil' gözüyle baktığı Hakan Çalhanoğlu ise 'Bu sezonki G.Saray'ın kadrosunda yer almayı isterdim' itirafında bulundu. Genç yıldız, Futbol Extra'nın Aralık sayısına çok özel açıklamalarda bulundu.

İşte Hakan Çalhanoğlu ile yaptığımız röportajdan öne çıkanlar...

"ARAMIZDAKİ EN BÜYÜK FARK DİSİPLİN"

Futbola nasıl başladın?

Çocukken Turanspor Mannheim diye bir takımda oynadım. Türk takımıydı ve babam çalıştırıyordu. 6-7 sene orada oynadıktan sonra Polizei SV diye bir Alman takımına geçtim. 2 sene de orada oynadım ve Waldhoff Mannheim'e transfer oldum. Orada da 5 sene oynadım. O sırada zaten büyük kulüplerden transfer teklifleri gelmişti.

Kimler istedi seni?

Hoffenheim, Karlsruher, Freirburg ve Bayern Münih istemişti. Fakat ben daha fazla şansım olabileceğini düşündüğüm için küçük bir takıma gitmek istedim. Karlsruher'yi seçtim. Sözleşmeyi imzaladım ve yatılı bir okullarında kalmaya başladım.

Eğitimini orada almış birisi olarak sana göre Türk ve Alman futbolcular arasındaki farklar neler?

Bence aradaki fark kesinlikle disiplin. Almanlarla Türklerin arasındaki bu fark kendini çok belli ediyor. Kötü bir anlamda söylemiyor ama disiplin eksikliği var.

Peki, milli takım tercihini neden Türkiye'den yana kullandın?

Karlsruher'deyken zaten milli takımlardan da teklif gelmeye başlamıştı. Hem Almanya'dan hem de Türkiye'den... Almanya'dan teklif geldiğinde okulda sınavım vardı. Okuldan izin vermedikleri için gidemedim. Almanya geri çekti teklifini. Türkiye de bir sonraki hafta kampa çağırdı. O zaman Abdullah Ercan vardı. O kampa katıldım ve o günden itibaren Türkiye için oynamaya başladım.

Yani o gün o sınavın olmasaydı ya da okuldan izin verselerdi Almanya için oynayacaktın...

Aynen öyle olacaktı...




Röportaj: Serkan AKKOYUN / Futbol Extra

Hepsi ve daha fazlası Futbol Extra'nın aralık sayısında...


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları