Chedjou'dan ilginç Chelsea yorumu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'ye elenerek turnuvanın dışında kalan Galatasaray'ın deneyimli savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Premier League ekiplerinden Chelsea'ye elenerek Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Galatasaray'ın deneyimli savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, Fransız basınına konuştu.

İlk olarak sarı-kırmızılı ekibi turnuvanın dışına iten Chelsea'nin çeyrek finalde Fransız temsilcisi PSG ile eşleşmesini yorumlayan Chedjou, "PSG bu sezon son derece güçlü ancak Chelsea'nin adeta bir armadası var, ucu açık bir eşleşme ama yine de bence %51 Chelsea önde" diyerek Premier League ekibinin, PSG karşısında favori olduğu ifade etti.

28 yaşındaki savunma oyuncusu ayrıca, 'Chelsea'den etkilendin mi' sorusuna, "İlk maçta kendilerine çok saygı duyuyorduk ancak açıkçası rövanş mücadelesinde bizi adeta yediler." cevabını verdi.

"AKLIMDA KALAN TEK ŞEY.."

Chelsea karşında oynadığı iki maça dair aklında ne kaldığı sorulan Fransız oyuncu, "Chelsea topla çok fazla oynayan bir ekip, ancak onlara dair aklımda en fazla kalan şey, hücum potansiyelleri oldu. Hücumda çok hızlı ve güçlü oyuncular ile kurulular. Hücumda olduğu kadar savunmada da iletişim halindeler" dedi.

İngiliz ekibinin kadrosuna da dikkat çeken Chedjou, "Chelsea; Hazar, Eto'o, Willan gibi önemli oyunculardan kurulu bir takım. Sahanın her yerindeler ve sahada özgürler. Ramires gibi 90 dakika boyunca koşan bir oyuncuları var ve Lampard'a gelince hala 18 yaşındaymış gibi oynuyor. Willian hakkında konuşulacak çok fazla şey yok, baskı yapıyor ve çok güçlü. Eto'o, Hazard gibi ufak oyunculara karşı oynamak bizim için hiç kolay değil. Özellikle de benim gibi bir oyuncu için." şeklinde konuştu.

"KENDİSİ GERÇEK BİR DOST..."

Daha önce Fransız ekibi Lille'de beraber forma giydiği Eden Hazard hakkında da konuşan deneyimli savunmacı, "Hazard ile karşılaşmak çok eğlenceli oldu. Kendisi, Lille'de beraber vakit geçirdiğim ve arkadaşım olan ilk kişi. Çok fazla görüşme şansımız yok ama telefonda konuşuyoruz. Kendisi gerçek bir dost." ifadelerini kullandı.

Çeyrek finalde Chelsea ile karşılaşacak olan Fransız ekibi PSG'ye Chelsea hakkında tüyolar da veren sarı-kırmızılı oyuncu, "Chelsea'nin tek zayıf noktası Azpilicueta. Ama Chelsea sahada bütün bir takım halinde. Bence avantajlı olan Chelsea, çünkü kendi evinde çok farklı ve güçlü oynuyor. Zaten rövanş da Stamford Brigde'te. PSG kendi sahasında fark yaratamazsa turu geçemez. Paris ekibi, Chelsea'nin topla oynamasına izin vermemeli." sözlerini sarfetti.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları