Derbinin şifreleri '2'

Galatasaray'ın 31. haftada Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maça günler kala heyecan dorukta!

Galatasaray'ın sezon başında Juventus'tan kadrosuna kattığı Felipe Melo, Cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe derbisinde sarı-kırmızılıların en büyük kozlarından biri olacak.

Son senelerde orta sahada yaşanan sorunları Selçuk İnan ile birlikteliğiyle bir anda örtbas etmeyi başaran Brezilyalı, oyunun iki alanında da derbinin kaderini belirlemeye aday.

Bu sezon Galatasaray forması ile 26'sı 11 olmak üzere 27 maça çıkan yıldız isim, 9 golün altına imzasını atarak kariyer rekorunu kırmayı başardı. Orta sahada yaptığı baskı ile ligin en az gol yiyen takımı olunmasında büyük katkısı bulunan Melo, sempatik tavırlarıyla da taraftarın sevgisini kazanmış durumda.

Selçuk İnan'a göre daha defansif bir görev üstlenen Pitbull lakablı oyuncu, maç boyunca devamlı koşan ve mücedeleden kaçmayan yapısıyla büyük alkış alıyor.

İtalya'da Fiorentina ve Juventus formaları giyerken birçok büyük maçta deneyim kazanan başarılı futbolcunun performansı, ezeli takımın en etkili oyuncusu olan vatandaşı Alex ile karşı karşıya gelmesiyle de ayrı bir önem taşıyor.

Sarı-kırmızılı ekipte kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Felipe Melo'nun fark yaratan özelliği ise ona 'Pitbull' lakabını kazandıran 'Savasçı Ruh'u. Galatasaray'ın bu büyük derbide orta sahadaki en büyük kozu da 'Savaşçı Ruh' olacak.

DERBİNİN ŞİFRELERİ '1' (O habere gitmek için tıklayınız...)



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları