Derbi öncesi 'Aslan' gibi mesaj

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Gençlerbirliği maçının ardından açıklamalar yaptı. İşte Terim'in sözleri...

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Gençlerbirliği'ni 2-0'lık skorla mağlup eden Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, maçın ardından yayıncı kuruluşun mikrofonuna açıklamalarda bulundu.

Gençlerbirliği'nin sezon başından beri oynadığı futboldan daha defansif bir taktikle sahada olduğu hatırlatılan Terim, "Açıkçası geçen haftanın psikolojik etkisiyle kapanarak oynadı Gençlerbirliği. Ancak Gençlerbirliği her halukarda genç, diri ve iyi bir takım. Biz de ilk yarıda iyi oynamadık. Yeterince pozisyon yaratamadık. İkinci yarı ise tamamen kontrolümüzde oynandı. Hemen hemen hiç pozisyon vermedik. Erken golü bulduk, arkasından 2. gol verince de iyice rahatladık. Sona yaklaştıkça her maç daha da önem kazanıyor. Zorlu fikstürümüzde güçlü bir takıma karşı 3 puan aldığımız için sevinçliyim." diye konuştu.

Selçuk İnan'ın frikikten attığı ikinci golden sonraki dikkatleri çeken sevincine de değinen tecrübeli teknik adam, "2. golde aşırı bir sevinç yaşadık. Çünkü tam gol sırasında aramızda 2. gol gelse de rahatlasak tarzında bir bakışma yaşanmıştı. Hemen ardından gol gelince de sevinci ayrı oldu" dedi.

31. haftada Fenerbahçe ile oynaycakları derbi hakkında da konuşan başarılı teknik adam, "Kadıköy'de ilk maçın rövanşını oynayacağız. Rakibimiz yakalamaya çalışıyor, biz kaçıyoruz. Tabii ki puan farkıyla gidecek olmak büyük bir avantaj. Galatasaray nerede olursa olsun kazanmak için oynar. Kazanır ya da kaybeder ama kazanmak için oynadığı gerçeği değişmez. Önümüzdeki hafta ezeli rakip, ebedi dostumuzla şimdiye kadarkiler gibi bir derbi oynayacağız. Umarım güzel bir maç olur." diyerek derbinin önemine değindi.

Sakatlanarak oyundan çıkan İsveçli golcü Johan Elmander'in durumu sorulan Fatih Terim, "Tam Servet Çetin'i oyuna alacakken Elmander arka adalesinden bir sıkıntı yaşadığını söyledi. Bu gelişmenin ardından biz de tercihimizi ondan yana kullandık. Ancak ben çok önemli bir sorunu olduğunu düşünmüyorum." diyerek taraftarların yüreğine su serpti.

BASIN TOPLANTISI


Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, ikinci yarıda daha iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirterek, "Rakibimize net gol pozisyonu vermedik. Pozisyon vermememiz bizim için sevindirici. İlk yarıda iyi oynadığımızı söyleyemem. Pozisyon da bulamadık. Maçın ikinci yarısında keyif veren bir Galatasaray vardı. Kendi felsefesiyle oynamak isteyen, topu kaptırdığı anlarda baskı yapan, topu çok iyi dolaştıran, rakibin üstüne çöken bir Galatasaray vardı. İkinci yarıda golü erken bulmamız önemliydi. Sonra 2-0 oldu ve rahatladık. Bu nedenle de oyun bizi keyiflendirdi" dedi.

Sarı kart sınırındaki oyuncularını derbi maça saklamayı düşünmemesiyle ilgili yöneltilen bir soruya Terim, "Önümüzdeki maç, bir sonrakinden daha önemlidir. Sarı kart alırlarsa alırlardı. Ligin ilk yarısındaki Fenerbahçe maçı nedeniyle Gençlerbirliği karşısında Ujfalusi ve Semih'i oynatmamıştım. O zaman telafisi vardı. Ama bugün telafisi olmayan günlerdeyiz. O zaman kimse derbiye Semih ve Emre ile çıkacağımızı da beklemiyordu. Sarı kart sınırındaki oyuncularımızı oynatmamayı hiç düşünmedik. Görürse görür ve o zaman da derbi maçta oynayacak futbolcuyu kazanırız. O gün Emre ile Semih'i kazandık. Görecekleri kartı ben tayin edemem, pozisyon tayin etmeli" yanıtını verdi.

Sarı-kırmızılı taraftarların şampiyonluk şarkıları söylemeye başladığının belirtilerek, görüşünün sorulması üzerine Terim, "Seyircimize teşekkür ediyorum.

Her geçen gün artarak bizi yalnız bırakmıyorlar. Bu çok hoş bir şey ama hiçbir şey bitmeden bugüne kadar ben, 'Bitti' demedim. Daha çok önemli maçlarımız var. Ümit ederim kaybetmeyiz. Seyircimizin havaya girmesi doğal. Normal, 34 maçı lider bitirmenin sevincini yaşıyorlardır. Bitime 4 maç kala 9 puan ve çok az bir süre sonra garantileyecek bir takımları var. Ancak benim ve takımım için hiçbir şey bitmedi. Daha da ciddi olarak devam edeceğiz. Almamız gereken çok yol, yapmamız gereken çok iş var. Onlar keyfini sürmeliler. Bizler ise daha ciddi olmalıyız" diye konuştu.

Gençlerbirliği maçına yedekler arasında başlattığı ve ikinci yarı görev verdiği Emre Çolak'tan övgüyle bahseden tecrübeli teknik adam, genç oyuncunun takımın önemli bir parçası haline geldiğini aktardı. Emre Çolak'ın bir kaç haftadır pek iyi oynamadığını aktaran Terim, "Ama burada çok önemli olan konu, Emre'nin artık Galatasaray'ın futbolcusu olması. O olgunluğa yavaş yavaş erecek. Bizim bir mevkiyi kapattığımız, içimizden gelen bir çocuğumuzun uzun süre bu takım için oynayacağını biliyoruz. Önemli olan bu. Devamlı oynuyor. Biraz yoruldu mu acaba diye doktorlarımızla, teknik ekibimle konuştum. Oynar veya oyuna sonradan girer. Emre, Galatasaray için her an her şeyi yapabilecek bir genç yetenekten daha öteye gitmiştir. Takımın önemli bir oyuncusu olmuştur. Benim açımdan bu çok önemli. Artık net olarak onu kazandığımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Fatih Terim, takımın çok sayıda oyuncusunun Fenerbahçe ile deplasmanda derbi maça çıkmadığı hatırlatılarak, bunun maçta psikolojik olarak nasıl bir etkisi olacağı yönündeki soru üzerine, "Olayı sadece psikolojik olarak tahlil etmek doğru netice vermez. Teknik, taktik birlikte olmalı. Oyuncular her türlü şarttan etkilenebilirler. Onlar da Fenerbahçe-Galatasaray maçının ne demek olduğunu ilk maçta yaşadılar, karşılığını da orada yaşayacaklar. Umut edelim, böyle bir psikolojik baskı atında kalmamalarını sağlarız ve kalmazlar. Ben çok gittim geldim. Alışkınım. Bizim için sorun değil" ifadelerini kullandı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları