Derbinin şifreleri '4'

Fenerbahçe derbisine çok az bir süre kala, Fatih Terim'in Kadıköy'deki silahları son şeklini almaya başlıyor.

Galatasaray'ın defansif anlamda toparlanmasında kilit rol oynayan Tomas Ujfalusi'nin performansı, Fenerbahçe derbisinde oldukça önemli bir hal alacak.

İlk yarıda 3-1 kazanılan derbide oldukça başarılı bir görüntü çizen Çek yıldız, Kadıköy'de oynanacak derbide de geri dörtlüde sarı-kırmızılıların lideri olacak. Ezeli rakibin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Senegalli oyuncu Moussa Sow ile karşı karşıya gelecek olan tecrübeli oyuncu, Stoch'un defans arkasına yapacağı koşulara karşı da devamlı tetikte kalacak.

Sezon başında yaşı yüzünden eleştirilere maruz kalan başarılı futbolcu, istikrarlı görüntüsüyle bu eleştirilere en iyi cevabı verdi. Semih Kaya gibi genç bir oyuncunun takıma kazandırılmasında Terim ile birlikte büyük payı bulunan Ujfalusi, Galatasaray'ın defansif anlamda gösterdiği başarıda kilit isimlerden biri oldu.

Mücadeleden kaçmayan yapısı, sert futbolu ve defansif zekasıyla karşılıklı oynadığı forvet oyuncularına göz açtırmayan 34 yaşındaki oyuncu, bu sezon Galatasaray formasıyla 29 kez sahada yer aldı. Bu maçlarda 21 golün yenmesine izin veren savunmacı, Sivasspor karşısında da 6 yıl sonra golle buluştu.

Kariyerinde henüz şampiyonluk bulunmayan Galatasaray'ın son kaptanı, atmosferi oldukça gergin olacak Fenerbahçe deplasmanından galibiyetle çıkarak bu sevince bir adım daha yaklaşmak için savaşacaktır. Emre Çolak ve Semih Kaya gibi genç oyunculara devamlı tavsiyelerde bulunan tecrübeli oyuncu, Kadıköy'de takımına 'cesaret'i aşılayacak.

DERBİNİN ŞİFRELERİ '1' (O habere gitmek için tıklayınız...)


DERBİNİN ŞİFRELERİ '2' (O habere gitmek için tıklayınız...)

DERBİNİN ŞİFRELERİ '3' (O habere gitmek için tıklayınız...)
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları