'Eski dost'un zor günleri...

Galatasaray'da oynadığı dönemde taraftarların sevgilisi olan Harry Kewell, şu günlerde Dünya Kupası'nda oynayabilmek adına kulüp arıyor ancak işi hiç de kolay değil...

Geçtiğimiz sezon başında büyük bir değişim yaşayan Galatasaray'da göreve Fatih Terim'in gelmesi sonrası takımdan ayrılan Harry Kewell, ülkesinde bir yarış pisti için yapılan katalog çekiminde ortaya çıktı. Sarı-kırmızılı kulüpte oynadığı futbol ile taraftarların unutamadığı isimlerden biri olan Avustralyalı, 2014 Dünya Kupası'nda milli takımın formasını son kez giymenin hayali ile yaşadığını ifade ederken, Avustralya Teknik Direktörü Holger Osieck ise yıldız oyuncuya ağır eleştirilerde bulundu.

KULÜP ARAYIŞI BİR TÜRLÜ SONUÇLANAMADI

Galatasaray sonrası anlaştığı kulüp olan Melbourne Victory'den, 2012'nin Mart ayında eşinin hasta annesine yakın olmak için İngiltere'ye dönmek istemesi nedeniyle ayrılan 'Oz Büyücüsü', 'Ada'da yaptığı transfer görüşmelerinden bir sonuç alamadı. 11 aydır profesyonel anlamda futbola uzak kalan 34 yaşındaki oyuncu, her şeye rağmen kariyerini sürdürmek istiyor.

Dünya Kupası'nda forma giyebilmek için oynaması gerektiğinin bilincinde olan tecrübeli krampon, "Bir kulüp bulmalıyım ve düzenli olarak her hafta sahada olmalı, iyi oynamalıyım. Ondan sonra milli takıma seçilme şansımı konuşabilirim. 5 Dünya Kupası'nda boy göstermiş fazla isim yok. Umarım ben bunu başarırım" diye konuştu.

İngiltere'ye döndüğünde artık futbol hayatına burada devam etmek istediğini belirten yetenekli solak, kulüp bulamadığı için geri dönebileceğinin de sinyallerini verdi. Yeşil zemine ayak basabilmek uğruna Avustralya'da devam edebileceği yorumunu yapan Kewell, "Avustralya Ligi ya da başka bir yer farketmez. Futbol şansı önüme çıkarsa, ciddi bir şekilde değerlendireceğim. Ancak doğru bir yer olmalı" ifadelerini kulandı.



KEWELL DÜNYA KUPASI DİYOR ANCAK...


Kewell'ın DÜnya Kupası hayallerini yıkabilecek bir açıklama ise Avustralya A Milli Takım teknik direktörü Holger Osieck'ten geldi. Osieck, en son 8 ay önce 2014 Dünya Kupası elemelerinde Umman karşısında görev verdiği oyuncusunun hiç bir varlık gösteremediğini ve gitgide kötüye giden bir performans grafiği olduğunu vurguladı.

"34 yaşındaki bir futbolcunun kulüple beraber çalışmadığı taktirde form tutması çok zordur" ifadelerine yer veren Osieck, Harry Kewell'ın, eşi Sheree Murphy ile beraber 'ünlü hayatı' yaşadığı konusunda da eleştirilerde bulundu.

"Son 14 ayda eline geçen fırsatları değerlendirmeyen Kewell, İngiltere'ye dönmek için kendisine gelen teklifleri reddetti. Kendisine kulübü 1 milyon dolarlık bir anlaşma teklif etti ancak o bunu kabul etmedi. Ortadoğu'da bir ülkeden gelen 2 Milyon Dolarlık teklifi de İngiltere'ye gitme isteği yüzünden reddetti" şeklinde konuşan Osieck, İngiltere'den gelen tekliflerle ilgili de açıklamalarda bulundu.


'BİR FUTBOL ADAMI OLARAK ÜZGÜNÜM'


Temmuz ayında Avustralya'nın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu ödülünü alan yıldız oyuncunun, ödülün ardından ülkesinden gelen teklifleri de reddettiğini kaydeden Osieck, "Leeds United, Liverpool ve Galatasaray gibi kulüplerde oynamış bir futbolcunun sırf hırs yüzünden bu duruma düşmesi içler acısı. Bu hırs ona hem şerefini, hem saygınlığını hem de parasını  kaybettirdi.

Osieck sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı : "Yıldızının parladığı dönemlerde dünyanın en büyük markalarıyla sponsorluk anlaşması yapmış bir futbolcunun akla sığmayan sebepler yüzünden bu günleri görmesi, bir futbol adamı olarak beni üzüyor"

İNGİLTERE'DEN TEKLİFLERİ REDDETTİ


91 maçlık Galatasaray kariyerine 34 gol ve 18 asist sığdıran yetenekli oyuncu, sezon başında kontratının sona ermesiyle takımdan ayrılmıştı. Bir süre serbest kalan yıldız isim, ülkesi takımlarından Melbourne Victory ile kontrat imzalamasının ardından adından söz ettirmeye başladı. Melbourne'de 25 maçın 15'inde ilk 11'de görev alan ve 8 gol, 4 asistlik bir performans ortaya koyan 'Oz Büyücüsü', takımının en golcü isimlerinden biri oldu.

Avustralya Ligi'nden ayrıldıktan sonra birçok İngiltere Premier Lig ekibiyle görüşen yılzı hücumcu, Swindon Town, Blackburn Rovers, Middlesbrough ve Stoke City gibi takımlardan gelen teklifleri ise reddetti. Sarı-kırmızılı taraftarların hayran olduğu, hatta kendisine özel Daddy Cool melodisiyle bir tezahürat bile yaptığı Kewell'in sıradaki duracağının neresi olacağı merakla bekleniyor.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları