Colin Kazım çok pişman

Championship ekiplerinden Blackburn Rovers’ta kiralık oynayan Colin Kazım, en büyük hatasının G.Saray’dan gitmek ve Fatih Terim için oynayamamak olduğunu söyledi.

Blackburn Rovers’ta kiralık oynayan Galatasaraylı Colin Kazım, Türkiye’ye dönmeyi çok istediğini söyledi. Kazım, İngiltere’den sorularımızı yanıtladı.

Bu sezon senin için neden zordu?
Sürekli olarak menajer değişimi ve geçirdiğim sakatlıklar zor bir sezon yaşamamızın temel nedenleriydi. Blackburn taraftarları ve ben Steve Kean’in gidişine oldukça üzüldük. Sakatlıklar da böylesine bir süreçte kabus gibi üstüme çöktü. Kendimi ıspatlamak istediğim bir dönemde yeniden yeniden sakatlanmak çok acı vericiydi.

Championship ne kadar zor?
Çok zor bir lig. Sert ve fiziksel güç gerektiren bir mücadele var. Taraftar mücadele istiyor.

''OYNADIĞIM EN ZOR LİG SÜPER LİG’Dİ''

Süper Lig’in zorluk derecesi nedir?
Türkiye aşığıyım diye söylemiyorum ama Süper Lig oynadığım en zor ligdi.

En büyük maçların peki?
şampiyonlar ligi’nde Chelsea’ye ve FA Cup’ta Arsenal’e karşı oynadığım maçlar olağanüstüydü. Ama İstanbul’daki derbi heyecanlarını ve o derbilerde gol atmanın mutluluğunu hiçbir yerde bulamadım. Galatasaray benim için bir cennetti ve gol attığımda bir kuş misali stadyumun üzerinden kendimi izliyordum.

Pişmanlıkların var mı?
Evet. En büyük pişmanlığım Galatasaray... O formayı bırakıp ayrılmam hayatımdaki en büyük pişmanlık. Herkesin beni boğmaya çalıştığı bir dönemde bana çok şey katan Terim’i bırakıp gitmek en büyük pişmanlığım oldu. Şu an iyi bir insan ve oyuncuyum. Artık çok olgunlaştım.

''MAÇ SATMAKLA SUÇLANMAM BENİ DEĞİŞTİRDİ''

Yaşadıkların seni değiştirdi mi?
Bu nasıl sorduğuna bağlı. Evet, şu anda iki çocuğum var ve bu durum benim hayata bakışımı değiştirdi. Türkiye’de basının hakkımda yazdıkları ve ellerinde tek bir kanıt olmamasına rağmen babamla beni maç satmaktan dolayı suçlaması beni değiştirdi. Alex, Carlos, Zico, Gökhan, Semih, Christoph Daum sayesinde çok şey öğrendim. Yine de hayat beni hep dışarı itti. Tüm yaşadığım kötü olaylara rağmen Tanrı hep benimleydi. Evet sorunun cevabı, ben değiştim, Kazım değişti.

Başına gelen en güzel şey?
İki çocuğum başıma gelen en güzel şeydi. Türkiye ile Brezilya’ya karşı oynamak, Chelsea’ye gol atmak, Ali Sami Yen’de son golü atmak, TT Arena’da derbiye çıkıp gol atmak ve Euro 2008’de forma giymek... Bunlar da başıma gelen ve asla unutamayacağım şeylerdi.

KAZIM KAZIM KiMDiR?

1986’da bir Türk anne ve İngiliz babanın çocuğu olarak Londra’da doğan Colin Kazım, profesyonelliğe İngiliz Bury’de başladı. Türkiye A Milli Takımı’na seçilince yıldızı parladı ve 2007’de Fenerbahçe’ye transfer oldu. 2011’de Galatasaray’a geçti. Geçen yıl önce Olympiakos’a sonra da Blackburn Rovers’a kiralandı.

Türkiye’de mutlu son göremedi
Fenerbahçe ve Galatasaray’da şampiyonluk tadamayan Colin Kazım, bu mutluluğu 2011-12 sezonunda kiralık oynadığı Olympiakos ile Yunanistan Süper Ligi’nde tadabildi. Kazım, Fenerbahçe ile 2009’da Süper Kupa aldı.

Şampiyonlar Ligi’ni kim kazanır?
Açıkçası oldukça zor bir soru. Ancak benim gönlüm Dortmund’dan yana. Savaşçı ve ruhla oynayan futbolculara sahipler. Ayrıca Nuri Şahin ve İlkay Gündoğan gibi Türk oyuncuların forma giyiyor olması Dortmund’a daha sıcak bakmamı sağlıyor.

Türkiye’ye dönmek istiyor musun?
Kesinlikle dönmek istiyorum. Bunu gerçekleştirmek için elime bir şans geçeceğine de inanıyorum. Galatasaray’a dönmek ve Terim için oynamak en büyük hayalim. Ben Londra’da büyüdüm ancak Türkiye’de evimde gibiydim ve nereye gidersem gideyim bu duyguyu hissedemiyorum. Türkiye’yi özledim ve kesin olan bir şey varsa damarlarımda Türk kanı aktığıdır. Er ya da geç döneceğim ve orada futbol oynamanın zevkini yeniden tadacağım.

''BURAK YILMAZ KENDİSİNİ GELİŞTİRDİ''

Burak Yılmaz yurt dışında oynayabilir mi?
İngiltere’de Hamit Altıntop, Arda Turan, Emre, Tugay, Hakan Şükür, ben ve Burak en çok bilinen Türkleriz. Burak kendisini her yönüyle geliştirdi. Hızı ve son vuruşları şu anda oldukça iyi. Avrupa’da futbol hayatını sürdürebilecek duruma geldi. Bir de Bursaspor’da forma giyen Enes Ünal var. İngilizleri peşine takmış durumda. Manchester City kendisiyle yakından ilgileniyor.

Messi mi Ronaldo mu?
Bana göre eski Brezilyalı golcü Ronaldo’dan başkası değil. Ronaldo dünya futbolunu hem saha içinde hem de dışında yeniden şekillendirdi. Tüm zamanların en iyi golcüsüydü.

Mourinho mu Guardiola mı?
Tek kelimeyle, Terim...

Türkiye’den ayrılan Colin Kazım şimdi ne durumda, biraz anlatır mısın?
- Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Colin Kazım tek kelimeyle daha iyi. Öncelikle sahada artık oyuna daha iyi adapte olabiliyorum. İngiltere’deki futbol ortamı beni adeta yeniden şekillendirdi. Mevkii sorunum yok. Takımımızda oyun sistemimiz daha fazla pasa dayalı. Ben de hızlı bir oyun yapısı içinde kendimi yeniden yaratma şansı buldum. Sakatlanana kadar da kariyerimin en iyi dönemini yaşıyordum. Özellikle de yeniden A Milli Takım’a dönmek ve formayı giyebilmek için azmim her zamankinden daha fazlaydı.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları