"Drogba Köftesi bunlar"

Galatasaray'ın Fildişili yıldızı Didier Drogba, Akhisar Bld. mücadelesinin yapıldığı Manisa'ya bereketli geldi.

Galatasaray'da Drogba'lı günler başladı. Sarı kırmızılı ekibin yeni aslanı 28 dakika süre aldığı ilk maçında bir gol, bir assist ile maçın kahramanı olurken, kendisine ödenen yüksek meblağlarla ilgili tartışma yaratanları birkaç dakika içerisinde susturdu.

Galatasaray, Akhisar Belediye ile Manisa'da oynayacağı maç için Perşembe günü İzmir'e gitmişti. Hafta arası soğuk ve yağmurlu bir gün olmasına karşın, özellikle  Drogba'lı Galatasaray'ı görmek isteyen Egeli sarı kırmızılı taraftarlar adeta İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nı yoğun kalabalık nedeniyle felce uğrattılar. Galatasaray yüzlerce taraftarı eşliğinde İzmir'de kamp yapacağı otele geldi. Galatasaray'a her zaman İzmir'de ilgi fazladır. Ancak Drogba'nın gelişinin coşkuyu daha da artırdığını söylemek gerek.

Galatasaraylı futbolcular ve Drogba'ya otel personelinin ilgisi bile normalin üstüne çıktı. Otel çalışanları Drogba ve Sneijder ile resim çektirebilmek için fırsat gözlediler.

DROGBA KÖFTECİSİ
Galatasaray maç için Manisa'ya geldiğinde de stat çevresi resmen ana baba günüydü. Maçın tüm biletleri bitmiş, karaborsadan bilet bulmak ya da bir şekilde stada girebilmek umudunda olanlar binlerce kişi stadı kuşatmıştı. Galatasaray Store ise resmen kuşatılmış, görevliler panik halde ürün ve Drogba ile Sneijder formalarını yetiştirmeye çalışıyordu.

Yine stadı çevreleyen seyyar satıcıların da yüzü gülmüştü. Küçük el arabasında köfte satan esnaf, "Drogba Köftesi bunlar" diye pazarlama tekniği geliştirmişti. Yanındaki çaycı da, "Çaya gel, Drogba Kanı demli çay" diyerek ilgiyi artırmaya çalışıyordu.

Stat içine girildiğinde de, tribünlerde Drogbamania'nın etkileri hissediliyordu. Önce Muslera, ardından 10 futbolcunun sahaya çıktığı anki coşku görülmeye değerdi. Ancak yedekler sahaya çıktığında tribünlerdeki coşku daha da fazlaydı, çünkü Drogba yedekler arasındaydı.

DROGBA SNEİJDER'İ DE TETİKLEDİ
Maçta bir saat geride kalmış, lider Galatasaray tribünlere göre kendi sahasında oynar gibi olmasına karşın ligin dibindeki Akhisar'a gol atmayı başaramamıştı. Sarı kırmızılı taraftarlar homurdanmaya başlamış, üstelik Akhisar, golcüsü Gekas ile yürekleri ağza getirmişti. Drogba muhteşem kafa golünün yanı sıra 20 küsur dakikada Burak Yılmaz'ın attığı golün de pasını vermişti. Yine Drogba'nın gollük pasını Burak değerlendiremedi. Drogba'nın golü sonrasında Galatasaray kendine geldi ve bu dakikalarda Sneijder de Galatasaray'daki kısa sürede, en etkin futbolunu oynadığı dikkati çekti.

Maçtan sonra Drogba'nın formasını almak isteyen gençler sahaya daldı. Güvenlikçiler sert bir tavırla taraftarı engellemeye çalışınca Drogba, güvenlik görevlilerini nazik olmaları için uyardı. Soyunma odasında da Drogba tebrikleri kabul ederken, Abdürrahim Albayrak'ın öpücüklü, sert sarılmalı coşkusuna aynı coşkuyla karşılık verdiği öğrenildi.

Maçın kahramanı olmasına karşın Drogba basın toplantısına gönderilen iki futbolcu arasında yoktu. Sadece kulüp televizyonuna açıklama yaparak yönetim, Drogba'nın piarını GSTV'de raiting değerlendirmeyi planlamıştı.

Galatasaraylı futbolcular stattan ayrılırken, yine yoğun taraftar ilgisi nedeniyle soyunma odasından otobüse kadar yürüyemediler. Bunun üzerine takım otobüsü, soyunma odasının kapısına kadar yanaştı ve Drogba ile arkadaşları otobüse binmeyi başardılar. Havalimanında dönüş yolculuğunda da Drogba ilgisi tavan yaptı. Korumalar Drogba'yı uçağa bindirene kadar adeta canlarından bezdi. Fotoğraf çektirmek ve imza almak isteyenlerin ilgisi bitmek bilmiyordu.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları