G.Saray dünyada bir ilkin peşinde

Galatasaray boş durmuyor. "Tatil Köyü" ve "Florya'nın taşınması" buzdağın görünen tarafı! Aslan'ın öyle bir planı var ki gerçekleştiği takdirde hepsini geçecek cinsten...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 3-0 kazanılan Gaziantepspor karşılaşmasının ardından 2 büyük proje açıklayacağını söylemesi büyük yankı uyandırmıştı. Spor camiası şimdi Sarı-Lacivertlilerin hayata geçireceği projelerin açıklanmasını dört gözle beklerken, Galatasaray'ın da boş durmadığı öğrenildi.

Sarı-Kırmızılıların faaliyete sokmaya çalıştığı projeler ise şöyle:

1- Sarı kırmızılı yöneticiler bir süre önce Kıbrıs'a çıkarma yapmıştı. Galatasaray'ın talebi üzerine KKTC hükümeti Karpaz bölgesinde denize sıfır 150 dönümlük bir araziyi kulübe tahsis etmişti. Şimdi o bölgeye tesisin yanı sıra "Galatasaray Tatil Köyü" yapılması için bürokratik işlemlerin tamamlanması bekleniyor.

2- Kulüp kendi bilgisayar altyapı projesi sistemini yapacak. Ve bununla da entegre olacak bir kart sistemi oluşturulacak. "2020 Taraftar Kart" projesinin lansmanı da önümüzdeki 3 ay içinde yapılacak.

3- Önümüzdeki sezondan itibaren Galatasaray biletlerini kendi satacak. Yani satılan biletlerin paraları doğrudan kulübün kasasına girecek. Buradan elde edilecek gelirlerle de yeni projelere kaynak sağlanacak.

4- Florya'daki Metin Oktay Tesisleri kesin olarak taşınacak. Yönetim, idman sahaları ve takımların kamp yapacağı tesis inşaatı için kısa sürede yapımına başlanacak 3. Köprü'nün geçeceği güzergâha yakın Çatalca mevkiğinde arazi arıyor. İstenen arazi bulunduğu takdirde zaman kaybedilmeden harekete geçilecek.

5- Galatasaraylıları heyecanlandıracak asıl proje ise, kulübün kendi adını taşıyan bir "hava yolu" şirketi kurmak istemesi. Bu konu şimdilik gizli tutuluyor. Ama bazı hava yolu şirketleriyle bilgi alışverişi yapılıyor. Şu an itibariyle konuyla ilgili net bir adım atılmadı. Ancak yönetim, bu projeyi hayata geçirerek dünyada bir ilki gerçekleştirmeyi çok arzuluyor.

İdareci Abdurrahim Albayrak, Ünal Aysal yönetimine girdiği sırada böyle bir projesinin olduğunu açıklamıştı. Deneyimli idareci, "En büyük hayalim Galatasaray'a bir uçak hediye etmek. Bunun için para bile biriktiriyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları