Elmander geri dönecek!

Galatasaray'ın İsveçli yıldızı Johan Elmander, söylentilerin aksine Akhisar mücadelesinde sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.

Galatasaray'ın Akhisar Belediye ile deplasmanda karşılaşacağı mücadelede Johan Elmander'in maç kafilesine dahil edilmemesi spekülasyonları da beraberinde getirdi. Fildişili yıldız isim Didier Drogba'nın transfer edilmesiyle birlikte forvet pozisyonunda yaşanan kalabalık nedeniyle, teknik direktör Fatih Terim'in yabancı kontenjanını da dengelemek adına İsveçli yıldızı kadro dışı bıraktığı söylentileri var. Ancak gerçek bu yönde değil...

BİR SÜREDİR SAKAT


Galatasaray'ın 2 Şubatta oynadığı Bursaspor maçında 'zorlanmaya' bağlı bir sakatlık yaşayan Elmander'in kısa süre içinde sahalara dönmesi beklentisi vardı. Ardından İsveç'in 6 Şubatta Arjantin ile oynadığı mücadele için aday kadroda yer alan, milli takım ile kampa katılan 32 yaşındaki forvet, sakatlığı nedeniyle karşılaşmada forma giymedi.

Milli görev sonrası Türkiye'ye dönerek 8 Şubat günü yapılan idmanda takımla birlikte çalışmalara başlayan yetenekli golcü, sakatlığını ise tam olarak üstünden atamadı. Galatasaray'ın Antalyaspor ile oynadığı mücadelede tam olarak tedaviye yanıt vermemesi nedeniyle 18'de yer almayan oyuncunun, Akhisar deplasmanına götürülmemesinin sebebi de aynı; SAKATLIK...

Hafta boyunca takımdan ayrı olarak salonda güçlendirme çalışmaları yapan, yeşil sahada ise düz koşulara devam eden başarılı forvetin bir süre daha fiziksel olarak kendini geliştirmesi gerekiyor. Performans uzmanı Scott Piri ile koordine bir çalışma yapan Terim, yıldız oyuncunun oynamasının riskli olacağı konusunda Piri ile görüş birliğine vardı.

DROGBA İLE SAVAŞACAK

Forvet pozisyonunda Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Didier Drogba gibi üç başarılı oyuncu ile büyük bir çekişme yaşayacak olan İsveçli, rekabetten korkmuyor. Sahadaki hırslı ve hiçbir zaman mücadeleden kaçmayan görüntüsü ile taraftarların sevgilisi olan Elmander, Terim'in yine ligde ve Avrupa'da tecrübesinden faydalanacağı isimlerden biri olacak.

Milli takım kampında Didier Drogba'nın takıma katılması sonrası geri adım atmayacağını belirten başarılı oyuncu, "Takımda zorlu bir çekişme yaşanacak. Forvette zaten 3 tane iyi oyuncu vardı. Gereken ne ise yapacağım. Görev geldiğinde de fişek gibi olacağım. Yedek kulübesinde mi olurum derseniz, gereken şansı ben elde edeceğim" diye konuşmuştu.

SEZON SONU BELİRSİZ


Galatasaray'ın iki sezondur Fatih Terim ile yaşadığı başarılarda pay sahibi olan İsveçli oyuncunun kontratı 2014 yazında sona eriyor. İngiltere Premier Lig'den Sunderland ve Stoke City'nin ciddi şekilde ilgilendiği yetenekli kramponun sarı-kırmızı kariyeri hakkında kesin karar sezon sonunda alınacak.

Bu sezon Galatasaray'ın üç kulvarda oynadığı 6'sı yedek kulübesinden olmak üzere 21 maçında sarı-kırmızılı formayı sırtına geçiren Elmander, 5 gol attı ve 1 de asist yaptı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları