Drogba'nın eski kulübünden 'şok eden' açıklama!

Galatasaray'ın flaş transferi Didier Drogba ile ilgili Çin'den 'can sıkan' haberler geldi.

Galatasaray'ın flaş transferi Didier Drogba konusunda Çin cephesinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Fildişili yıldızın eski kulübü Shanghai Shenhua yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın Didier Drogba konusunda 'ihlal' yaptığını ve Drogba'nın hala Shanghai Shenhua'nın sözleşmeli futbolcusu olduğunu duyurdu.

Drogba ile yaptıkları 2.5 yıllık sözleşmenin geçerliliğini koruduğunu duyuran Shanghai Shenhua kulübü, konuyu FIFA'ya taşıyacaklarının da sinyallerini verdi.

Shanghai Shenhua kulübü açıklamasında, Galatasaray'ı suçlayıcı ifadeler de kullanarak; sarı-kırmızılı kulübün önce kendileri ile görüşmesi gerektiğini ve direkt olarak Drogba ile yapılan görüşmelerin uygun olmadığını belirtti.

Didier Drogba'nın transferinde kilit bir rol oynayan menajer Ceylan Çalışkan, Shanghai Shenhua'nın Fildişili yıldız için sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerini getirmediğini ve sözleşmenin tek taraflı olarak feshedildiğini duyurmuştu.

İşte Çin kulübünün resmi internet siteleri aracılığıyla yaptığı açıklamanın tam metni;

Galatasaray resmi sitesinden Didier Drogba'yı transfer ettiklerini açıkladığında, -kontrat altındaki bir oyuncunun önce kulübüyle görüşülmesi kuralını ihlal ettiklerinde- kulüp büyük bir şok yaşamıştır.

Drogba'nın Şampiyonlar Ligi'nde oynama isteğini anlayışla karşılıyoruz. Ancak Shanghai Kulübü ve Drogba 1 Temmuz 2012'de 2,5 yıllık, bazı sorumluluklar ve yaptırımlar gerektiren bir sözleşme imzaladı.

Drogba geçerliliğini hala sürdüren bir kontrat ile  Shanghai Shenhua Futbol kulübünün bir üyesidir.

Shanghai Shenhua yatırımlarını korumak için gerekli kanıtları toplayarak, sonuçlarını FIFA'ya sunmaya hazırdır."

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları