Engin'e 11, Meireles'e kaç maç?

Hakeme küfür, tükürük ve hakaretin cezası ne olacak? Fair play içinde giden maçta Raul Meireles'in davranışları her kesimden tepki topladı.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında 2-1 Galatasaray galibiyetiyle sonuçlanan derbide, Fenerbahçeli Raul Meireles'in haddini aşan davranışları izleyicilerin tepkisine neden oldu. Sakin ve fair play çerçevesinde geçen derbide maçın hakemi Halis Özkahya'ya etik dışı hareketlerde bulunan Portekizli oyuncu oyuncuların ve taraftarların da tepkisiyle kaşılaştı.

Atıldığı pozisyondan önce kendisine yapılan faulün çalınmamasına sinirlenen Portekizli oyuncu genç hakeme öfke kustu. Bu pozisyonun iki dakika sonrasında da kendisine faul yapan Yekta Kurtuluş'u yere çekip düşüren ve çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan Meireles adeta çıldırdı. Verilen kartın haksız olduğuna inanan Portekizli Halis Özkahya'ya eliyle 2-3 kere işaret yapıp küfretti, sonra da hakeme doğru tükürdü. Meireles takım arkadaşlarının ve Galatasaraylıların engellemesine rağmen bu hareketi üç defa tekrarladı.

İLLA YAKAYA YAPIŞMAK MI GEREK?

Bilindiği üzere Galatasaraylı futbolcu Engin Baytar Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa Finai'nde hakem Cüneyt Çakır'a yönelik yaptığı hareket sonrasında 11 maç resmi müsabakalardan men cezası almıştı.

PTT 1. Lig'de 14 Ekim Pazar günü sahada çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan Şanlıurfaspor - 1461 Trabzon maçında, karşılaşmanın hakemi Hüseyin Sabancı'ya çelme atan Koray Avcı'ya Profesyonel Futbol ve Disiplin Kurulu'nun 5 maç ceza vermesi çifte standart tartışmalarına yol açmıştı. Şimdi ise müsabakanın hakemine hakaret eden, açıkça sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunan Fenerbahçeli futbolcuya ne ceza uygun görüleceği merakla bekleniyor!

İDDİA GELDİ! ÖZKAHYA...

Habertürk'te Özkahya'nın, gösterdiği kırmızı kart ile ilgili olarak raporunda çok çarpıcı ifadelere yer verdiği belirtildi.. Genç hakem, kırmızı kart sonrası Meireles'in hızla üzerine geldiğini vurguladı ve "Sol elinin başparmağı ile işaret parmağını birleştirerek bana 'gay' işareti yaptı. Bu hareketini ısrarla sürdürdü. Ayrıca yanıma yaklaşarak şahsıma ağır küfürler etti. Gay hareketini, sözleriyle de tekrarladı. Bu sırada ağzından çıkan tükürükler de yüzüme geldi" ifadelerini kullandı.

(a) Bir ila üç müsabakadan men

MADDE 42: KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI, HAKARET ve TEHDİT

(1) TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırı;
(a) Futbolculara iki ila beş; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise üç ila yedi müsabakadan men cezası.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları