Cehenneme hazır olun!..

Galatasaray ile Beşiktaş'ın tarih boyunca karşı karşıya geldiği derbilerden, saha içi yaşananlardan dolayı belkide en unutulmayacak olan derbilerden bir tanesi daha…

DERBİYE DOĞRU - Spor Toto Süper Lig'in 22. haftası Cumartesi akşamı saatler 19.00’ı gösterdiğinde  Galatasaray, Türk Telekom Arena’da Beşiktaş ile şampiyonluk yolunda çok kritik bir maça daha çıkıyor. 100 yılı aşkın bir süredir Galatasaray ve Beşiktaş karşı karşıya gelseler de maçların bir çoğu Galatasaray lehine sonuçlandı. Webaslan olarak derbi öncesinde yakın tarihte oynanan, unutulmaz Beşiktaş derbilerini tekrar hatırlatıyoruz.

İki kulüp arasında oynanan derbilerin hepsi birbirinden heyecanlı futbol seyri açısından ama sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yaşananları Türk futbol tarihinin kara bir lekesi olarak hepimiz hatırlayacağız. Şimdi maçın başından sonuna kadar yaşananları kısaca bir hatırlayalım…

Tarih 22 Eylül 2013, yer Olimpiyat Stadı; maç seyir zevki açısından oldukça hızlı ve heyecanlı başlamıştı. Galatasarayımızın Burak Yılmaz ve Drogba ile çıktığı atakları Beşiktaş savunmasına takılırken, ilk yarıdan 1-0 mağlup ayrılmıştık.

DROGBA SAHNEYE ÇIKTI

Maçın ikinci yarısına geçtiğimizde Galatasaray adeta maçı tek kaleye çevirmiş, rakip kalede ataklarını sıklaştırmıştı. Dakikalar 57’yi gösterdiğinde sahneye Fildişili yıldız Drogba çıkacaktı. Sol kanattan Bruma’nın başlattığı atak, Drogba’yla gole dönüştü. Ceza sahası içinde Drogba şık bir dokunuşla gole çevirdiği topla takımımızı 1-1’e getiren sonuca imzasını attı.

BURAK-DROGBA İŞBİRLİĞİ GALİBİYETİ GETİRDİ

Dakikalar 72’yi gösterirken Burak Yılmaz, Beşiktaşlı futbolcuların paslaşmasında arayarak girerek topu kazandı ve ileri uçtaki Drogba ile buluşturdu. Müsait pozisyonda rakip kaleciyle karşı karşıya kalan Fildişili çok klas bir gol atarak takımını öne geçirdi.  

GALATASARAY HÜKMEN GALİP!

Maçın son dakikalarına kadar Galatasaray’ın ataklarının biri bitip biri başlıyordu. Ama kendi sahasında yenilmeyi hazmedemeyen Beşiktaş taraftarı ve kötü yöneten bir hakem sonrası ve bunlara güvenlikten bir haber özel güvenlik görevlileri eklenince sahaya Beşiktaş taraftarı indi. Maçın tatil edildiği, uzun süre sonucunun havada kaldığı bu maçta yaşananlar futbol için kara bir leke olarak hep hatırlanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu 22.10.2013 tarihli toplantısında, derbiyle ilgili kararını açıklayarak Galatasaray’ı 3-0 hükmen yenik sayacak ve hakkımız olan 3 puanı bizlere teslim edecekti. Şampiyonluğa doğru gittiğimiz ligimizin son haftalarında, Cumartesi günü Türk Telekom Arena’yı Beşiktaş’a dar ederek, 3 puana ulaşacağımız akşamı hep birlikte yaşamak dileğiyle..
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları