Ding dong! Karşınızda...

Türkiye'nin en fazla satan spor dergisi ve Galatasaray Spor Kulübü’nün aylık spor yayını Galatasaray Dergisi’nin 120. sayısı satışa çıkıyor. 200 sayfalık geniş içerik...

Türkiye'nin en fazla satan spor dergisi ve Galatasaray Spor Kulübü’nün aylık spor yayını Galatasaray Dergisi’nin 120. sayısı, tam 200 sayfalık geniş içeriğiyle yeni yılın ilk günü İstanbul’daki bayilerde yerini alıyor.

2013 yılının ilk sayısında, sezon başında Gaziantepspor’dan gelen ve “Büyük Şef” Ujfalusi’nin beklenmedik sakatlığının da etkisiyle beklentileri aşarak savunmamıza yerleşen Dany Nounkeu ile yaptığımız söyleşi yer alıyor. Keyifle okuyacağınız söyleşide, zaman içinde kendini taraftarımıza sevdiren ve herkesin güvenini kazanan Dany’nin bir Kamerun’da bir Fransa’da geçen zor gençlik yılları, futbol harici spor yaşamı, riskli futboluna dair kendi değerlendirmesi ve taraftarımızla ilgili sıra dışı fikirlerini bulacaksınız.

Büyük boy Galatasaray 2013 Takvimi'nin yanı sıra 10 adet Galatasaray forması ve Aral Ticaret’ten bir adet PC oyununun hediye edileceği Galatasaray bulmacalarının da yer aldığı Ocak 2013 sayısını ay boyunca elinizden düşürmeyeceksiniz…

Hayattan Rövanş Alan Adam: Dany Nounkeu
Sporcu bir ailenin 9 çocuğunun en küçüğü. Her sporla ilgilenmiş, futbolda karar kılmış. Çok zorlamış hayat onu ama o sonunda başarmış. Eğlenceli kişiliği ve bilge duruşuyla hiç görmediğiniz bir Dany Nounkeu portresi, Galatasaray Dergisi’nde sizi bekliyor…

Ding Dong: Karşınızda Ndong
Bilmediği dil yok, oynamadığı takım, gitmediği şehir. Euroleague kazandı, beyefendiliği ve mütevaziliğiyle gönüllere girdi, Afrika’dan hiç kopmadı, okullar açtı çocuklar için. Nowitzki’nin koçuyla çalıştı, boşuna şutları hatasız gözükmüyor. Takım kimyasına pozitif etki yapıyor davranışlarıyla. Müthiş profesyonel. Sahada kazanmak için ne gerekiyorsa onun peşinde, istatistikleri önemsemiyor. Soyadı Ndong diye yazılıyor, kesme işareti yok, o söylüyor ısrarla. Pota altını karartan dev pivot anlatıyor.

Galatasaray’ın Çok Özel Kitabı
Geçtiğimiz ay çok özel bir kitap, İngilizce ve Türkçe olarak yayınlandı. Daha ilk ele alındığında özenle hazırlanmış cildi ve baskısı, birbirinden güzel fotoğraflarıyla dikkati çeken büyük boyutlu kitap, Galatasaray’ın 107 yılını yaklaşık 100 sayfada bir araya getiren çok başarılı bir çalışmaydı.   “Liderlik için Doğdu” adını alan ve artık 250 TL (ve üzeri) bağış karşılığında  herkesin sahip olabileceği kitabın fikir babası, duayen reklamcı Atilla Aksoy ile, projede biriikte çalıştığı kitabın yazarlarından, dergimizin Yayın Yönetmeni Mehmet Şenol, kitabın hazırlanış sürecini konuştu.

Galatasaray’ın Yükselen Değeri: Neriman Özsoy
Genç, güçlü, hırslı, dinamik ve atletik. Aynı zamanda Calderon’la birlikte takımın sayı yükünü sırtlıyor. Zirveyi hedefleyen Galatasaray Daikin’in en önemli hücum silahlarından biri Neriman Özsoy. Her şeyden önemlisi taraftarı heyecanlandırıyor ve taraftar onu uzun süre takımda görmek istiyor. Neriman da yükselen Galatasaray’ın yükselen değerlerinden biri olmaktan büyük mutluluk duyuyor.

Mutfakta Biri Var: Andrea Taffarel
Geçtiğimiz ay Florya’daki restoranda kaleci antrenörümüz Claudio Taffarel’in eşi Andrea’ya üzerinde önlükle rastladık. Yemek yapmayı sevdiğini duymuştuk fakat doğrusu bu kadarını tahmin etmemiştik. Brezilya, Türkiye ve İtalya arasında mekik dokuyan Andrea Taffarel’le Türk mutfağı merkezli, mini bir röportaj yaptık; ona giydiği önlüğün hikâyesini, eşinin ve kendisinin en sevdiği yemekleri ve formunu nasıl koruduğunu sorduk…

Futbola Analitik Bakış: Uğur Meleke
Bankacılık da yapabilirdi ya da bir mühendis olabilirdi. Uzun matematik derslerinin sıfırcı hocası da olabilirdi. Ama futbol her daim kafasındaydı. 11’e 11 oynanan oyunda çok iyi bildiği rakamların dilinden dem vurdu. Dergimizin bu sayısında medyada yer aldığı günden bu yana fark yaratan bir isim olan Uğur Meleke ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik

Yetenekli, Güzel ve Cimbomlu: Doğa Rutkay
Sanatla iç içe bir ailede büyüdü, tiyatro ile tanıştı, konservatuar okudu, birçok oyunda yer aldı, televizyona adım attı sonra. Aşkım Aşkım dizisiyle tanındı, çeşitli programlar yaptı. Dergilerin fotoğraf çekimlerinde kapak oldu, reklamlarda oynadı. 10 parmağında 10 marifet denir ya işte öyle biri Doğa, Rutkay Aziz’in kızı, doğuştan yetenekli, çok güzel ve iyi bir Galatasaraylı. Onunla keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Yolların Başlangıcı: Galatasaray’da İzcilik
Galatasaray, her zaman öncü misyonuyla ve çağdaş duruşuyla pek çok ilki Türkiye’ye yaşatan bir camia. Bunların en önemlilerinden birisi de Türkiye’de ilk olarak Galatasaray Lisesi’nde başlayan izcilik faaliyetleri. İngiltere’de kurulan ve tüm dünyaya yayılan izcilik hareketi, 1912 senesinde Ahmet Robenson Bey tarafından Galatasaray Mekteb-i Sultanîsi’nde başlatılır. Bu adımla birlikte Galatasaray Lisesi yine bir ilkin çıkış kaynağı, yine yolların başlangıcı olur.

Avrupa Şampiyonu Judo Takımımız
Galatasaray Judo Şubesi Sorumlusu Ali Demir, beş yıl önce dergimize verdiği röportajda Türkiye’de söz sahibi bir takım olacaklarının sözünü vermişti. Aradan geçen zamanda Galatasaray, dünyada söz sahibi bir takım hâline geldi. Türkiye’de kadın ve erkek sporcularıyla namağlup şampiyonluklar yaşayan judo takımlarımız, geride bıraktığımız yıla Avrupa Ligler Şampiyonluğu ve yine Avrupa Takımlar Üçüncülüğü’nü de sığdırdı. Şimdi perde arkasını kendisinden dinleme zamanı…

Havuzda Kral Galatasaray
Galatasaray Yüzme Takımı, Aralık ayında katıldığı organizasyonlarda aldığı başarılı derecelerle tüm Galatasaraylılar için gurur kaynağı oldu. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda 13 Türkiye Rekoru kıran yüzücülerimiz, Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda da 22 Türkiye Rekoru kırıp ezeli rakibimiz Fenerbahçe’nin önünde şampiyon olarak Türkiye’de rakipsiz olduklarını kanıtladılar.

Rakibimizi Tanıyalım: Schalke 04
UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu’nu ikinci sırada tamamlayarak üst tura yükselen Galatasaray, son sekiz takım arasına kalmak için Schalke 04 ile mücadele edecek. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son altı sezonun üçünde tur atlayan ve bu sezon da Arsenal’in önünde namağlup grup lideri olmayı başaran Almanya temsilcisini yakından tanıyalım…

Şampiyonluk Maçları – III
Galatasaray’ın her şampiyonluğu ayrı güzel… Serimizin son bölümünde üst üste üçüncü ve dördüncü şampiyonluk, “üç yıldız”, “16 dakika”, “sarıyla kırmızıyla alnımızın akıyla”, “Kadıköy” ve duygu dolu anılar var.

UEFA Kulüp Puanı Sıralaması
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında başarılı olarak son 16’da yer almayı hak ettikten sonra UEFA kulüp puanı sıralamasında da yeniden yukarı tırmanmaya başladı. Takımımız, 60. sırada başladığı sezonun Şubat ayına 44. sırada giriyor. Ocak sayımızda, UEFA kulüpler sıralamasını tüm detaylarıyla inceledik…

Eurocup Son 16 Grubumuz
Erkek basketbolda ilk Avrupa kupasını kazanmamıza 11 maç kaldı, tezahüratta söylediğimiz gibi teker teker geçiyoruz turları. Yakından tanıdığımız Unics Kazan’ın yanı sıra Crvena Zvezda Diva ve Ratiopharm Ulm ile eşleştik. İki grup birincisinin olması işleri zorlaştırıyor gibi gözükse de zor bir normal sezon grubundan geldiğimizi ve Galatasaray Medical Park’ın Ergin Ataman ile şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu unutmamak gerekir. Grubumuza göz atıyoruz.

AFC Wimbledon
Çocukken mahallede oynadığımız saf futbola dair, profesyonel düzlemde gerçekleşmiş ve gerçekleşmeye devam eden sıra dışı bir hikâye. Kulübün ismini satan, merkezini başka kente taşıyan “kulüp sahipleri” ve kaderine razı olmayan bir taraftar kitlesi… Taraftar, kulübün gerçek sahibinin kendisi olduğunu fark ettiğinde ne olur? Cevabı Galatasaray Dergisi’nde.

Futbolun İhanet Hali
Yıldız oyuncular ya da kaptanlar taraftar için çok önemlidir. Taraftar o oyunculardan başarının yanında sadakati de beklerler. Örneğin Manchester United’lı Gary Neville, Interli Javier Zanetti, 3 numaranın futbol tarihindeki sahiplerinden Milanlı Paolo Maldini… Sembol olmuş oyuncular, kulüplerinin tarihlerinde sonsuza kadar hatırlanacaklardır, ama… Bir de bu oyuncuların tam tersi hareket eden, bağlılığını belirtip para ya da başka etkenler için takımlarını bırakan, taraftarlarca “hain” damgası yiyen oyuncular vardır.  Daha bilinen deyişle endüstriyel futbola karşı koyamayan futbolcular… Konuk yazarımız Nurkan Kırkan, onların hikâyesini kaleme aldı…

Her Ay…

Fotoğraflarla Geçen Ay

Galatasaray Dergisi’nin beğeniyle takip edilen köşesinde bir önceki aya ait en özel fotoğrafları bulabilirsiniz…

Pick & Roll: Yasemen Saylar
Galatasaray altyapısından yetişen ve bu sezon ciddi süreler alıp büyük bir gelişim gösteren Yasemen Saylar’ın bilinmeyen yönleriyle karşınızdayız.

Maç Günü
Galatasaray’ın Aralık ayı içerisinde oynadığı karşılaşmalar; maçların değerlendirmeleri ve hikâyeleri, fotoğraflarla Galatasaray Dergisi’nde.

İstatistik
İstatistik sayfamız, oyuncularımızı bir de rakamlarla değerlendirmeyi mümkün kılıyor.

Basketbol Maçları
Kadın ve erkek basketbol takımlarımızın bu ayki maçlarını mercek altına alıyoruz.

Haberler
Geçtiğimiz ay sarı kırmızıya dair olanlar…

Tarihten Sayfalar
Nostalji güzeldir. Hele ki Galatasaray gibi bir tarihiniz varsa. Eski gazete kupürleriyle, zaten hiç akıllardan çıkmayan anılarımızı yâd ediyoruz.

Yakın Plan
Arşivlik fotoğraflarla günümüzden ve tarihimizden görsel anlar.

NBA
Konuk yazarımız Emre Özcan, basketbolun anavatanında son durumu yazdı…

Kültür & Sanat
Sinema, tiyatro, sergi, müzik… Tavsiyelerimiz, Galatasaray Dergisi’nin 120. sayısında.

Aslan Parçası
Aslan parçalarına sarı kırmızı sayfalar. Haydi bakalım çocuklar, bu sayfalar da sizler için… Galatasaray Dergisi'nin 120. sayısında dünyaya çocukların gözünden bakmaya devam ediyoruz ve yine sarı kırmızı gözlüklerle.

Okur Mektupları
Sizlerden gelen öneriler, tavsiyeler, sorular…

Efsane 11’im
Köşemizin bu haftaki konuğu, yayın hayatına başlama hazırlıklarını sürdüren Al Jazeera Türkiye televizyonunun Spor Müdürü Barış Kuyucu.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları