Formanın hakkını veren KAYA adam

Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Galatasaray'da bu dev derbi öncesinde maçın kilit oyuncusu olacaklarını düşündüğümüz isimleri sunmayı sürdürüyoruz...

HABER YORUM | FATİH GİDER

Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Galatasaray'da bu dev derbi öncesinde maçın kilit oyuncusu olacaklarını düşündüğümüz isimleri sunmaya devam ediyoruz.

Derbide Sarı-kırmızılılar'ın savunma yükünü çekecek isimlerin başında Semih Kaya geliyor. Rakibin kaliteli gol ayaklarını durdurmada partneri Chedjou ile birlikte iyi bir iş çıkarmak zorunda olan Semih'in, maç boyunca konsantrasyonunu da üst seviyede tutması gerekiyor.

DERBİYİ İZLEMENİN EN NET YOLU! TIKLA!

Öyle ki geçen sezon Fenerbahçe'nin gol yükünü geçen Emenike-Sow-Kuyt-Webo 4'lüsü, şampiyon bitirdikleri lig maratonu boyunca tam 46 gol attılar. Moussa Sow'un derbi de forma giyemeyeceği düşünüldüğünde Semih ve Chedjou ikilisinin, Fenerbahçe forvetlerine 90 dakika boyunca nefes aldırmamaları gerek.

11 TAKIMDAN ÇOK ATTILAR

Fenerbahçe’nin hücum hattı geçen sezon Süper Lig’de 46 gol kaydetmişti. Süper Lig’de geçen sezon Moussa Sow 15 gol, Emenike 12 gol, Kuyt 10 gol ve Webo ise 9 gol kaydetmişti. Fenerbahçe’nin hücum hattı geçen sezon 11 takımdan fazla gol bulmuştu. Rakip golcülerin bu istatistikleri karşısında kalesini gole kapatması için Muslera'ya en büyük yardımı Semih Kaya ve Chedjou'nun sağlaması bekleniyor.

Wesley Sniper TT Arena'da vuracak! TIKLAYIN

Kilit adam Melo! Siz sevemezsiniz!.. TIKLAYIN

Tarih 'İnan'anları yazar... TIKLAYIN

TERİM'İN VERDİĞİ FORMAYI BIRAKMADI

Galatasaray'da ilk olarak Fatih Terim'in ilk sezonunda A Takım forması giyen Semih Kaya, genç yaşına rağmen 2011-2012 sezonunda Süper Final dahil olmak üzere toplam 31 maça çıkmış ve o yıl kazanılan tarihi şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuştu. Galatasaray'da Bülent Korkmaz gibi efsane olarak 3 numaralı formanın sahibi olmak istediğini her fırsatta dile getiren Semih, 2012-2013 sezonunda da başarılı grafiğini sürdürdü.

Şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final gibi başarılarla tamamlanan sezonda toplam 36 maça çıkan Kaya Adam, ilerleyen yıllarda takımın değişmezlerinden olacağını iyiden iyiye herkesin aklına yazıyordu. Fatih Terim'le başlayan ve Roberto Mancini'yle devam eden 2013-2014 sezonunda teknik direktör değişimine rağmen kadrodaki yerini koruyan Semih, dengeli savunma felfesesini takıma oturtmaya çalışan Mancini'nşn de değişmezleri arasında yerini aldı. Macini yönetiminde Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkan ve Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Galatasaray'da sezon boyunca toplam 41 maça çıkan 24 yaşındaki oyuncu, takımın değişmezleri arasında olduğunu kanıtladı.



Bizden, içimizden biri Semih Kaya...


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları