Büyük müjde! 200 milyon dolar...

Galatasaray'ın 2012 yılındaki başarıları 2013 senesinde de artarak devam edecek. İşte tüm gelişmeler ve ayrıntılar burada...

Cim-Bom, 2012'deki sportif ve mali başarılarını 2013'e de taşıyor. Sarı-kırmızılı kulüp, yeni yıldaki hamlelerinden, 200 milyon dolarlık gelir hedefliyor.

Galatasaray’ın ilk olarak Türk Telekom Arena’dan kombine ve loca satışlarına başlayacağı, Adnan Polat döneminde olduğu gibi 3’er yıllık satışın gerçekleşeceği ifade edildi. Kulübün bu satışlardan Ocak ayında kasasına en az 100 milyon dolar koymayı planladığı öğrenildi. Birkaç banka ile temasta olan sarı-kırmızılı yöneticiler, taraftarlara kolaylık sağlamak için kombine kartları taksitle satacak.

Galatasaray’ın ikinci büyük operasyonu ise bedelli sermaye artışı konusunda olacak.

İlk olarak geçtiğimiz Haziran’da yüzde 400’lük bedelli sermaye artışı yapan sarı-kırmızılılar, yaklaşık 100 milyon dolarlık kaynak girişi sağlamıştı. Galatasaray Sportif A.Ş. Eylül ayında da sermayesini yüzde 300 bedelli artırma kararı aldı.

BORÇLAR MİNİMUMA İNECEK


Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı ve yönetim kurulunun görevden alınması ile ikinci bedelli girişimi sonuçlanmayan sarı-kırmızılılar, yeni atanan SPK’da en geç ikinci toplantıda dosyalarının karara bağlanmasını bekliyor.

Dosyada eksik bulunmadığı ve her şeyin yasalara uygun olduğunu dile getiren Galatasaray Kulübü’nün bu operasyondan da kasasına 100 milyon dolara yakın bir para koyacağı belirtiliyor. Borçlarını geçen yıl 315 milyon dolardan 207 milyon dolara indiren sarı-kırmızılılar, yeni kaynak girişiyle daha da rahatlayacak.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları