Defterden sildi mi?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, savunma kurgusunda uyguladığı rotasyona karşın bazı isimlere şans vermedi.

Eskişehirspor ve Orduspor karşılaşmasında üst üste gelen puan kayıplarına rağmen ligde liderliğini sürdüren Galatasaray'da savunma hattında yaşanan problemler can sıkıyor. Tomas Ujfalusi'nin sakatlığının ardından bu bölgede ideal dörtlüsünü bulamayan sarı-kırmızılıların, savunmada yaşadığı problemlerin temelinde de bu istikrarsızlık yatıyor. Ancak bu bölgede yapılan rotasyona karşın, forma bulmakta zorlanan bazı isimler de var.

Sezon başından bu yana üst üste 2 karşılaşmada aynı 4'lüyü sahaya sürmeyen teknik direktör Fatih Terim, bu bölgede oynayan bazı futbolculara da hiç şans vermedi. Sağ bekte, Emmanuel Eboue tercihinden şaşmayan Terim, takım kaptanlığı da yapan Sabri'ye bu sezon hiç görev vermezken; Fildişili oyuncunun gösterdiği performans da Sabri'nin forma şansını zora sokuyor.

Sabri ile benzer kaderi paylaşan bir diğer oyuncu da Gökhan Zan. Sarı-kırmızılı ekip de dördüncü stoper konumunda bulunan tecrübeli savunmacı, ligde henüz forma şansı bulabilmiş değil. Teknik Direktör Fatih Terim'in savunma kurgusunda yaptığı rotasyona karşın, Cris, Semih ve Dany üçlüsünden formayı alamayan Gökhan'ın sarı-kırmızılı ekiple olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek.

Gökhan Zan ve Sabri Sarıoğlu'na benzer olarak, formayı almakta güçlük çeken bir diğer savunma oyuncusu da Çağlar Birinci. Bu sezon sadece 4. haftada oynanan Antalyaspor karşılaşmasında forma şansı bulan Çağlar, mücadelenin 72. dakikasında Hakan Balta'nın yerine oyuna dahil olmuştu. Galatasaray'a geldiği günden bu yana beklentileri bir türlü karşılayamayan sol bek, Antalyaspor karşılaşmasının ardından adeta formayı unuttu.

Sol bekte Albert Riera alternatifinin doğmasıyla birlikte forma şansı bir hayli azalan Çağlar, Galatasaray'ın Orduspor ve Eskişehirspor ile oynadığı karşılaşmaların maç kadrosuna dahi alınmadı.

Milli maçlar nedeniyle liglere verilen arayı hazırlık karşılaşmalarıyla değerlendirmek isteyen Fatih Terim'in, bu karşılaşmalarda ligde forma şansı bulamayan oyuncuları deneyerek bu oyuncuların son durumunu görmek istediği belirtildi.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları