Elmander'de son durum!

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Hasan Şaş, Beşiktaş derbisi öncesinde Elmander'in durumu ile ilgili bilgi verdi.

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Hasan Şaş, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında oynayacakları Beşiktaş derbisi için kampta bulundukları Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Galatasaray Televizyonu’nun canlı yayınına katıldı. Elmander'in Beşiktaş'a karşı forma giyebileceğini belirten Hasan Şaş, "İyi hazırlandığımız bu karşılaşmayı kazanmak ve taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı...

Beşiktaş maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdürdünüz. Hafta içinde Engin Baytar, Johan Elmander ve Yekta Kurtuluş’tan güzel haberler de geldi. Galatasaray hazırlıklarını tam kadro tamamladı neler söylemek istersiniz?
Bu bizim için sevindirici oldu. Ne kadar oyuncumuz olursa bizim için o kadar iyi. Böylece takımdaki rekabet daha iyi oluyor. Oynayan futbolcular arasında önemli olan Elmander ve Engin’in dönüşü. Çünkü bu ikisi sürekli oynayan isimler. Elmander’in durumu perşembeye cumaya kadar belli değildi. Dünkü antrenmanda kendisini test ettik ve bugünkü antrenmana da çıktı. Elmander inşallah maçta forma giyecek. Sistemimiz için önemli bir oyuncu. Maça iyi hazırlandık. Futbolcular bu tip maçlara zaten kendiliğinden hazırlanabiliyor, konsantre olabiliyor. Beşiktaş ilk defa Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’ya gelecek ve biz de bu maçı kazanmak istiyoruz. Çalışmalarımız hep bu yönde oldu. Seyircilerimize iyi bir maç izletip onları mutlu etmek istiyoruz.

Ligin ilk yarısındaki derbilerde en başarılı takım Galatasaray oldu. 7 puan toplamayı başardı. Beşiktaş’la 11 puanlık bir fark söz konusu. Galatasaray yendiği takdirde puan farkı 14 olacak. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Play off’ta yarıya bölünecek olsa bile alacağımız her puan çok önemli. Beşiktaş’ı yenersek büyük bir puan farkı ortaya çıkmış oluyor. Biz açıkçası Beşiktaş’ı eksik bulmuyoruz. Medyada Beşiktaş eksik gibi gösteriliyor ama Fenerbahçe karşısında Beşiktaş’ı herkes izlemiştir ve biliyorsunuz o maçta Quaresma ile Fernandes oynamadı. Yarın da Fernandes oynamayacak ama İbrahim Toraman oynayacak, Ernst, Quaresma, Simao ve Almeida gibi isimler oynayacak. Bu durumda Beşiktaş’ı tam kadro olarak görebiliriz. Zaten büyük takımların 2-3 eksiği olsa dahi eksiğiz deme lüksü yok çünkü kadrosunu ona göre kuruyor. Biz de o bilinçteyiz ve ciddiyetteyiz. Konsantrasyonumuz da o seviyede. Ben Beşiktaş’ın eksik olduğunu kabul etmiyorum. Fenerbahçe maçındaki kadrosuna baktığımda fazlası olduğunu da düşünüyorum. Bunun için de Beşiktaş’ı çok ciddiye alarak yenmek istiyoruz.

Son olarak taraftara neler söylemek istersiniz? Fenerbahçe maçında müthiş bir atmosfer vardı. Taraftar Galatasaray’a çok büyük itici güç olmuştu.
Onlara teşekkür ediyoruz. Bu sezon sahası kapanmayan tek takım biziz. Takımlarını iyi destekliyorlar ve küfrün olmadığı bir ortamda maç izliyoruz ve bu şekilde de devam etmesini istiyoruz. Biz taraftarla çok iyi bütünleşiyoruz özellikle de oyuncularımız çok iyi bütünleşiyor. Beşiktaş maçında da bizi büyük bir ambiyans bekliyor. Tezahüratlarını bundan sonraki maçları da unutmayarak yapmalarını istiyoruz. Zaten 55 bin Galatasaray taraftarı yapması gerekeni biliyor. Biz de onları mutlu etmek için sahada var gücümüzle savaşacağız.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları