G.Saray, Arda'dan ne kadar kazanacak?

Arda, Barça'nın transfer yasağı sebebiyle 2016 Ocak ayına kadar oynayamayacak...

Arda Turan ile Barcelona'nın anlaşması kısa süre içerisinde resmiyet kazanacak. Milli gururumuz, Katalan ekibiyle yaptığı 4 yıllık anlaşma gereği senelik 4.7 milyon Euro kazanacak... Barcelona ise, Arda'nın çıkış yaptığı Atletico Madrid'e 41 milyon Euro ödeyecek...

Millet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Hatta Barcelona, Arda'nın sözleşmesindeki madde gereği yetiştiği kulüp olan Galatasaray'a bu transferden pay bile verecek!

OCAK AYINDA CAMP NOU'DA

Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, gelecek sezon için Pogba ile söz keserken 18 Temmuz'daki seçim hamlesi olarak Arda Turan'ı ikna etti, milli futbolcumuzun Manchester United ve Chelsea'ye gitmesini engelledi... Ancak Barcelona geçmişte, 18 yaş altı transferlerde usulsüzlük yaptığı için FİFA tarafından cezalandırılmıştı. 2016 Ocak ayında ise bu süre sona erecek, Arda Turan o vakte kadar yeni takımında oynayamayacak...

'ARDA'YA KAPIMIZ AÇIK'

Burada devreye sarı-kırmızılı kulüp girecek. Barça yönetimi, sözleşme gereği Galatasaray'a ödemesi gereken yaklaşık 2 milyon Euro civarındaki para yerine Arda Turan'ı 6 ay kiralık olarak verecek. Konu dün idmanın başlangıcında teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’na da soruldu. Başarılı teknik adam, “Arda bu kulübün evladı. Bize gelmiş henüz böyle bir şey yok. Ancak Arda’ya tabii ki kapımız açık” ifadelerini kullandı.

HEM GALATASARAY'A HEM DE ALTINTEPSİ'YE

Arda Turan için Barcelona’nın ödediği 41 milyon Euro’dan hem Galatasaray’a hem de milli futbolcunun 12 yaşında forma giydiği Altıntepsi’ye para ödenecek. 41 milyon Euro’nun yüzde 5’i yani 2 milyon 50 bin Euro’su oyuncuyu yetiştiren iki kulübe ayrılacak. Arda 12 yaşındayken Altıntepsi’de 1 sezon oynadığı için bu paranın yüzde 5’i yani 102 bin 500 Euro’su Altıntepsi’ye gidecek. Geri kalan 1 milyon 947 bin 500 Euro ise Cimbom’un kasasını dolduracak.

BARÇA ALIYOR KİRALIYOR

Barcelona şu anda transfer yapabiliyor ancak bu oyuncuları 1 Ocak 2016’ya kadar kadrosuna tescil ettiremiyor. Bu yüzden Atletico’dan alınan Arda, Katalan ekibiyle 1 Ocak’a kadar maça çıkamayacak. Barça dolayısıyla oyuncularını kiralama yolunu seçiyor. Mesela Sevilla’dan 17 milyon Euro’ya alınan Aleix Vidal’ın 6 aylığına eski takımına kiralanması gündemde… Yoksa İspanyol oyuncu sadece yeni takımıyla antrenmanlara çıkabilecek.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları