Engin'e 11, Aykut'a 0!

PFDK, Çakır'ın yakasına yapışan Engin Baytar'ı 11 maçtan men etti. Çakır'a hakaret eden Fenerbahçe çalıştırıcısı Kocaman'a ise sadece para cezası verdi. İlginç...

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Erzurum'da oynanan ve gerek yakılan meşaler gerekse hakem Cüneyt Çakır'a yönelik fiili ve sözlü saldırılar üzerine gündeme oturan Süper Kupa finaline ilişkin aldığı cezaları kamuoyuna duyurdu. Fenerbahçe'nin attığı ikinci gol öncesi Baroni'nin elle oynadığı yönünde itirazlarda bulunduğu sırada gördüğü kırmızı kart üzerine Cüneyt Çakır'ın yakasına yapışan Galatasaray'ın hırçın çocuğu Engin Baytar'a 11 maç men ve 20 bin lira para cezası verilirken, söz konusu karşılaşma sonrası Cüneyt Çakır'a hakaret ettiği gerekçesi ile tedbirli olarak kurula sevk edilen Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a ise sadece 10 bin lira para cezası verilmesi dikkat çekti. Yine söz konusu karşılaşma esnasında yaşanan taraftar olaylarının Fenerbahçe ile Galatasaray'a faturası ise beklentilerin altında kaldı. Taraftar olayları nedeniyle Galatasaray'a 75, Fenerbahçe'ye ise 15 bin lira ceza kesildi. Karabükspor maçının saatinin 17.00 olarak açıklanmasına resmi sitesi aracılığı ile tepki gösterdiği için kurula sevk edilen Trabzonspor'un cezası 50 bin lira olarak belirlenirken, Sadri Şener'e kulübün internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamanın bedeli 21 gün hak mahrumiyeti ve 15 bin lira para cezası oldu.

Baytar'ın cebi boşalacak!

Engin, Tahkim Kurulu cezasını onayladığı takdirde büyük bir kazançtan olacak. Galatasaray'dan maç başına 15 bin Euro alan Engin, 11 maç için 165 bin Euro'nun yanı sıra Galatasaray'ın vereceği 165 bin Euro cezayı ödeyecek ve toplamda 330 bin Euro kaybedecek. Öte yandan Süper Lig'de ikinci kez bir futbolcu, hakem Cüneyt Çakır'a saldırdığı için ceza aldı. 2006-07 sezonunda o dönem Manisaspor forması giyen kaleci Bülent Ataman, Çakır'a saldırdığı için 20 maçtan ceza almış, bu ceza sonra 12 maça inmişti.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları