Burak imzayı attı iddiası!

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Burak Yılmaz'ın, Portekizli menajer Jorge Mendes ile anlaştığı iddia edildi.

Galatasaray'da bu sezon gösterdiği performans ile Avrupa'nın devlerini peşine takan Burak Yılmaz, menajerlerin de radarına girmeye başladı. İspanya'da yayın yapan El Confidencial gazetesinin haberine göre, 27 yaşındaki forvet büyük takımlara yaptığı transferlerle adını piyasaya duyuran Jorge Mendes ile anlaştı.

Dünya futbolunun önde gelen menajerlerinden biri olan Jorge Mendes'in, 'Türkiye'nin incisi' olarak tanımlanan Burak Yılmaz'ı, sezon sonunda takımda ayrılması beklenen Radamel Falcao'nun yerine Atletico Madrid'e götürmeyi planladığı ifade edildi. Portekiz, İspanya ve Türkiye'de sıkı bağlantıları bulunan Mendes'in, A. Madrid tarafından değer verilen bir menajer olduğu ve Falcao'nun boşluğunu doldurması adına kendisine güvenileceği bilgisine de ayrıca yer verildi.

AYSAL'IN AÇIKLAMASINA AYRI PARANTEZ

Haberde ayrıca bir süredir basında yer alan Burak Yılmaz - Atletico Madrid eksenli haberlere vurgu yapılırken, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın yaptığı 'Burak'ın değeri 30 milyon euro' açıklamasına da dikkat çekildi. Sarı-kırmızılıların Avrupa'da gösterdiği başarılı grafiğin mimarlarından olan yetenekli milli forvet, sezon başında Trabzonspor'dan 5 milyon euroya transfer edilmişti. Galatasaray ile bu sezon Devler Ligi ve Süper Lig'de toplam 30 karşılaşmada boy gösteren Burak, 24 gol ve 6 asistlik bir performans sergiledi.

RONALDO'YU MANU'YA GÖTÜREN ADAM!

Jorge Mendes, 2004 yılında Porto'nun başında Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Jose Mourinho'yu Chelsea'ye getiren isim olarak Avrupa'da ilk kez geniş kitlelere adını duyururken, Maviler'in Portekiz'den kadrosuna kattığı Ricardo Carvalho, Paulo Ferreira, Tiago ve Maniche gibi tranferlere de ön ayak olan isim oldu.

47 yaşındaki menajer en büyük sükseyi ise Cristiano Ronaldo ile yaptı. 2003 yışında Sporting Lizbon'da yeni yeni parlamaya başlayan CR7'yi 12,5 milyon pound karşılığında Manchester United'a getiren Mendes, 28 yaşındaki oyuncunun süperstarlığa terfi etmesiyle adından sıkça söz edilen bir isim oldu. İspanya ve İngiltere'ye Portekiz'den yapılan transferlerin çoğunun altında imzası bulunan Mendes, MANU'nun yaptığı Anderson, Nani, Real Madrid'in yaptığı Pepe ve bir dönem Beşiktaş'ta da oynayan Simao'nun transferlerinde de menajerlik yaptı.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları