"Burak Avrupa'nın en iyilerinden"

İspanya’nın teknik direktörü Vicente Del Bosque, Galatasaray’ın Real Madrid'i elemesinin mucize olmadığını söylerken, Burak Yılmaz'ı övdü.

Vicente Del Bosque… Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra başına geçtiği İspanya Milli Takımı ile büyük başarılara imza attı. Önce 2010 Dünya Kupası, ardından EURO 2012’yi kazanarak tarihe geçti. FIFA tarafından ‘yılın antrenörü’ seçilen tecrübeli hoca, Real Madrid-Galatasaray maçlarını AMK için analiz etti.

Sarı-kırmızılıların, Real Madrid önünde şansı bulunduğunu söyleyen Vicente Del Bosque, “İnsanlar Galatasaray’a şans tanımıyor ama futbol sahada oynanır. Terim’in takımının turu geçmesi mucize olmaz” dedi. İşte ünlü teknik adamın R.Madrid-Galatasaray maçlarına ilişkin görüşleri:

‘GALATASARAY BİR ŞAMPİYON’

“Real Madrid dünyanın en büyük kulüplerinden biri ve her rakibe karşı sahaya favori olarak çıkması çok doğal. Real Madrid çok iyi oyunculara sahip, olağanüstü bir takım. Ancak Galatasaray’ın şansı olmadığını düşünmek çok saçma. Sonuçta Real’in karşısında Avrupa’da son 8’e kalmış, aynı zamanda Türkiye Ligi’nin şampiyonu olacak. G.Saray’ın turu geçmesi için tesadüflere ihtiyacı yok. Cimbom’un turu geçmesi kesinlikle bir mucize olmaz. Futbolseverlerin iki karşılaşmada da çok iyi maçlar izleyeceğine inanıyorum.”

‘DROGBA – SNEIJDER MÜTHİŞ’

“Galatasaray son dönemde yaptığı transferlerle herkesin dikkatini çekti. Didier Drogba’nın ilerlemiş yaşı önemli değil. Daha 1 yıl önce Şampiyonlar Ligi’nin en iyi futbolcusuydu. Futbol kalitesi üst düzeyde bir yıldız. Sneijder müthiş bir yetenek, Real Madrid’e büyük problem yaratabilir. Bu iki futbolcu böyle maçların havasını çok bilirler. Bernabeu’da oynamak bu iki yıldızı da ekstra motive eder. Burak Yılmaz’ın gelişimini hayretle takip ediyorum. Bir futbolcunun böylesine bir gelişim göstermesi çok etkileyici. Birkaç yıl içerisinde Avrupa’nın en iyileri arasına girecek. Tabii Galatasaray’da bir de Fatih Terim faktörü var. Avrupa’da kupa kazanan bir hoca. Onun tecrübesi böyle maçlar için çok önemli olacaktır.”

‘TÜRKLER’LE HER ZAMAN KONUŞURUM’

spanya’nın Paris’te Pedro’nun golüyle 1-0 kazanıp, grup liderliğine yükselerek Dünya Kupası Finalleri için büyük avantaj yakalamasının verdiği mutlulukla konuşan Del Bosque “Eğer kaybetseydiniz bizimle konuşur muydunuz?” şeklindeki soruya “Ben Türkiye’yi çok seviyorum. Türkler ile her zaman konuşurum. Türkiye’ye kucak dolusu selamlar” cevabını verdi.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları