Fatih Terim, yeni rekorlara koşuyor!

Süper Lig'in 24'üncü haftasında 1-1 sona eren ve Başakşehir'in 8 puan gerisinde kalınan Erzurum maçının ardından, "8 puan da kapanır, 18 puan da" diyen Terim, Galatasaray'ı 31'nci haftada zirveye taşıdı.

Beşiktaş'ı devirip şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakalayan ve zirveye kurulan Galatasaray'da keyifler yerinde. Beşiktaş'ın üst üste iki şampiyonluğunun ardından geçen sezon siyah-beyaz hegemonyaya son veren Fatih Terim, kendi şampiyonluğunu 7'ye, Galatasaray'ınkini de 21'e çıkarmıştı.

Bu sezon ise Terimli Galatasaray'ın ne yapacağı merak konusuydu. Takımın gol kralı Gomis'i satıp yerini dolduramayan ve Şampiyonlar Ligi dâhil olmak üzere, sezonun ilk bölümünü adeta santrforsuz oynayan sarı-kırmızılılar Avrupa'da hüsran yaşarken, ligin ilk bölümünü de zirveden 6 puan geride tamamlamıştı.

Ayrıca Fatih Terim'in Fenerbahçe maçından sonra 10 maçlık ceza almış ve sarı-kırmızılılar çok sıkıntılı dönemlerden geçmişti.

"YETER Kİ BİZ KAZANALIM"

Sezonun devre arasında orta çaplı revizyona giden Galatasaray, Avrupa Ligi'nden de elenirken, ligdeki zirve yarışında da yol katedemiyordu. Tarihler 3 Mart 2018'i gösterdiğinde Erzurum deplasmanında sahaya çıkan sarı-kırmızılılar 1-1'lik sonuç almış ve Başakşehir'le aradaki farkta 8 olmuştu. Basın toplantısında "Fark kapanır mı" sorusuna tecrübeli teknik adam, "Sekiz de kapanır 18 de. Yeter ki biz kazanalım" cevabını vermişti. Ve sezonun 31'inci haftasına gelindiğinde, sonradan şampiyonluk yarışına dâhil olan Beşiktaş'ı evinde 2-0'la geçen Galatasaray, zirveye oturdu. Fatih Terim 8, Galatasaray da 22'inci şampiyonluğuna artık çok yakın.

YENİ REKORLARA KOŞUYOR

Türkiye'de Avrupa Kupası bulunan tek Türk antrenör olan Terim, 8'inci şampiyonluğunu da kazandığı takdirde tekrar edilmesi çok güç bir kariyere imza atacak. Galatarasay, Süper Lig'de üç puanlı sisteme geçilen 1987-88 sezonundan bu yana son üç haftaya zirvede girdiği bütün sezonlarda mutlu sona ulaşma başarısı gösterdi ve sarı-kırmızılılar bu şampiyonlukların 7'sini teknik direktör Fatih Terim yönetiminde kazandı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları