Efsanesin sen...

Galatasaray, Beşiktaş derbisinde efsane futbolcuların anıldığı projeyi unutulmaz oyuncularımızdan Gheorghe Popescu ile sürdürdü

Sarı-kırmızılı ekibin Türk Telekom Arena'da yaptığı lig maçlarında düzenlenen, ''Galatasaray efsanelerini anıyor'' organizasyonunun derbi maçtaki konuğu, Gheorghe Popescu oldu.

Galatasaray'ın UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası'nı kazandığı dönemde kadronun değişmez isimleri arasında bulunan Rumen yıldıza, derbi maç öncesi düzenlenen törende kulüp eski yöneticilerinden Doğan Hasol tarafından bir plaket verildi.

Stat skorbordunda, UEFA Kupası finalinde Popescu'nun attığı ve kupanın kazanılmasını sağlayan son penaltının görüntüleri izlettirildi.

Plaketini aldıktan sonra tribünleri selamlayan Popescu'ya taraftarlar, alkışlarla karşılık verdi.

Gheorghe Popescu

"Gheorghe Popescu, 9 Ekim 1967 tarihinde Romanya Kalafat'ta dünyaya geldi. Profesyonel futbola ülkesi takımlarından Craiova'da adım atan Popescu, 1990 yılına kadar bu takımda forma giydi. 1988 yılında bir dönem kiralık olarak Steaua Bükreş'in de formasını giyen Popescu, 1990 yılında Hollanda'nın PSV Eindhoven takımına transfer oldu. Kısa zamanda Avrupa'nın en önemli liberolarından bir tanesi olarak ün yapan Rumen futbolcu dört yıl boyunca PSV formasını taşıdı. 1991 ve 1992 yıllarında Hollanda'da şampiyonluk sevinci yaşayan Gheorghe Popescu, 1994 yılında ise İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspurs'a transfer oldu.

Bir sezonluk İngiltere deneyiminin ardından Popescu, 1995 yılında Barcelona'ya geçti. Burada bir başka Romanya efsanesi GheorgheHagi ile bir araya gelen Popescu iki sezon boyunca İspanya La Liga'da forma giydi. 1996 yılında Fatih Terim'in Galatasaray'ın başına geçmesinin ardından Galatasaray'ın ilk büyük hamlesi Barcelona'dan transfer edilen GheorheHagi olmuştu. 1997 yılında ise Galatasaray, Popescu'yu da renklerine kattı. Galatasaray'da dört sezon boyunca forma giyen Gheorghe Popescu üç şampiyonluk sevinci yaşadı. Yine kariyerindeki en büyük başarılarından birine Popescu, 17 Mayıs 2000'de Galatasaray formasıyla ulaştı.

Arsenal ile oynanan ve normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 sona eren maç penaltı atışlarına kalmış, penaltı atışları sonucunda rakibine 4-1 üstünlük kuran Galatasaray UEFA Kupası'nı müzesine götürmüştü. Penaltı atışlarında dördüncü penaltıda topun başına geçen isim Gheorghe Popescu olmuş ve unutulmaz bir sona imza atmıştı. Galatasaray tarihinin unutulmaz savunma oyuncularından olan Popescu 2001-02 sezonunda İtalya'nın Lecce takımına transfer olana kadar sarı kırmızılı forma ile 3 lig, 2 Türkiye, 1 UEFA Kupası ve 1 kez de Avrupa Süper Kupası'nı kazandı"

Maç öncesi taraftarlar böyleydi...

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları