Bu müze para basıyor!

İspanya'da oynadığı futbolla dünya çapında geniş bir hayran kitlesi oluşturan Barcelona, müzesi ile oldukça yüklü bir kazanç elde ediyor.

Dünyanın en büyük kulüplerinden Barcelona'nın Nou Camp Stadı'nda bulunan müzesini bir yılda 1 milyon 629 bin 990 kişinin gezdiği ortaya çıktı.

1984'te açılan müzenin 2011'deki ziyaretçi sayısının bugüne kadarki en yüksek rakama ulaştığı ve yeni bir rekor kırdığı belirtildi.

Barcelona Müzesi'ndeki ziyaretçi sayısının ne kadar ciddi bir rakam olduğu ise genel olarak İspanya'daki müzelere bakınca anlaşılıyor. 2011'de  Prado müzesini 2 milyon 911 bin 767, Reina Sofia'yı ise 2 milyon 705 bin 529 kişinin ziyaret ettiği belirtilirken, Barcelona Müzesi'nin bu iki müzeden sonra ülkede en çok ziyaretçi çeken üçüncü müze olduğu belirlendi ve Barcelona kentinde yer alan Picasso ve Figueres'deki Salvador Dali müzelerini geride bıraktığı ortaya çıktı.

Müzenin kulübe yaptığı ekonomik katkının rakamları da bir hayli ilgi çekici. Normal ziyaretçilerin girmek için ödediği 22 euro, müzenin 2011 yılındaki ziyaretçi sayısıyla çarpıldığında Barcelona Kulübü'nün sadece müzeden bir yılda 35 milyon euronun üzerinde bir gelir elde ettiği ifade edildi.

3.500 metre karelik bir alanı kaplayan Barcelona Müzesi'nde kupaların ve ödüllerin yanı sıra tarihi fotoğraflar, eski oyuncuların malzemeleri ve çeşitli sanatçıların kulüple ilgili çalışmaları yer alıyor.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları