Çoook yazık oldu...

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray, ikinci maçında Braga'yı konuk etti. Müthiş bir atmosferde başlayan maç sarı kırmızılı takımı üzüntüye boğdu...

Şampiyonlar Ligi H Grubu ikinci maçında Galatasaray, sahasında Portekiz temsilcisi Braga'yı konuk etti.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmayı sarı kırmızılı takım 2-0 kaybederek devler liginde yine puanla tanışamadı.

Karşılaşmada Braga'nın goller 27. dakikada Ruben Micael ve 90. dakikada Alan'dan gelirken sarı kırmızılı takım maç boyunca Portekiz temsilcisinin yarı sahasına adeta kamp kurmasına rağmen gol bulmayı başaramadı.

Öte yandan karşılaşmada sarı kırmızılı takım, 77. dakikada Aydın Yılmaz'ın şutunda direği geçemezken Türk Telekom Arena'da oynadığı ilk Şampiyonlar Ligi maçında mutlu sona ulaşamadı.

Sarı kırmızılı takım Şampiyonlar Ligi'ndeki üçüncü maçını 23 Ekim tarihinde Rumen temsilcisi Cluj'e karşı oynayacak...

KARŞILAŞMANIN EN ÖZEL KARELERİ BURADA! TIKLAYIN

SAĞDA AMRABAT, SOLDA EMRE
Ligde oynanan Orduspor maçında sakatlanan ve bugünkü karşılaşmaya yetişmesi beklenirken, son kontrolünde oynatılmaktan vazgeçilen Hamit Altıntop'un yanı sıra Elmander, Hakan Balta ve Cris de ilk 11'de yer almadı.
Dün gıda zehirlenmesi nedeniyle rahatsızlık yaşayan ve serum tedavisi gördüğü bildirilen İsveçli oyuncu Johan Elmander, sahaya yedekler arasında çıktı.

Teknik direktör Fatih Terim, savunmanın solunda Hakan Balta'nın yerine İspanyol futbolcu Albert Riera'yı tercih ederken, savunmanın göbeğinde Semih'le birlikte Dany'ye forma vererek, Cris'i yedekler arasına çekti. Hamit'in yokluğunda sağ kanada Amrabat'ı çeken ve sol kanatta Emre Çolak'a görev veren Terim, forvette ise Burak Yılmaz ile Umut Bulut ikilisini oynattı.

HIZLI BAŞLANGIÇ
Gruptaki Machester United mağlubiyetinden sonra Braga maçına mutlak galibiyet hedefiyle çıkan Galatasaray, seyircinin coşkulu desteğiyle başladığı karşılaşmanın ilk dakikalarında etkili gözüktü.

Amrabat ve Emre Çolak'ın olduğu kanatlardan etkili ataklar yakalamak isteyen sarı kırmızılı takımda,

ŞANSSIZ AN! TOP AĞLARDA...
Braga kalesine etkili giden Galatasaray, kalesinde de zaman zaman tehlikeli pozisyonlar gördü. Hızlı gelişen konuk ekip ataklarında sarı kırmızılı takım zor anlar yaşadı ve kalesinde şanssız bir gol gördü.

27. dakikada soldan Semih'i çalımlayarak ceza sahasına giren Eder'in çıkardığı topa sol çaprazda Amorim çok sert bir vuruş yaptı. Kaleci Muslera'dan dönen topu kale önünde sert bir vuruşla filelerle buluşturan Micael takımını 1-0 öne geçirdi.

Gol dakikasından itibaren saha içinde dağınık bir görüntü çizmeye başlayan Galatasaray, kalan dakikalarda gol bulamayınca ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı.

TERİM'İN HAMLELERİ
İkinci yarıya ilk yarıya başladığı gibi hızlı başlayan Galatasaray, Braga kalesine akın akın gelmeye başladı.

İlk yarıda Amrabat'ın yerine oyuna giren Aydın Yılmaz, 76'da Melo'nun yerine oyuna giren Elmander ve Emre Çolak'ın yerine maça dahil olan Yekta skoru değiştirmek için var güçleriyle mücadele etti.

AYDIN DİREĞE TAKILDI...
İkinci yarıda oyunu tamamen rakip yarı alana yıkan Galatasaray, Manchester United maçında olduğu gibi yine direğe takıldı.

77. dakikada Aydın Yılmaz, ceza sahasının dışında topu önünde buldu. Kendisine engel olmak isteyen rakibine rağmen Aydın Yılmaz şık bir plase ile topu kaleye gönderdi. Kalecinin parmaklarının ucuna değen top direkten döndü ve sarı kırmızılı takım mutlak bir golden oldu...

ALAN UMUTLARI BİTİRDİ
Maçın son anlarında maç boyunca kontra ataklarla hücum eden Braga, golü bularak umutları tüketti...

90. dakikada gelişen hızlı hücumda topu ağlara gönderek Alan topu ağlara gönderdi ve skoru belirleyen isim oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

4. dakikada Hugo Viana'nın sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında arka direkte Custodio'nun boş pozisyonda yaptığı kafa vuruşunda top yandan auta gitti. 
6. dakikada soldan ceza sahasına giren Selçuk İnan'ın ortasında altıpasta iyi yükselen Umut Bulut'un kafa vuruşu istediği gibi olmayınca top arka direkte bulunan Amrabat'a geldi. Bu futbolcunun içeri çıkardığı meşin yuvarlağa kaleci Beto sahip oldu. 
7. dakikada Emre Çolak'ın ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Beto iki hamlede topu kontrol etti. 
11. dakikada soldan Riera'nın ortasında altıpas önünde Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı. 
20. dakikada sağdan Amrabat'ın ortasında ön direkte Douglao'nun ayak koyduğu top, kaleye yakın bir şekilde kornere gitti. 
27. dakikada Braga 1-0 öne geçti. Soldan Semih'i çalımlayarak ceza sahasına giren Eder'in çıkardığı topa sol çaprazda Amorim çok sert bir vuruş yaptı. Kaleci Muslera'dan dönen topu kale önünde sert bir vuruşla filelerle buluşturan Micael takımını 1-0 öne geçirdi. 
33. dakikada Amorim'in pasında ceza sahasında Dany'in ayağının altından kaçırdığı topu penaltı noktası üzerinde kontrol eden Eder'in yerden yaptığı sert vuruşu, kaleci Muslera son anda kornere çeldi. 
Aynı dakikada soldan Alan'ın kullandığı korner atışında, ceza sahasında iyi yükselen Vinicius'un kafa vuruşunda, top Muslera'dan döndü. Pozisyonun devamında kale önünde Eder topu ıskalayınca, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. 
44. dakikada Emre Çolak'ın soldan ortasında ceza sahasında Burak Yılmaz'ın kafa vuruşu, yandan auta gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

59. dakikada Aydın'ın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Burak Yılmaz'ın sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Beto'dan döndü ve sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. 
69. dakikada Emre Çolak'ın uzaktan sert şutunda top yandan auta gitti. 
71. dakikada soldan son çizgiye kadar inen Riera'nın ceza sahasına yaptığı ortada, penaltı noktası üzerinde Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda top kaleci Beto'da kaldı. 
76. dakikada Aydın'ın soldan ortasında ceza sahasında iyi yükselen Umut Bulut'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı. 
77. dakikada Aydın'ın ceza yayının hemen önünden sert şutunda, kaleci Beto'nun da müdahalede bulunduğu top direkten döndü. 
90+4. dakikada Braga farkı 2'ye çıkardı. Konuk takımın hızlı gelişen atağında soldan hareketlenen Eder'in ortasında, ceza sahasında müsait durumda topla buluşan Alan, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0.

Stat: Türk Telekom Arena 
Hakemler: Tom Harald Hagen, Dag-Roger Nebben, Magnus Lundberg (Norveç) 
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Dany, Riera, Amrabat (Dk. 46 Aydın Yılmaz), Selçuk İnan, Melo (Dk. 76 Elmander), Emre Çolak (Dk. 78 Yekta Kurtuluş), Umut Bulut, Burak Yılmaz 
Braga: Beto, Salino, Douglao, Vinicius, Ismaily (Dk. 85 Barbosa), Amorim, Custodio, Hugo Viana (Dk. 78 Djamal), Micael (Dk. 90+2 Coelho), Alan, Eder 
Goller: Dk. 27 Micael, Dk. 90+4 Alan (Braga) 
Sarı kartlar: Dk. 2 Melo, Dk. 41 Dany (Galatasaray), Dk. 31 Alan, Dk. 46 Hugo Viana, Dk. 90+1 Custodio (Braga)

 

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları