En kötü günümüz böyle olsun!

Galatasaray'ımız, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında derbide F.Bahçe'yi 1-0 mağlup etti. İşte maçtan detaylar ve gelişmeler...

Spor Toto Süper Lig'de 28. haftada Galatasaray'ımız, evinde Fenerbahçe'yi konuk etti. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadeleyi takımımız 1-0'lık skorla kazandı.

Karşılaşmanın özellikle ilk yarısında rakibi kendi yarı sahasına hapseden ve birçok pozisyon yakalayan Galatasarayimiza galibiyeti getiren golü 9. dakikada Wesley Sneijder kaydetti. Öte yandan F.Bahçe'de Emre Belözoğlu 39. dakikada, takımımızda da Felpe Melo 87. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından takımımız puanını 53 yaptı ve 2. sırayı Beşiktaş'tan geri aldı. Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında G.Sarayımız, deplasmanda Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN...

DROGBA VE MUSLERA KADRODA

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe'yi ağırlayan Galatasaray'da Didier Drogba maça yetiştirildi. UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanş maçında Chelsea'ye karşı ilk 11'de sahaya çıkan ve yaşadığı sakatlık nedeniyle sarı-kırmızılı ekibin oynadığı son 3 resmi maçta forma giyemeyen Drogba, sağlık heyetinin yoğun çalışması sonunda Fenerbahçe derbisinin ilk 11'nde kendisine yer buldu.

Chelsea maçı sonrası Kayserispor, Bursaspor ve Torku Konyaspor müsabakalarında oynamayan, takımla tam olarak antrenmanlara da çıkamayan Fildişi Sahilli yıldızın, bugün yapılan son kontrollerinin ardından forma giymesi yönünde karar verildi. Geçirdiği gribal enfeksiyon nedeniyle dünkü antrenmana katılmayan ve tedavi olan kaleci Muslera da Fenerbahçe karşısında takımdaki yerini aldı.

Öte yandan, teknik direktör Roberto Mancini'nin değişmez isimleri arasında yer alan Ceyhun Gülselam ise kasığındaki sakatlık nedeniyle derbi maçının 18 kişilik kadrosuna giremedi.

Galatasaray'da sarı kart cezası biten Felipe Melo, Fenerbahçe karşısında takımdaki yerini aldı. Ligdeki Kayserispor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen ve Torku Konyaspor müsabakasında forma giyemeyen Melo, Fenerbahçe derbisine ilk 11'de çıkarak formasına tekrar kavuştu.

WESLEY KÖŞEYE BIRAKTI!


Mücadeleye oldukça hızlı başlayan Galatasaray'imiz, FB'yi kendi sahasına hapsetti. Sağlı sollu ataklarla rakibi abluka altına alan sarı-kırmızılılarımız, golü de 9. dakikada buldu.

Sol kanatta topla buluşan Selçuk İnan, ceza yayı üzerine doğru hareketlenen Felipe Melo'yu gördü ve o da savunma arkasına koşu yapan arkadaşı Wesley Sneijder'e pasını aktardı. Pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Wesley Sneijder sağ ayağı ile uzak kale direğine doğru sert bir vuruş yaptı ve Volkan Demirel'in yapabileceği bir şey yoktu.

DIDIER DİREĞİ GEÇEMEDİ

Galatasaray, 37. dakikada çok tehlikeli bir atak daha geliştirdi. İğne ile oynayan Didier Drogba, çok önemli bir pozisyon buldu.

Selçuk İnan'ın pasında ceza yayı üzerinde sırtı dönük pozisyonda topla buluşan Didier Drogba, topla birlikte yüzünü kaleye döndü ve bekletmeden sağ ayağı ile vuruşunu yaptı. Şutunda top yakın kale direğine çarparak oyun alanına geri döndü.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN...

EMRE SONUNDA ATILDI

Mücadelenin başlama düdüğünden itibaren, Galatasaraylı oyuncuları tahrik etmek için elinden geleni yapan Emre Belözoğlu, sonunda oyun dışında kaldı.

39. dakikada Galatasaray savunmadan Felipe Melo ile çıkmak istedi, ancak Emre Belözoğlu'nun sert müdahalesi yerde kaldı.Ve Hakem Bülent Yıldırım Emre Belözoğlu'na ikinci sarı karttan kırmızı kartını gösterdi.

İlk yarı 1-0 üstünlüğümüz ile sonuçlandı.

İKİNCİ YARIDA DAHA KONTROLLÜ

İkinci yarıya daha kontrollü başlayan takımımız, topu ayağında tutmak isterken, FB'ye birkaç pozisyon da verdi. Sarı-lacivertli takım pozisyon bulamazken, birkaç hızlı atak ise geliştirdi.

67. dakikada takımımız maçta zorunlu oyuncu değişikliğine gitmek zorunda kaldı. Emmanuel Eboue oyundan sakatlanarak çıkarken yerine Sabri Sarıoğlu girdi.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN...

MELO'YU ATMASA OLMAZDI...

Karşılaşmanın son dakikalarında hakem Bülent Yıldırım Felipe Melo'yu da oyundan attı. 87. dakikada Felipe Melo hakeme yaptığı itirazlar sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadeleden 1-0 galip ayrıldık.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
9. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Soldan Selçuk İnan'ın yaptığı ortada Melo, topu sol çaprazdan ceza sahasına giren Sneijder'e indirdi. Bu futbolcunun gelişine yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak uzak köşeden ağlara gitti: 1-0
22. dakikada Fenerbahçe'nin kullandığı korner atışı sonrasında hızlı çıkan Galatasaray'da Drogba, uzun pasıyla savunmanın arkasına kaçan Sneijder'i topla buluşturdu. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Hollandalı futbolcu, dar açıdan şutunu çekerken meşin yuvarlak araya giren Gökhan Gönül'e çarparak kornere gitti. Aynı dakikada Telles'in ceza sahası dışından çektiği sert şutta, kaleci Volkan Demirel yerden seken topu son anda çeldi.
32. dakikada Selçuk İnan'ın soldan kullandığı serbest atışta, ceza sahası çizgisi üzerinde topu önüne indiren Drogba'nın güzel vuruşunda, meşin yuvarlak yan kale direğinden oyun alanına döndü.
33. dakikada Bekir İrtegün'ün ceza alanı dışından vuruşunda, top yandan auta gitti.
40. dakikada Galatasaray yarı sahasında Melo, Emre Belözoğlu'nun müdahalesiyle yerde kalınca, hakem Bülent Yıldırım, sarı-lacivertli futbolcuyu ikinci sarı karttan, kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
62. dakikada savunmada Semih Kaya'dan kaptığı topla ceza alanına giren Emenike'nin vuruşunda, top açıyı kapatan savunmadan döndü.
65. dakikada Sneijder'in ceza sahası dışı sol çaprazdan plase vuruşunda top üstten auta çıktı.
72. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Burak Yılmaz'ın karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, top kaleci Volkan Demirel'den döndü ve sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
81. dakikada soldan Kuyt'un pasıyla soldan ceza sahasına giren Mehmet Topuz'un vuruşunda savunmaya çarpan top, kaleci Muslera'da kaldı.
87. dakikada Melo, hakeme yaptığı itiraz sonucu ikinci sarı karttan, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Bülent Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Asım Yusuf Öz
Galatasaray: Muslera, Eboue (Dk. 66 Sabri Sarıoğlu), Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Yekta Kurtuluş, Selçuk İnan (Dk. 85 Veysel Sarı), Melo, Sneijder  (Dk. 90+4 Koray Günter) , Burak Yılmaz, Drogba
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 87 Webo), Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles, Emre Belözoğlu, Kuyt, Sow (Dk. 76 Mehmet Topuz), Emenike
Gol: Dk. 9 Sneijder (Galatasaray)
Kırmızı kartlar: Dk. 40 Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Dk. 87 Melo (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 12 Gökhan Gönül, Dk. 31 Emenike, Dk. 42 Mehmet Topal, Dk. 62 Caner Erkin, Dk. 77 Alves, Dk. 80 Volkan Demirel, Dk. 84 Bekir İrtegün, Dk. 90+2 Webo  (Fenerbahçe), Dk. 20 Eboue,  Dk. 29 Telles, Dk. 80 Sneijder, Dk. 88 Hakan Balta (Galatasaray)
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları