F.Bahçe'ye ders gibi bir sezon!

Geride bıraktığımız sezona damga vuran Galatasaray, Fenerbahçe'ye tokat gibi gelen bir performans sergiledi.

WEBASLAN- Türkiye'de bir spor sezonu daha sona erdi. Oyuncular tatile çıktı, sezon boyunca yaşanan gerginlik, yorgunluk sahillerde atılmaya başladı. Ezeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe arasında bu sezon da birçok branşta oldukça ciddi bir yarış yaşandı. İşte sarı'nın kırmızı ve lacivert ile birleştiği takımların geçirdiği sezonun bir değerlendirmesi...

FUTBOLDA G.SARAY KAPTIRMADI

Ünal Aysal ve Fatih Terim'in göreve gelmesiyle birlikte geçtiğimiz sezon son haftada olsa bile ezeli rakibinin önünde şampiyonluğa ulaşmayı başaran sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde yarıştığı bu sezonda da ipi göğüsledi. Fenerbahçe'de akıllarda ligden çok UEFA Avrupa Ligi'ndeki yarı final kalırken, Aykut Kocaman'ın sezon sonunda istifası da sezonun en önemli noktası oldu.

BASKETBOLDA DURUM 1-1

İstanbul'un 2 güzide takımının rekabeti potaya da yansıdı. Erkekler ve kadınlarda sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan dev ekiplerin ikisi de amaçlarına tam olarak ulaşamadı. Galatasaray tam 23 yıl sonra erkek basketbolda kupayı kazanırken, kadın basketbolda ise zaferi final serisinde Fenerbahçe'ye kaptırdı. Sarı-lacivertlilerin sezona transferler ile çok iddialı başladığı TBL'nin plaoff çeyrek finalinde Pınar Karşıyaka'ya mağlup olması ise taraftarlarına büyük bir hayalkırıklığı yaşattı.

FİLEDE KUPA YOK!

Filede ise iki rakip erkeklerde playoffta karşı karşıya geldi. 1. turda karşılaşan takımlardan Fenerbahçe 2 maçtan da 3-2'lik galibiyetle ayrıldı ve rakibini geçti. Ancak onlar da yarı finalde Halkbank'a boyun eğdi. Bayanlarda ise Galatasaray yarı finale kadar geldiği sezonda Eczacıbaşı'nı geçmeyi başaramazken, Fenerbahçe ise Vakıfbank karşısında 2 maçta sadece 1 set alabildi. İki takımda filede sezonu kupasız kapattı.

AMATÖR SPORLARDA ASLAN DAMGASI

Amatör sporlara da önem veren bu iki dev kulüpten Galatasaray bir adım öne çıktı. Yelkende Fenerbahçe'nin önünde liderliği alan Aslan, su topunda da Deplasmanlı 1. Lig'de de İYİK ile karşılaştığı final sonucunda üst üste 2. kez şampiyon oldu. Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda da Galatasaray Yüzme Takımı, şampiyonada 12 kategorinin 9’unda birinci sırada yer alarak şampiyonluğa ulaştı. Ayrıca, Galatasaray Kürek Takımı, 3-5 Mayıs 2013 tarihlerinde Sakarya / Sapanca-Kırkpınar Kürek Parkuru'nda yapılan Türkiye Şampiyonası yarışlarında Hafif Kilo Büyük Erkekler, Hafif Kilo Erkekler, Kadınlar, Erkekler kategorilerinde birinci olarak Takım Şampiyonluğunu kazandı.

Sonuç -- GALATASARAY 7-1 FB

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları