Büyük revizyon!

Galatasaray Yönetimi, Seçimli Olağanüstü Genel Kurul yapılması kararı aldı. Yönetimde büyük bir revizyon yapılması bekleniyor.

Başkan Ünal Aysal’ın kuracağı yeni yönetim kurulunda mevcut 7-8 yönetici yer almayacak. 2. Başkan Ali Dürüst ve Refik Arkan kesin olarak bir dahaki yönetim listesinde olmayacak. 22 Haziran’daki olağanüstü seçim ile gelecek 3 yıl için yeni başkan ve yönetimi belirlenecek.

Ve G.Saray’da beklenen karar çıktı. Başkan Ünal Aysal, yeni bir yönetim kurulu listesi ile sandığa gidiyor. Galatasaray Kulübü, 22 Haziran 2013’te 35. başkanını seçmek adına Genel Kurul yapma kararı aldı. Hürriyet’in dün tüm Türkiye’ye duyurarak ‘Fikir ayrılığı varsa seçime gidelim’ önerisini Başkan Aysal, Kalamış Tesisleri’nde yapılan toplantıda yönetimine sundu. Saat 14.30’da start alıp, 17.00’de sona eren G.Saray Yönetim Kurulu toplantısında da, Olağanüstü Genel Kurul yapılması kararı çıktı.

YENİ YÖNETİMİN GÖREV SÜRESİ 3 YIL

Genel Kurul tarihinin Haziran’ın 22’si olarak belirlenmesinin sebebi ise Ünal Aysal’ın görev süresinin bitimine tam 1 yıl kalmasına karşın transfer dönemi ve projeleri adına hiç zaman kaybetmek istememesi. Buna göre oluşturacağı yeni yönetim kurulu listesi ile bir kez daha G.Saray Kulübü Başkanlığı’na aday olacak olan Ünal Aysal, listesini de kısa süre içerisinde açıklayacak. Genel Kurul üyelerinin oyları ile seçilecek olan 35. başkan ise 3 yıllığına göreve getirilecek. Son iki sezonda Aslan’ı şampiyon yapan Aysal, eğer bir kez daha seçilirse, 3 yıl boyunca görevinin başında kalacak.

ÜNAL AYSAL’DAN BÜYÜK REVİZYON

G.Saray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın yeni yapacağı yönetim kurulu listesinde büyük bir değişim yaşanacak. Aysal’ın “7-8 kişi yeni listede yer almayacak” cümlesi büyük değişimin sinyalini verirken sarı kırmızılıların 2. Başkanı Ali Dürüst ile birlikte Başkan Yardımcısı Refik Arkan kesin olarak yeni yönetimde yer almayacak. Bu iki önemli ismin yanı sıra mevcut yöneticilerden Celal Gürcan ve Ali Gürsoy’da listede yer almayacak. Ayrıca Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk ile yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak’ın da yeni yönetim kurulunda yer alma ihtimali belirsizliğini koruyor.

Yeni 2. Başkan Alp Yalman

Ünal Aysal’ın fikir ayrılığına düştüğü Ali Dürüst’ün yeni yönetim listesinde olmayacağı öğrenildi.

Kalamış Tesisleri’nde yapılan yönetim kurulu toplantısı ile olağanüstü seçim kararı alan Başkan Ünal Aysal, çalışmalara hiç vakit kaybetmeden başladı.

Ali Dürüst ile yollarını ayıracak olan Ünal Aysal’ın, yeni yönetim kurulu listesinde 2. Başkan olarak Alp Yalman’ı belirlediği ortaya çıktı. Aysal’ın, kurumsallaşma konusunda fikir ayrılığına düştüğü Dürüst’ün yerine düşündüğü Yalman ile kısa bir görüşme yaptığı öğrenildi. Yeni listede yer alacağı iddia edilen isimler arasında, Haldun Üstünel ve Haluk Ulusoy’un oğlu Saffet Ulusoy yer alıyor.

Doğan ve Sarıgül ’ün yerleri garanti

Başkan Ünal Aysal’ın yeni yönetim listesinin başında Sedat Doğan ve Emir Sarıgül yer alacak.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın yeni oluşturacağı listede yerini garanti altına alan ve kesin olarak seçilmesi halinde yeni dönemde de görev yapacağı yönetim kurulu üyeleri ise Sedat Doğan ve Emir Sarıgül alıyor. Aysal’ın ayrıca mevcut yönetimden Adnan Nas ve Aka Gündüz Özdemir’e de yeni listesinde yer vermesi bekleniyor.

KARARIN PERDE ARKASI

Ateşi üç yönetici yaktı

Adnan Nas, Semih Haznedaroğlu ve Mehmet Cibara kurumsallaşma projesinde yönetimin ortak hareket edemediklerini belirtip Genel kurul istedi.

G.Saray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, aslında bu kararı birkaç gün öncesinde almıştı. Nedeni ise sarı kırmızılı Yönetim Kurulu’nda yaşanan fikir ayrılıkları ve bazı yöneticilerin kurumsallaşma yapısına ayak uyduramamasıydı. Dün de, tarihi kararın çıkacağı toplantıda ilk sözü G.Saray Yönetim Kurulu üyesi Adnan Nas söz aldı. Gündem Hürriyet’in duyurduğu gibi ‘Olağanüstü Genel Kurul’ idi. Kongre ateşini de Kalamış’taki toplantıda konuşan 3 yönetici yaktı:

Adnan Nas, Semih Haznedaroğlu ve Mehmet Cibara. Nas, sportif açıdan başarılı iki sezon geçirseler de G.Saray’ın geleceği adına yapılan kurumsallaşma projesinde yönetimin ortak hareket edemediklerini belirtip yönetim içindeki huzursuzlukları ifade etti.

PROFESYONELLER TEDİRGİN

İkinci söz alan isim ise yönetimin en tecrübeli, kıdemli ismi Semih Haznedaroğlu ise “2 sezon boyunca sportif açıdan büyük başarı sağladık. Her geçen gün birbirimizi tanıyıp sevdik. Ancak, kurumsallaşma işine adapte olamadık. Adapte olamayınca birçok sıkıntı çıkıyor. Profesyoneller tedirgin çalışıyorlar. Bu kurumsallaşma konusunda problem çıkıyor. Yeni yönetim, daha iyi anlaşarak bu işi yapar. O yüzden başkanı serbest bırakalım. Kendi sistemine uygun arkadaşlar seçsin” dedi. Toplantıda söz alan 3. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara da “Kongreye gidelim” görüşünü açıkça beyan etti.

AYSAL: KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK

Olağanüstü toplantıda son sözü alan Ünal Aysal fikir ayrılıkları nedeniyle kararını aldığı Olağanüstü Genel Kurul kararını açıklayıp, toplantıyı bitirdi: “G.Saray’ın 1 gün dahi kaçıracak zamanı yok. İyi bir ekiple hazırlanmalıyız. Çünkü gelecek yıl G.Saray için daha da önemli. Kongre yapıp yeni yönetimle işlerimizi bir an evvel yapmamız lazım. Madem taş çatlamış, bırakalım en sıhhatli şekilde kongreye gidelim.”

TEK İTİRAZ ADNAN ÖZTÜRK’TEN

Toplantıda gündeme gelen Genel Kurul’a gitme talebine tek itiraz Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk’ten geldi. Öztürk “İstifa değil mücadele edelim. Başarılıyız. Yönetim içindeki zorlukları da yeneriz. Kurumsallaşma yeni bir proje olması sebebiyle sorun olacaktır. Bunları hallederiz. Burası Galatasaray ve biz sorunları çözmek için buradayız” ifadelerini kullandı.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları