"Bu sonuç bizi ateşledi"

Fenerbahçe mağlubiyetinin kendilerini paniğe asla sürüklemeyeceğini kaydeden Aysal, "Bu yenilgi bizi daha fazla teşvik edecektir" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe derbisi sonrası Hürriyet’e özel açıklamada bulundu:

Aysal, "Panik mi? Bilakis, bu yenilgi bizi daha da ateşledi. Yanılıp, yanılmadığımı önümüzdeki günlerde göreceksiniz." diyerek taraftarın, gönlünü ferah tutmasını istedi.

Fenerbahçe derbisinde sarı kırmızılı takımın oynadığı futboldan ve Galatasaray taraftarının yüksek standartından son derece mutlu olduğunu belirten Ünal Aysal şöyle devam etti:

"Elde edilen netice hariç, taraftarımızın davranışından ve takımımızın oyunundan tatmin oldum. Maçın en büyük iki kazancı budur. Bu yenilgi elbette dünyanın sonu değil. Bundan sonra biraz daha gayret sarfetmemiz gerekiyor. Hepsi bu."

"Terim’le konuştum"

Aysal, maçtan sonra Fatih Terim ile konuşup konuşmadığı şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:

"Hocamızla konuştum. Ve oyundan dolayı kendisini tebrik ettim. Terim de benim gibi düşünüyor. Bu söylediklerim kesinlikle F.Bahçe’nin galibiyetini küçük düşürmek değil ama sporda şans faktörü çok önemli"

Aysal "Bu yenilgi G.Saray’ı paniğe sürükler" yorumlarına katılmadığını da ifaderek şunları söyledi:

"Yorumlara katılmıyorum"

"Bu yorumlara katiyyen katılmıyorum. Tersine bu yenilgi bizi daha da ateşledi. Bunu önümüzdeki maçlarda oyuncularımız gösterecektir. Bu mağlubiyet bizi daha fazla teşvik edecektir. Yanılıp, yanılmadığımı göreceksiniz." dedi.

G.Saray Başkanı, camianın pazar günkü maçta üzerine düşen görevi yerine getirdiğini de ifade ederek, "Bizim için sahalarda iki şey çok önemli. Huzur ve yüksek standart. Takımımız ve taraftarımız pazar günü bu konuda üzerine düşeni yerine getirmiştir" şeklinde konuştu.

"Teşekkürler Fatih Hocam"

Refik Arkan ise "Hocamızı yürekten kutluyorum. Derbiye takımı mükemmel hazırlamış. Kaybetmemiz şanssızlık" dedi.

Sarı kırmızılıların başkan yardımcısı Refik Arkan, "Futbolun adaleti yokmuş. 22 Nisan gecesi bunu bir kez daha net olarak anladık" dedi.

Arkan, skor yönünden üzüntülü olduklarını ama şampiyonluk yarışında avantajın hala kendi ellerinde bulunduğunu ifade etti. Hocaları Terim’e de övgüler yağdıran Arkan şöyle devam etti:

"Fenerbahçe çok şanslıydı"

"Öncelikle hocamızı yürekten tebrik ediyorum. Bir teknik adam takımını böylesine büyük bir maça ancak bu kadar iyi hazırlar. Oyunun her anında Fenerbahçe’yi sahadan sildik. Futbolun felsefesini yazan kitapta bulunan A’dan Z’ye kadar her şeyi sahada uyguladık. Tek kale oynayan ve pozisyon üzerine pozisyon bulan bir takımın sahadan galibiyetle ayrılamamasının tek bir izahı vardır. Şans yanımızda değildi. Fenerbahçe çok şanslıydı. Fatih Terim’e teşekkür ediyorum. Hocamıza derbideki oyunu gördükten sonra bir kez daha hayran oldum."

"Eline top değmeden iki gol yedi"

Arkan, kaleci Muslera’ya top gelmeden yenildikleri bir derbiyi geride bıraktıklarını söyledi.

Uruguaylı kalecinin kendisine, "Hava soğuk olsa üşürdüm. Elime top değmeden iki gol yedim. Maçta canım bile sıkıldı" dediğini ifade eden Arkan, "Haklı olduğunu gördük. Üç kez kalemize geldiler, iki gol attılar. Olacak şey değil" dediğini belirtti.

FATİH TERİM DERBİ SONRASINDA NE DEMİŞTİ?

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları