Derbi taktiği: "Bam bam bam"

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim derbi taktiğini belirledi. İşte detaylar ve tüm gelişmeler...

Galatasaray'ın hocası Fatih Terim, futbolcularından 90 dakika boyunca baskı yapmalarını istedi. İmparator, “Sürekli alan daraltıp topa sahip olursak, kazanan biz oluruz” dedi.

Hafta boyunca Fenerbahçe’nin oynadığı maçların kasetlerini izleyen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, imha planını belirledi. Taraftar ve saha avantajını göz önünde bulunduran İmparator, oyuncularından 90 dakika boyunca sahanın her bölgesinde pres yapmalarını istedi. Rakiplerini hataya zorlamalarını isteyen Terim’in öğrencilerine, “Çaldığımız her top, Fenerbahçe için tehlike olacak. Sürekli alan daraltıp, oyunu kanatlara doğru açmalıyız. Uzaktan atılacak şutlar da büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda kaleyi gördüğünüzde çekinmeyin, şut atın” dediği öğrenildi.

‘İlk yarıda atarsak...’

İlk yarıda bulunacak bir golün önemine de değinen Aslan’ın hocası, “Maça istediğimiz gibi başlayıp, ilk yarım saatlik bölümde fileleri havalandırırsak, taraftarın desteğiyle birlikte baskımız artar ve devamı gelir. En önelmi etken de konsantrasyon, sahada ne olursa olsun, sadece galibiyeti düşünün” sözleriyle oyuncularını motive ettiği bildirildi.

 

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları