Fatih Terim'den; 'Sensiz olmaz'

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in en büyük gözdeleri arasında yer alan Fildişili futbolcu Emmanuel Eboue, Gençlerbirliği kilidini açacak isim olabilir.

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in en büyük gözdeleri arasında yer alan Fildişili futbolcu Emmanuel Eboue, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Gençlerbirliği ile oynanacak olan karşılaşmadaki 3 puan savaşında kritik bir rol üstlenecek.

Bu sezon takımının oynadığı tüm maçlarda sahne alan Fildişili yıldız, sağ bekin vazgeçilmezi olurken tüm müsabakalara ilk 11'de başlayarak, karşılaşmaların bitiş düdüğüne kadar sahada kaldı.

SESSİZLİĞİNİ BOZACAK MI?

Oynadığı özverili futbola rağmen 2012-2013'te henüz fileleri sarsma başarısı gösteremeyen 29 yaşındaki futbolcu, sarı-kırmızılı forma altındaki ilk golünü Gençlerbirliği'ne atmıştı. Geçen sezon Ankara'da oynanan maçta 71. dakikada fileleri sarsan Eboue, takımımın tek golünü kaydederek 3 puanın mimarı olmuştu.

Gençlerbirliği karşısında attığı golün ardından armasını göstererek, sarı-kırmızılı taraftarların gönlünde taht kuran yıldız, bu maçın hemen ardından oynanan Fenerbahçe maçında da golünü atınca, büyük sevgi gösterileri almıştı. Volkan Demirel'e şık bir gol atan Eboue, şampiyonluğun kazanıldığı sezonda liderliğin kapısını açmıştı.

BELKİ DE YENİDEN...

Yaşanan bu süreçte Galatasaray ile bağları güçlenen Emmanuel Eboue, tecrübesi ve kişiliğiyle sarı-kırmızıların genç futbolcularına örnek oldu. Emre Çolak ve Semih Kaya'nın en sevdiği isimlerden olan Eboue, Cuma günü Ankara'da yeni bir açılış daha yapabilir.

Sağ bekin değişilmezi olan 1.78 boyundaki oyuncu, alınan arka arkaya puan kayıplarının ardından profesyonelce davranarak, "Kaybettikten sonra bununla yaşamayız. Üst seviyede bir futbol oynamamız ve hatalarımızı düzeltmemiz gerekiyor. Hatalarımızı  tekrarlamamalıyız" sözlerini kullandı



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları