Mourinho'nun Chelsea'ye gitmesiyle Sneijder'i de alacak söylentileri artarken, Portekizli çalıştırıcının eski oyuncularına olan ilgisi Galatasaray taraftarını düşündürüyor.
Jose Mourinho kısa Benfica serüveninin ardından ilk ciddi teknik direktörlük sınavını Uniao Leiria'da verdi. Uniao Leiria'nın ardından Porto'nun başına geçen Jose Mourinho, eski oyuncularını yeni takımlarına götürme alışkanlığına da burada başladı.
LEIRIA'DAN PORTO'YA 4 TALEBESİNİ GETİRDİ
Porto'nun başına geçtiği sezon transfer döneminde Uniao Leiria'da forma giyen 3 eski öğrencisi Derlei, Tiago ve Nuno Valente'yi Porto'ya aldı. Daha sonraki sezonlarda Valente ve Derleri kendilerini göstererek önemli takımlarda forma giydi.
Mourinho bir sezon sonra yeniden eski öğrencilerinden biri olan Maciel'e gözünü dikti ve Leiria'dan o dönem için iyi sayılabilecek bir ücrete 1.3 milyon euroya oyuncuyu Porto kadrosuna kattı.
CHELSEA'DE DE ESKİYE RABET DEVAM
Porto'da geçen başarılı dönemlerin ardından Avrupa'nın devleriyle anılan Jose Mourinho ilk büyük transferini gerçekleştirdi ve Chelsea'nin yolunu tuttu. Büyük paralara ve imkanlara sahip olmasına rağmen Portekizli çalıştırıcı burada da eski talebelerinden vazgeçmedi. Önce Leiria'dan Porto'ya aldığı Carvalho'yu yaklaşık 26 milyon euroya transfer ederken, bir sonraki transfer yine Porto'dan sağ bek Paulo Ferreira oldu.
Mourinho elinde büyük paralar olmasına rağmen Londra kulübündeki ikinci sezonunda da eski oyuncularından Henrique Hilario'ya yöneldi. Chelsea'ye transfer olduğu dönem CD Nacional kalesini koruyan Hilario, Mourinho'nun Porto'yu çalıştırdığı dönemdeki kadroda yer alıyordu. Başarılı çalıştırıcı Chelsea'deki son sezonunda ise eski talebelerinden bir transfer gerçekleştirmedi.
BİR ESKİ TALEBE BİR TANIDIK !
2008/2009 sezonunun başında Inter'e transfer olan Mourinho, İalyan ekibi ile geçirdiği ilk transfer sezonunda yine eski öğrencilerine ilgi göstermeyi sürdürdü. Bu kez Chelsea'deyken birlikte çalıştığı golcü oyuncu Hernan Crespo'yu transfer ederken, Portekiz'de S.Lizbon forması giyerken karşılıklı mücadele ettikleri Ricardo Quaresma'yı da kadroya kattı.
ONU YANINDAN AYIRMIYOR
Mourinho nereye Carvalho oraya... Bu kez Real Madrid'in başına geçen Jose, yine Carvalho'dan vazgeçmedi ve Portekizli oyuncuyu transfer ederken, böylece birlikte 3 farklı takımda mücadele etmiş oldular.
MADRID'E ÇOK İSTEDİ AMA ALAMADI
Ve son olarak Jose Mourinho'nun Chelsea ile yeniden anlaşması ile birlikte, eski oyuncularını Londra ekibine alacak mı sorularını da beraberinde getirdi. Wesley Sneijder'i transfer etmek istediği söylentileri üzerine Holandalı oyuncu da yaptığı açıklama ile kafaları karıştırırken, Ada basını Chelsea kadrosunda bu bölgedeki oyuncuların azlığı nedeniyle orta sahaya transfer yapılacağını ve Sneijder'in de adaylar arasında olduğunu belirtti.
Mourinho, Real Madrid'i çalıştırdığı dönemde Sneijder'i kadrosuna katmak isterken, İspanyol ekibin Inter'e yaptığı 15 milyon euroluk teklif reddedilmişti.
FERGUSON'A DA ÖNERMİŞTİ
Bir dönem Alex Ferguson'dan sonra Manchester United'ın başına geçeceği dedikoduları yayılan Mourinho'nun o dönemde, Sir Alex Ferguson'a Sneijder'i transfer etmesi konusunda öneride bulunduğu İngiliz basınında günlerce konuşulmuştu.
İşte Mourinho'nun çalıştırdığı takımlara aldığı eski öğrencileri
Porto: Derlei, Tiago, Nuno Valente, Maciel Chelsea: Carvalho, Paulo Ferreira, Henrique Hilario Inter: Crespo Real Madrid: Carvalho