Fatih Terim'in şifreleri!

Transfer dönemimde ortaya çıkan pano krizinin bir benzeri daha yaşandı. Fatih Terim'in taktik varyasyonlarını ve oyunculara uyarılarını içeren kağıtlar objektiflere takıldı.

Galatasaray'ı adeta yeniden inşa eden Fatih Terim, takıma kendi felsefesini oturtabilmek için gece gündüz çalışıyor. Sarı-kırmızılı takımın oynadığı her maçı yayıncı kuruluşun haricinde ekstra bir kamerayla takip ettiren tecrübeli teknik adam, bu karşılaşmaları daha sonra, maç analisti Metin Çakıroğlu'yla birlikte tekrar tekrar izleyip derin analizler yapıyor.

Terim, bu analizlerin sonucunda yapılan hataları tek tek not ederek oyuncularının dikkatini çekiyor. İşte Terim'in bu analizleri dün basına açık olarak gerçekleştirilen antrenmanda gazeteniz Türkiye'nin objektifine takıldı. Terim'in “Konular” başlığı altındaki notlarında şu ifadeler yer aldı:

İŞTE TERİM'İN NOTLARI

1- İleride ve orta sahada kaptırdığımız toplar sonrasında hemen baskı ile ilgili sorun var.
a. Topu kazanamıyoruz
b. Geriye kadar koşmak zorunda kalıyoruz.
c. Kontratak veya pozisyon yiyoruz.

2- İlerideki 5'li hatta beklerden yakın olanı da dahil olmak üzere 6 kişi topa en yakın oyuncudan başlamak üzere hemen baskıdan sorumlu olmalı (geride 3+1 emniyeti yeterli
olabilir)

3- Oyun kurarken savunmadan bloklar arasına verilen paslar. Ya çok sert ya da kontroller çok kötü ve sonucunda basit top kaptırıyoruz.
Stoperler gördüğüne verip alırsa demarke pozisyonda olan adam ortaya çıkabilir. Melo ve Gökhan arasında pas uyumsuzluğu var!.. Melo hemen kızıp oyunu bırakıyor.

4- Hücumda orta saha göbeğini boşaltıyoruz. Dönen toplar çok tehlikeli!!! (Melo-Selçuk)

5- Oyun kurarken ve özellikle rakip sahada set oyununda iken yön değiştirmeleri daha çok kullanmalıyız. Genişte adamımız bu yüzden var. (Melo-Selçuk)

6- Savunmadan hücuma geçişte (yani kendi sahamızda top kazanıldığında ters kanattaki bekin savunmada olacağını unutmayalım!!!)

7- Kanatlarda ve merkezde 3'lü kombinasyon
a) Kanat içeri - boşalttığı alana orta saha iç oyuncusu ve bekler
b) Santrfor - kanat ve iç oyuncusu

8- Kanat oyuncularının oyun kurarken ilk önce genişte sonra içeri girmesi lazım (Kazım sırtını çizgiye verip içeri girerek top alması lazım)

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları